Plněné bramborové krokety
Recept ještě nebyl hodnocenNa krokety připravíme klasické bramborové těsto. Brambory uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme sůl, vajíčko, mouku a strouhanku. Uděláme tužší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na krokety připravíme klasické bramborové těsto. Brambory uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme sůl, vajíčko, mouku a strouhanku. Uděláme tužší…
Z mletého masa, strouhanky, petrželky vypracujeme hmotu, kterou osolíme a opepříme. Ze směsi vytvoříme karbanátky. Na pánvi zpěníme máslo, na kterém karbanátky z obou…
Pórek nakrájíme nadrobno. V kastrůlku rozpustíme ghí a na mírném plameni orestujeme pórek. Přidáme mleté maso a restujeme, než zhnědne. Přilijeme vodu a necháme dusit,…
Nejprve připravíme všechny ingredience, které musíme nastrouhat a nakrájet. Poté na rozpáleném oleji osmahneme mleté maso, přidáme rajský protlak, kečup a Taco koření…
Do pekárny nalijeme tekuté suroviny, na ně nasypeme sypké a necháme ji pracovat. Po vykynutí vyndáme těsto na vál, zpracujeme v bochánek, vložíme do dortové rozdělávací…
Kápie podélně nakrojte 2cm pod stopkou, tak abyste z nich mohli vyndat jádro, ale vrchní část přesto zůstala trochu přichycená. Také lze papriky přepůlit.Nasekejte…
Občas si rádi dopřejeme bohatě obložený hamburger, ale do fastfoodu se nám chodit nechce. V tom případě si ho můžeme připravit sami, z těch nejlepších surovin. Ať už v…
Slavná boloňská omáčka chutná opravdu výborně, vyžaduje ale dlouhý čas na přípravu. Ochutnejte tuto zjednodušenou verzi, kterou připravíte mnohem rychleji. Hodí se na…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, rajčata nakrájíme na menší kostky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka.Na lžíci oleje, nejlépe na wok…
Musaka je pokrm ze slunného Řecka, sice náročnější na přípravu, odměnou vám však bude chuťově vyvážená směs mletého masa, brambor, lilku, cuket a rajčat, vrstvené v…
Tento pokrm, plný čerstvé zeleniny, fazolí a voňavého koření, je ideální pro milovníky mexické kuchyně a zdravého stravování. Snadná příprava a bohaté chutě dělají z…
Tento pokrm spojuje jemnost čerstvých cuket, šťavnaté mleté maso a výraznou chuť nivy, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Ideální jako sytý hlavní chod nebo skvělá…
Z mletého masa nemusíte tvořit jen hamburgery na gril. Inspirujte se v tomto receptu a připravte netradiční masové kuličky. Do mletého masa zabalte kousek sýra a poté…
Ve větším rozpáleném hrnci orestujeme maso, cca 5-10 minut a rozdrobíme ho na menší kousky.Přidáme rajčata, vývar, koření a rozmícháme. Vložíme špagety a ujistíme se, že…
Na oleji osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, rozpustíme v ní papriku, přidáme sůl, maso, promícháme, doplníme vodou, houbami a asi 1/2 hodiny vaříme. Pak…
Troubu předehřejeme na 200 °C. Z cukety nakrájíme 4 tenounké podlouhlé plátky. V pánvi přivedeme vodu k varu a plátky cukety necháme vařit, dokud nezměknou a budou…
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky a už neproplachujeme, pouze lehce osušíme. V pánvi rozpálíme olej, vhodíme brambory a opékáme je ze všech stran dozlatova…
Cibuli, mrkev, celer i petržel oloupeme.Pokud si doma meleme maso sami, semeleme na strojku společně i se zeleninou. Pokud máme maso koupené mleté, zeleninu jemně…
Na oleji orestuji mleté hovězí maso, přidám sklenici leča a zaliji vývarem nebo vodou.Vařím asi 30 minut.Poté přidám fazole a kukuřici. Klobásu na kolečka. Podle potřeby…
Maso nijak zvlášť neochucujeme, jen postříkáme vodou, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme tolik strouhanky, aby nám šlo tvarovat. Dáme si na podložku trochu mouky, z…
V české kuchyni je velmi oblíbený způsob úpravy mletého masa smažením. Zde vám naopak nabízíme možnost připravit tento pokrm zdravěji pečením v troubě. Navíc v pekáči…
Tradiční hamburger se skládá z masové placky vložené mezi bulky, se zeleninou a dresingem. Tento recept je však inspirovaný havajskou kuchyní, kde se burger podává s…
Pita chléb osmahneme na suché pánvi. Hovězí maso smícháme se solí a pepřem, nic víc, jinak to není hamburger. Necháme chvíli odležet, pak rozdělíme na čtyři díly a…
Mlete maso smichame s drobne pokrajenou cibuli, petrzelkou a koriandrem, novym korenim a skorici, rajskym protlakem a harissou, osolime, opeprime a rukou vse poradne…