Pohár s borůvkami
Recept ještě nebyl hodnocenSametová, hutná, s jemně nakyslou chutí a s báječnou schopností ztuhnout – to je zakysaná smetana. Zakysanka je v kombinaci s tvarohem a ovocem královnou pohárů a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sametová, hutná, s jemně nakyslou chutí a s báječnou schopností ztuhnout – to je zakysaná smetana. Zakysanka je v kombinaci s tvarohem a ovocem královnou pohárů a…
Domácí mátový sirup můžeme použít do minerálky, vody i do čaje. V létě s ledem nádherně osvěží, v zimních pliskanicích je skvělým pomocníkem při nachlazení, kašli, či…
Z uvedených surovin vymícháme hladké těstíčko a usmažíme palačinky. Naplníme připraveným žervé. Luxusní varianta je položit na palačinku plátek uzeného lososa a potřít…
Špenátový protlak necháme nejprve povolit při pokojové teplotě. Poté k němu přimícháme mléko, rozklepnutá vejce a polohrubou mouku. Ochutíme solí a pepřem. Vznikne nám…
Dejte mouku do větší mísy. V druhé míse rozšlehejte vajíčka s mátou, citronovou kůrou, sodou a jogurtem. Přilejte k mouce a dobře spolu promíchejte. Mátu a citronovou…
Z listového těsta si vyválíme dva obdélníky, které podsypeme moukou, aby se nelepilo.Do misky si nakrájíme očištěná jablka na kousky, k nim dáme cukr, skořici a…
Česnek prolisujeme do jogurtu a bylinky natrháme, aby pustily aroma. Přidáme olej a dochutíme solí a pepřem. Maso naložíme přes noc. Můžeme grilovat nebo smažit na…
Do skleničky dáme cukr, mátu (asi 10 lístků), 1/4 limetky. Nadrtíme led a přidáme ho do sklenice. Pak už jen dolijeme sodou.
Těstoviny uvaříme ve slané vodě s 1 lžící olivového oleje. Necháme okapat a přendáme do větší mísy. Cibuli a šunku nakrájíme na drobno a vše dáme na pánev s olivovým…
Jahody nakrájíme, dáme vařit s vodou a javorovým sirupem a vanilkovým extraktem. Vaříme 3 minuty, poté přidáme víno a necháme ještě chvilku přejít varem. Vše necháme…
Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, bílky ušleháme na pevný sníh. Obě hmoty spojíme, vmícháme mouku a kakao. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané…
Ryby na každém boku nařízneme třikrát příčnými řezy, osolíme, potřeme olejem, posypeme paprikou a odložíme na chvíli do chladu.Květák rozebereme na menší růžičky,…
Výborné vietnamské špízy z mletého vepřového masa ochucené šalotkou, česnekem a rybí omáčkou podáváme s aromatickým salátem z rýžových nudlí, koriandru, máty a ledového…
Kuskus si připravíme podle návodu a necháme vychladnout.Rajčata spaříme, zchladíme, oloupeme, vyjmeme jadérka a pokrájíme.Nasekáme petrželku a mátu, cibuli nakrájíme na…
Lilek na několika místech propícháme, dáme na pekáček vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě při 200°C přibližně 45 - 50min. Během pečení několikrát obrátíme. Když…
Příprava do sklenice dáme nakrájenou limetku na měsíčky, přidáme hnědý cukr a mátu a vše společně s troškou ledové tříště rozmačkáme, poté přidáme bílý rum a dolijeme…
Vše je velmi jednoduché. Lilek oloupejte, nakrájejte na kostky cca 1,5 x 1,5cm, osolte a nechte v cedníku asi hodinu vykapat. Pak lilek osušte papírovou utěrkou. …
V první míse smícháme mouku a prášek do pečiva. V druhé míse smícháme vejce, olej, aroma, vanilkové cukry, cukr krystal, mléko, pudink.Poté mouku a prášek do pečiva…
Sušenky nalámeme, umixujeme nebo nadrtíme na strouhanku. Spojíme s cukrem a máslem. Vše dokonale promícháme a natlačíme do máslem vymazaného dna mísy Remosky (popř.…
Mátový sirup, který si připravíme doma, lahodně zpracuje čerstvé bylinky. Jeho výroba je jednoduchá a chutný sirup z máty se stane osvěžující součástí naší letní siesty…
Čerstvá rajčata ze zahrádky mají sice dlouhou sezonu přes léto, nicméně v zimě jistě oceníme jejich chuť v podobě čatní nebo marmelády. Jedna verze je základní s kořením…
Sirupy jsou skvělým osvěžením během celého roku. Zejména v létě pak na míchání limonád či drinků využijeme širokou škálu jejich příchutí. V tomto receptu tak najdete…
Maso osolíme, posypeme kořením a solamylem a opečeme na oleji dozlatova. Podlijeme a dusíme skoro doměkka. Pak přidáme na silnější hranolky nakrájenou cuketu a papriku,…
1 kg citrónů důkladně omyjeme, abychom je zbavili veškerých nečistot. Na jemném struhadle z každého citrónu ostrouháme pouze žlutou kůru! (Nikoliv bílou, jelikož je…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 19. 4. 2024 14:01
Přidáno 19. 4. 2024 11:36
Přidáno 19. 4. 2024 11:21
Peče celá země: Jak připravit dokonalý slaný dort? Podle těchto tipů jej zvládne každý, stačí jen toustový chléb a trocha fantazie
Usmažili jsme kyselé okurky v křupavém těstíčku: Americká specialita chutná překvapivě dobře, jen potřebuje výraznější dochucení
Cukroví až z rakouských lázní. Išlské dortíčky miloval i samotný císař pán Franz Josef