Moje ovesná kaše
Recept ještě nebyl hodnocenVločky dáme spolu s vodou do hrnce a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme do krémovité konzistence. Až bude kaše hustá, přidáme libovolné sladidlo.Mezitím v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vločky dáme spolu s vodou do hrnce a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme do krémovité konzistence. Až bude kaše hustá, přidáme libovolné sladidlo.Mezitím v…
Cibuli oloupeme nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli orestujeme dorůžova. Přidáme pokrájené houby, společně…
V hrnci rozpustíme med s máslem a společně mícháme, až vznikne kaše. Pokud by byla moc hustá, přidáme vodu na zředění.Sypké směsi smícháme s medovou směsí a mícháme,…
Máslo utřeme s cukrem a solí, přidáme arašídové máslo, vejce a vše promícháme.Nakonec vmícháme chia, vločky, mouku, protein a kypřidla.Tvoříme kuličky, které na plechu…
Krkovici nakrájíme po délce na cca 2 cm proužky. Smícháme marinádu a maso naložíme nejméně na dvě hodiny. Arašídy opražíme na suché pánvi do zlaté barvy a odložíme…
Pokud čatní připravujeme z celých arašídů (varianta a), arašídy oloupeme, nasucho opražíme, až než lehce zezlátnou a rozvoní se, a po vychladnutí rozmixujeme na hladký…
Výborné arašídové sušenky připravíte podle našeho vyzkoušeného receptu. Nebudete litovat vynaložené práce ani surovin, protože výsledné sušenky jsou chuťově naprosto…
Vynikající sušenky s čokoládou a ořechy v základu arašídy chutnajícího křehkého těsta budou ideální svačinkou nebo mlsáním ke kávě. Upečte je podle našeho podrobného…
Všechny ingredience kromě banánu smícháme ve větší misce dohromady a necháme odležet do druhého dne v lednici. Ráno si kaši pouze ozdobíme nakrájeným banánem a můžeme…
Do food processoru nebo mixéru nasypeme všechny suroviny a rozmixujeme je na hladkou hmotu. Pokud se Vám těsto bude zdát moc husté, můžete přidat trošku vody. Z hotového…
Do mixéru vhodíme všechny ingredience kromě ovesných vloček. Mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká hmota. Do té pak vmícháme ovesné vločky. Těsto vlijeme do…
Suché ingredience společně promícháme, datle a fíky nakrájíme na menší kousky.Poté vytvoříme tekutou směs - v hrnci rozehřejeme společně kokosový olej, med, arašídové…
Pohanku nasypeme do větší mísy, zalijeme ji vodou a necháme ji přes noc namáčet. Ráno vodu slijeme a pohanku vsypeme do mixéru. Přidáme mandlovou smetanu nebo rostlinné…
Vše smícháme a natlačíme do formy vyložené pečícím papírem na tloušťku cca 1 cm. Dáme ztuhnout do lednice. Nejlepší jsou druhý den, kostky se krásně rozleží a propojí…
Nejprve rozmixujeme vločky s oříšky a poté smícháme se všemi ostatními surovinami kromě vody, vodu přidáváme dle hustoty těsta.Z těsta děláme kuličky, které skladujeme v…
V misce vymícháme všechny přísady na marinádu dohladka (arašídové máslo, olej, vejce, hořčici, solamyl, maggi, sůl, worchester a prolisovaný stroužek česneku a pepř)…
korpus: 1. Troubu předehřejeme na 160°C a lehce máslem vymažeme dortovou formu vel. 20 cm. 2. Sušenky rozemeleme a smícháme je s rozpuštěným máslem. Směs vtlačíme na…
Špagetovou dýni rozpůlíme, odstraníme semínka, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě rozehřáté na 180 °C upečeme doměkka. Doba pečení záleží na troubě a…
Zvlášť smícháme suché a mokré suroviny. Poté přelijeme mokré do suchých a důkladně smícháme. Vzniklým těstem naplníme muffinové formičky a pečeme cca 20 minut na 200…
Bebe sušenky jsem rozdrtila v mixéru a promíchala je s rozpuštěným máslem. Sušenkovou drť jsem natlačila do připravené formy. Korpus jsem nechala hodinu tuhnout v…
1. Troubu předehřejeme na 175°C a plechy vyložíme pečícím papírem. 2. V míse kuchyňského robotu nebo ručním mixerem ušleháme ztužený tuk, arašídové máslo a med dohladka…
Vločky smícháme se skořicí a sodou. Poté přidáme arašídové máslo, rozpuštěný med a dle potřeby mléko. Těsto by se nemělo lepit. Tvoříme z něj kuličky, které dáváme na…
Rakytníkové vločky namočíme na hodinu do trochy vody. Následně je (i s vodou, ve které se namáčely) rozmixujeme spolu s ostatními surovinami dohladka, doředíme vodou na…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Od nápojů po dezerty: Mrkev dětem schováte do jakéhokoli druhu pokrmu. Mrkvovému dortíku nebo sladké omáčce neodolají!
Jídla ze zbytků: Co s okoralými jablky a jak využít přebytečné slupky?
9 nejlepších svatomartinských dobrot: Dáte si posvícenské koláčky nebo vinné rohlíčky?