Broskvový zákusek
Recept ještě nebyl hodnocenKakaový korpus, krémová tvarohová náplň, šťavnaté broskve a sametová likérová vrstva tvoří dokonalou kombinaci chutí, která potěší nejen milovníky ovocných dezertů. Je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kakaový korpus, krémová tvarohová náplň, šťavnaté broskve a sametová likérová vrstva tvoří dokonalou kombinaci chutí, která potěší nejen milovníky ovocných dezertů. Je…
V první míse smícháme mouku a prášek do pečiva. V druhé míse smícháme vejce, olej, aroma, vanilkové cukry, cukr krystal, mléko, pudink.Poté mouku a prášek do pečiva…
Podomácku připravený mátový sirup můžete využít i jako sladidlo. Nejvíce ho však užijete v létě, kdy z něho můžete připravit osvěžující mátovou limonádu, kterou stačí…
Česnek prolisujeme do jogurtu a bylinky natrháme, aby pustily aroma. Přidáme olej a dochutíme solí a pepřem. Maso naložíme přes noc. Můžeme grilovat nebo smažit na…
Čočku propereme a dáme vařit ve 3 šálcích vody. Jakmile ji převedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a dusíme 15 minut. Pak scedíme. Vodu si necháme stranou…
Sýry nahrubo nastrouháme. Prosátou mouku smícháme se sodou a solí. Přidáme rozpuštěné máslo, vlažné mléko, nasekané bylinky, špetku kari koření, dvě třetiny nahrubo…
Lístky natrháme na menší kousky a spolu s cukrem třeme v hrubším hmoždíři. Chvíli to trvá, musíte mít trochu trpělivosti. Já jsem ve finále ještě malinko projela tyčovým…
Lahodná krémová polévka ze zeleného hrášku osvěží váš sváteční stůl. Kombinace hrášku a slaniny tvoří dokonalý základ této polévky a čerstvá máta jí dodá na svěžesti.…
Spojení jemné nutellové náplně, svěžích malin a křupavých pekanových ořechů tvoří neodolatelný dezert, který potěší všechny milovníky čokolády, ovoce i ořechů. Tento…
Voňavá jablečná náplň spojená s pudinkem, vrstvy měkkých piškotů a tvarohový krém vytvářejí dezert, který chutná dětem i dospělým. Jednoduchý recept, který zvládnete…
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli…
Klíčem k dobře připravenému a šťavnatému grilovanému masu je správný výběr marinády. Vyzkoušejte naložit kuřecí maso do bylinkové marinády, která mu dodá tu správnou…
Tyto lahodné knedlíky jsou ideální volbou pro všechny milovníky sladkých jídel. Jsou plné ovocné svěžesti, jemně sladké a mátově voňavé. Podávají se s cukrem,…
Když se řekne pohár, většina z nás si na prvním místě představí zmrzlinový, ale je mnoho způsobů, jak pohár připravit sice bez zmrzliny, ale stejně dobrý. Naplnit ho…
Pro horké letní dny představuje mírně alkoholický sorbet skvělé osvěžení. Ten melounový je navíc lehký, šťavnatý a připravený za pár minut. Stačí pár surovin, trocha…
Očištěnou ředkev a okurky nastrouháme škrabkou na nudličky. Já mám přímo na julienne nudličky škrabku. Ale můžete zeleninu nejprve nakrájet na slabé plátky a ty pak na…
Štiku osolíme, opepříme a zakápneme limetkovou šťávou. Vložíme ji do pekáčku s olivovým olejem, poklademe plátky másla, mírně podlijeme, přidáme snítky máty, pokrájené…
Meloun nakrájíme na kostky. Rum s vodou, cukrem, citronovou šťávou a mátou zamícháme a nalijeme na kostky melounu. Necháme odležet v lednici alespoň 12h. Pro lepší…
Nejprve společně prošlehejte máslo, žloutek a cukr do světlejší pěny – tedy šlehejte alespoň 2 minuty. Ve větší míse promíchejte 130g polohrubé mouky se lžičkou prášku…
Mezi nejznámější a nejpopulárnější sorbety patří citronový. K ochucení sorbetu je možné použít téměř jakékoli ovoce či jejich směsi. Příprava sorbetu není nic těžkého a…
Snadným, rychlým a chutným dezertem na horké letní dny jsou poháry plné ovoce a krému. V tomto případě použijeme výživný tvaroh, který zašleháme do uvařeného pudinku…
Nechte se inspirovat dvěma slavnými italskými dezerty a ochutnejte tento jemný a lahodný krém. Do panna cotty ochucené vanilkou a kávou vmícháte mascarpone, necháte…