Kedlubnová polévka s vejcem
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninová polévka se strouhanou mrkví a kedlubnou má ten správný šmrc díky zelenině orestované na másle. Voní majoránkou, sypaná je čerstvou pažitkou a sytost dodávají…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninová polévka se strouhanou mrkví a kedlubnou má ten správný šmrc díky zelenině orestované na másle. Voní majoránkou, sypaná je čerstvou pažitkou a sytost dodávají…
Na másle si zesklovatíme nakrájenou větší cibuli, přidáme mírně orestovat na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, okmínujeme a podlijeme vývarem nebo vodou.V kastrůlku…
V chladnějších dnech jistě přijde k chuti talíř vydatné fazolové polévky s klobásou. Polévka je pěkně sytá, takže ji můžete podávat i jako hlavní chod oběda. Zahřejte se…
Jemná chuť hlívy ústřičné vynikne v polévce, která je lehká, sytá a zároveň plná vitamínů. Polévka voní houbami, kmínem a lehounce i česnekem. Tento recept vás zahřeje v…
Klasickou českou bramboračku připravíme ze zásmažky zalité vývarem, do kterého přidáme dostatek zeleniny a houby. Polévku ochutíme kmínem, česnekem, majoránkou a…
Pro vaření eintopfu můžeme použít veškeré druhy libovějšího masa (lze použít i mleté), ale i uzeniny. Zelenina se hodí především kořenová, cibule, zelí, kapusta,…
Na sádle osmahneme cibulku, přidáme rozdrobené droždí, vajíčka. Smícháme (dokud vajíčka nebudou vypadat, jako když děláme míchaná), přilijeme vodu s masoxem a povaříme,…
Dyňu očístíme a nastrúhame na hrubo. Škvarky dáme na panvicu opražiť ( ak sú veľmi suché, pridáme lyžicu masti ) a orestujeme na nej nadrobno narezanú cibuľu. Pridáme…
Cibuli nakrájíme na jemno a dáme do větší mísy s masem. Přidáme obě vajíčka a pořádně rukou promícháme. Přidáme koření podle chuti a potom postupně přisypáváme…
Na hrubém struhadle nastrouháme mrkev a celer a zvlášť bramboru. Je možné použít i mraženou směs pod svíčkovou a mít tyto suroviny jen nakrájené na kostičky (ale pořádně…
Na hrubém struhadle nastrouháme mrkev a celer a zvlášť bramboru. Je možné použít i mraženou směs pod svíčkovou a mít tyto suroviny jen nakrájené na kostičky (ale pořádně…
Pokud byste místo klasického houbového kuby z krupek chtěli vyzkoušet jemnější variantu, připravte si ho z jáhel. Uzené maso s jáhlami a houbami se k sobě skvěle hodí a…
Typicky podzimním obědem jsou karbanátky z mletého masa a růžičkové kapusty. Maso tak bude zase odlišně dochuceno a hlavně se nám podaří propašovat tuto ne zcela…
Na kostky nakrájenou hovězí kližku osolíme a opepříme a osmažíme v kastrolu na sádle na prudkém ohni. Maso lopatkou vyjmeme a na tuku na mírném ohni osmažíme do zlatova…
Kapustičky očistíme z vrchných listov, umyjeme, väčšie prekrojíme. Dáme variť spoločne s očistenými a nakrájanými zemiakmi do slanej vody. Z oleja a múky si pripravíme…
Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Na pánvi orestujeme nudličky anglické slaniny, jakmile pustí tuk, přidáme játra a společně restujeme přibližně 2 minuty…
Den předem několikrát propláchneme kroupy a namočíme je do čisté vody. Hrách přebereme a namočíme zvlášť. Druhý den ke kroupám přidáme lžíci sádla, sůl a kmín a uvaříme…
Vývar přivedem k varu, přidáme očistěnou a na proužky pokrájenou kapustu, jemné plátky česneku a necháme vařit. Prejt si dáme do misky, přidáme vajíčko, je-li třeba sůl…
Brambory oloupeme, cuketu umyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vymačkáme přebytečnou vodu, osolíme a opepříme, přisypeme mletý kmín a majoránku. Poté přidáme vejce…
Uvaříme kuřecí polévku z kostí, hřbetů, křídel a zeleniny, kterou máme rádi. Játra očistíme od blan a žilek a naškrábeme nožem, umeleme nebo rozmixujeme, pokud jsou…
Mleté maso ochutíme solí, prolisovaným česnekem a kořením, přidáme vajíčko a strouhanku. Vše propracujeme a rozprostřeme na potravinářskou fólii. Poklademe plátky…
Pokrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu podusíme pod pokličkou na oleji. Posléze zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a přidáme na kostičky nakrájené…
Králičí játra naškrábeme, přidáme vejce, sůl, pepř a strouhanku, kterou to vše trochu zahustíme. Vyválíme knedlíčky a zavaříme je v polévce.
Rýži uvaříme. Hlávkové zelí povaříme do změknutí. Mezitím si mleté maso, uvařenou rýži, vejce, utřený česnek a koření smícháme dohromady. Masovou směs zabalíme do …