Hrachová polévka ze žlutého hráchu s chlebovými kostičkami
Recept ještě nebyl hodnocenNapustíme si do hrnce vodu a dáme si vařit hrách.Poté až se hrách uvaří do měkka tak ho buď to rozmixujeme nebo propasírujeme přes síto.Poté dochutíme česnekem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Napustíme si do hrnce vodu a dáme si vařit hrách.Poté až se hrách uvaří do měkka tak ho buď to rozmixujeme nebo propasírujeme přes síto.Poté dochutíme česnekem…
Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, použijeme koření gyros a trochu papriky, majoránky a zakápneme olejem, takto naložené maso necháme v lednici (já…
Na sádle zpěníme cibuli. Přidáme houby a podlijeme vývarem pokud není jen vodou a přidáme zmíněný masox, přidáme papriku, kmín, sůl, pepř a dusíme do měkka. Poté…
Uvaříme si kroupy ve slané vodě do měkka, pak oloupeme brambory , nakrájíme na čtvrtky, omyjeme a dáme vařit do vody s kmínem a solí. Když se uvaří, tak je slijeme a…
Mrkev, dýni i brambory nahrubo nastrouháme (pokud chceme, můžeme i najemno). Z brambor vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cibuli pokrájíme najemno, česnek prolisujeme nebo…
Připravíme klasické bramborákové těsto - nastrouháme brambory na hrubém struhadle, pokud jsou moc vodnaté, přebytečnou vodu z nich rukou vymačkáme.Smícháme s vajíčkem,…
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do světle zlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, přidáme hladkou mouku a opět osmahneme…
Bramboračka patří mezi tradiční české polévky. Vyzkoušejte nenáročnou a vynikající polévku z pomalého hrnce, která dokonale provoní domov a skvěle chutná. Překvapte své…
Namočíme sušené houby. Slijeme a propláchneme fazole, očistíme a nakrájíme brambory.Brambory se špetkou kmínu dáme vařit do většího hrnce do osolené vody, aby byly zcela…
Muffiny mají v dnešní době zelenou. Pečeme je na sladko i na slano, můžete do nich spotřebovat i zbytky z lednice. Pokud si chcete ušetřit práci s mytím formy, můžete si…
Chcete výbornou sytou hrachovou polévku? Můžete ji připravit i místo večeře. S jistotou, že nikdo neodejde od stolu hladový. Uzené dodá chuť a hrách zasytí. Když přidáte…
Domácí prejt, do kterého si poctivě přeberete všechno maso, okořeníte si ho dle své chuti, nastavíte vekou jen do potřebné konzistence. To je výhoda domácí přípravy.…
Jak to tak bývá, někdy nám zbydou suroviny z předchozího vaření a je škoda toho nevyužít. Takto vznikají nejlepší jídla z jednoho hrnce. Tarhoňa s uzeným masem a houbami…
Krůtí maso je velmi oblíbené, má velmi nízký obsah tuku a vysoké množství bílkovin a široké využití. Vyzkoušejte kořeněné kousky masa, dušené s anglickou slaninou a…
Krupková polévka s vajíčkem je syté a tradiční jídlo české kuchyně, které spojuje vydatnou chuť krup s jemností vajíčka. Její venkovský charakter a bohatá chuť z ní činí…
Hovězí guláš se dá ozvláštnit i houbami, můžete vyzkoušet se žampiony. Příprava není náročná a zvládne ji i začátečník. Bude vám chutnat jak s kynutým knedlíkem, tak i…
Bramborová baba je tradiční pokrm, který v sobě spojuje jednoduchost a výjimečnou chuť venkovské kuchyně. Strouhané brambory, dochucené kořením, česnekem a uzeným masem,…
Zkuste si připravit tuto zabijačkovou klasiku. Maso vařené s cibulí a kořením obereme, smícháme s mletými vařenými kůžemi, nožkami, vývarem a kořením, naplníme do střeva…
K zabíjačkovým specialitám patří bezesporu také jitrnice. Masité části s vnitřnostmi a pečivem smícháme do kašovité hmoty, dokořeníme a plníme tenké střívko. Po uvaření…
Zapečené masové kuličky budou hitem, který si získá na vašem stole oblibu. Tyto malé tvary, pečené do zlatova, propojené s omáčkou, představují skvělou volbu pro rodinný…
Klasické masové karbanátky v odlehčené verzi. Přidaná kedlubna dodá masu šťavnatost a slanina zase skvělou chuť. Pak už jen stačí osmažit do zlatova a výborný vyvážený…
Šťavnatá, dobře ochucená, sekaná bude chutnat ještě lépe, když do ní přidáme trochu nasekaného špenátu. Díky němu bude i pěkně vypadat na talíři. Podávat ji můžeme třeba…
Placky z cukety můžete připravit jako plnohodnotný pokrm k obědu i večeři. Nastrouhaná cuketa, spojená s vejcem, kořením a moukou, vytváří syté, vláčné těsto, které po…
Papriky zbavíme jadřinců a vypláchneme. Vařenou rýži promícháme s mletým masem a vejcem, osolíme, opepříme a dochutíme majoránkou. Směsí naplníme papriky. Slaninu…