Kynuté bulky, burger
Recept ještě nebyl hodnocenDo hladké mouky přidáme droždí a zamícháme. Přidáme ostatní ingredience a zaděláme těsto, nesmí se lepit. Necháme kynout na teplém místě alespoň hodinu.Když těsto vykyne…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hladké mouky přidáme droždí a zamícháme. Přidáme ostatní ingredience a zaděláme těsto, nesmí se lepit. Necháme kynout na teplém místě alespoň hodinu.Když těsto vykyne…
Cibuli rozpůlíme, oloupeme a nasekáme najemno, česnek a papričku očistíme a nasekáme. Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej, zpěníme cibuli, přidáme česnek, chilli, kmín…
1. Z uvedených surovin vymícháme masovou směs a vytvarujeme knedlíčky (v průměru asi 4cm). Na rozpuštěném másle+olivovém oleji opečeme knedlíčky ze všech stran (trvá to…
Uvaříme ve slupce 2 brambory, po oloupání a vychladnutí je nastrouháme a smícháme se solí, pepřem, nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, lžičkou sardelové pasty a…
Těstoviny si uvaříme podle návodu. V hrnci si osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, pokrájená čerstvá rajčata, papriky jeden balíček zelených pokrájených oliv, jednu…
V misce namočíme do trochy mléka na kostičky nakrájené rohlíky a necháme je nasáknout. Do velké mísy dáme oba balíčky mletého masa, sůl a pepř podle chuti, jednu opravdu…
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.Zeleninu očistíme a mrkve nakrájíme na kolečka, brambory na větší kousky.V hlubokém hrnci orestujeme na…
Masová směs:Na 2 PL oleje osmažíme cibuli dozlatova, přidáme česnek a smažíme jen asi další minutu.K cibuli přidáme mleté maso a rychle orestujeme, asi 5 minut.Přidáme…
Malé karbanátky v kabátku ze slaniny. Velmi oblíbené, pro svou jednoduchost a dokonalost, i přes málo použitých ingrediencí. Podávat je můžeme s vařenou přílohou,…
Zajímavý způsob využití cuket najdete v tomto receptu. Cuketová roláda plněná mletým hovězím masem, strouhaným sýrem a lehce kořeněná rozmarýnem je sice méně rozšířená,…
Uvaříme si ragú: na oleji lehce osmahneme krájenou cibuli a mrkev, pak přihodíme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání a rozdělování hrudek maso osmažíme…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Opečené housky, šťavnaté maso s rozteklým sýrem,…
Máte chuť na kousek dobrého šťavnatého masa? Pak ochutnejte tyto vepřové závitky. Skrývá se v nich lahodná náplň z mletého hovězího masa a klobásy. Pokrm podávejte s…
Sekaná je považována za obyčejné jídlo. Tuto sekanou je však vhodné podávat na Velikonoce, jelikož se uvnitř skrývají vařená vejce a špenát. Velikonoční sekaná je…
Není nad hamburgerovou klasiku v podobě masa, zeleniny, omáčky a bulky. V tomto receptu je maso pro milovníky ostřejšího říznuto chilli pastou a papričkou. Naplnit pak…
Vychutnejte si dokonalou kombinaci šťavnatého masa a ochucené aromatické směsi koření. Tyto burgry, které krásně drží, bude stačit již jen ugrilovat k dokonalosti. Budou…
Pohanka je velmi zdravá potravina. Můžeme ji například přidat do sekané, kterou ochutíme kořením a jarní cibulkou. Sekaná chutná skvěle a je šťavnatá. Podávat ji můžeme…
Indické jídlo je pověstné svou vůní, které dosahuje za pomoci koření jako je zázvor, garam masala, kurkuma a římský kmín. Pokud patříte do skupiny lidí, které nevadí,…
V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nasekanou jarní cibulku, kmín, chilli, sůl a hovězí maso a smažíme za stálého míchání 10 minut, až maso zhnědne . Přidáme…
Na hlubokou pánev - musí být taková, kterou můžeme dát i do trouby - dáme olej.Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Poté přidáme mleté hovězí maso a…
Mleté maso smícháme se strouhaným sýrem, osolíme, opepříme, přidáme sekanou petrželku, 2/3 připraveného rozmarýnu a pořádně v ruce prohněteme. Uplácáme kuličky, které…
Na krokety připravíme klasické bramborové těsto. Brambory uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme sůl, vajíčko, mouku a strouhanku. Uděláme tužší…
Vše na masové kuličky smícháme a tvarujeme kuličky velikosti max. pingpongového míčku. Obalíme je v mouce. Na másle s přidáním oleje (tím se máslo nepřipaluje)…
V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme nakrájenou šalotku, necháme zpěnit, přidáme protlak, mouku a krátce vše orestujeme. Zalijeme vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu…