Vepřová panenka s camembertovým přelivem
Recept ještě nebyl hodnocen1. Panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na troše oleje dozlatova. Vyjmeme a uchováme v teple. 2. Do stejné pánve vlejeme víno a necháme zcela…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na troše oleje dozlatova. Vyjmeme a uchováme v teple. 2. Do stejné pánve vlejeme víno a necháme zcela…
Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa v hmoždíři vytvořenou marinádou. Maso následně potřeme hořčicovou…
Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Majoránku a petrželku umyjeme pod tekoucí vodou a nasekáme. Mléko dáme vařit a rozpustíme v něm 1 lžíci sádla a…
Tradiční pochoutka, která nikdy nezklame! Pečený nadívaný bůček je královským pokrmem české kuchyně. Šťavnaté maso s křupavou kůrkou, plněné voňavou nádivkou, okouzlí…
Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Do kastrolu dáme sádlo, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, necháme zvolna…
Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osmažíme a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené.Osolíme, opepříme a přidáme špetku…
Jemnou a krémovou bramboračku si jistě oblíbíte. Na její základ nejprve uvaříme silný kuřecí vývar. Z brambor, bylinek a smetany pak vykouzlíte dokonalou polévku na…
Cestoviny uvarime podla navodu na obale. Mnozstvo cestovin nie je pevne stanovene (je rozdiel ked varime siroke rezance, alebo kolienka).Mrkvu a salotku ocistime.…
Na troche oleja orestujeme na plátky nakrájané šampiňóny, kým trocha nezavädnú. Pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame.Pridáme ryžu, čierne korenie a soľ, zalejeme…
Kuřecí játra si očistíme, nakrájíme na menší kousky, mírně osolíme, opepříme a a opečeme na rozpáleném másle s olejem - z každé strany cca 3 minuty (játra začnou na…
Cibuli orestujeme na olivovém oleji. Přidáme šafrán, na kostky pokrájenou dýni, červenou čočku, na kostky pokrájenou mrkev a chvíli restujeme.Zalijeme vývarem, přisypeme…
Maso kuchyňsky upravíme,protkneme slaninou. Uzený česnek prolisujeme. Jednu celou hlavičku česneku si necháme na pečení do pekáčku. Pepř a nové koření rozemeleme,…
Součástí vyváženého jídelníčku by měl být také dostatek vlákniny na kterou jsou bohaté zejména luštěniny. Jihočeská čočková polévka, podávaná s krutonky a orestovaným…
Taková hustá polévka dokáže zasytit na hodně dlouhou dobu. Příkladem je přesně tato skvělá bramboračka. Zeleninový základ povaříme ve vývaru, přidáme sušené houby,…
Libeček lékařský, lidově zvaný občas maggi, patří mezi oblíbené bylinky. Jedinečnou chuť dodá polévkám, omáčkám, ale i grilovanému masu. Pokud vám roste na zahrádce,…
Část slaníny nakrájíme na proužky, česnekové stroužky rozpůlíme a společně se slaninou jimi prošpikujeme očistěnou kýtu. Maso osolíme, opepříme, vložíme do PH, posypeme…
Ve velké pánvi rozpálíme sádlo, přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Cuketu rozkrojíme podélně napůl a dále krájíme na půlkolečka cca 3 mm silná…
Z jehněčí, kuchyňsky upravené kýty seřízneme silnější dva plátky, prošpikujeme je klínky ze slaniny a podélně nařezanými stroužky česneku. Plátky ochutíme nasekanou a…
Ačokču a kuriatka (lišky) nakrájame na menšie kúsky.Za stáleho miešania restujeme na polkolieska nakrájanú cibuľu spolu s tenkými plátkami slaniny asi 3 min.Pridáme…
Mleté maso smícháme s utřeným česnekem se solí, vejcem, majoránkou, strouhankou a pepřem. Dobře promícháme.Mokrou rukou připravené mleté maso rozprostřeme na alobal na…
Bůček zbavíme kůže a nakrájíme na větší kostky.Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Jogurt smícháme s česnekem, hořčicí, chilli, majoránkou a kořenímMaso v…
Kedlubny a brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké hranolky (pokud máme velké mrkve, také).Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme zeleninu,…
Oblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme…
Porce králíka osolíme a obalíme v mouce. Přebytek mouky lehce setřepeme.V pekáči rozpustíme máslo s olejem a maso na něm z obou stran opečem. Vyjmeme.Do výpeku přidáme…