Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým pivem

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Jiné maso 15 názorů

Suroviny

600 g jehněčí kýty
1 palice česneku
špetka bílého pepře
sůl
1,5 polévkové lžíce másla
čerstvá majoránka
100 g žampionů
250 ml černého piva
150 g slaniny
1 menší cibule
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z jehněčí, kuchyňsky upravené kýty seřízneme silnější dva plátky, prošpikujeme je klínky ze slaniny a podélně nařezanými stroužky česneku.

  2. Plátky ochutíme nasekanou a promnutou majoránkou (lepší je, když bylinky do masa zlehka vklepeme paličkou).

  3. Osolíme, okořeníme špetkou bílého pepře a obalíme bohatě v nasekané majoránce.

  4. Na pekáčku rozpustíme lžíci másla, vložíme do rozehřátého másla oba plátky masa a zastříkneme černým pivem Takto necháme maso nejméně cca dvě hodiny odpočívat.

  5. Pekáček s masem vložíme do předehřáté trouby na 200°C, po 30 minutách pak dál maso zvolna pečeme na 170°C. Přeléváme ýpekem a podléváme černým pivem.

  6. Mezitím na másle a cibulce podusíme na plátky nakrájené žampiony a přidáme je ke konci do pekáčku k jehněčímu masu.

  7. Dopečeme doměkka a stále podléváme výpekem. Podáváme se šťouchaným bramborem, ve kterém je restovaná cibulka a slaninka).

Poznámka

Kdo má rád zázvor, místo bílého pepře může použít špetku sušeného zázvoru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým pivem

Tématické fráze: tncz nova levné recepty ládi hrušky kuře na pivě tncz nova levné recepty ládi hrušky jehněčí kýta jehněčí kýta plátky jehneci kyta na cesneku jehněčí kýta recept tncz nova levné recepty ládi hrušky kuře na černém pivě recept na jehněčí kýtu jehněčí na černém pivu tncz nova jehněčí kýta majoránka jehněčí kýta plátky recepty recepty ládi hrušky jehněčí jehneči jehněčí na na černém pivu jehneci dusene na cesneku skopova kyta na cernem pivu jehněčí kýta plátky - recepty tncz nova červený měsíc peceny jehneci na cesneku a majorance

Zapomněl/a jsem heslo