Rolky z ulice jako někde v Asii
Recept ještě nebyl hodnocenJedno z najlepsich exotickych a zdravych predjedál plne byliniek. 1-Ryzove slize alebo vermicelli varime 3 az 5 minut ( podla navodu ), vyberieme a dame pod studenu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jedno z najlepsich exotickych a zdravych predjedál plne byliniek. 1-Ryzove slize alebo vermicelli varime 3 az 5 minut ( podla navodu ), vyberieme a dame pod studenu…
Připravíme si silné espresso a taky si svaříme vodu s cukrem. Smícháme dohromady, necháme vychladnout, vlijeme do spíše nižší nádoby a vložíme do mrazničky. Občas pak…
Meloun nakrájíme na kostky. Rum s vodou, cukrem, citronovou šťávou a mátou zamícháme a nalijeme na kostky melounu. Necháme odležet v lednici alespoň 12h. Pro lepší…
Formu na srnčí hřbet o velikosti cca 30 x11 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh. Žloutky šleháme s krupicovým cukrem a…
Jablka nastrouháme nahrubo a pokapeme citronem. Z mléka, mouky vajec, cukru, soli rumu a skořice vyšleháme metličkou hladké těsto bez hrudek. Nakonec vmícháme jablka a…
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli…
Lahodný vanilkový krém s křupavou karamelovou krustou podáváme ozdobený lesním ovocem a snítkou máty. Krém připravíme ze smetany, žloutků a cukru v troubě ve vodní lázni…
Nudle připravíme podle návodu.Mrkev nařežeme (nejlépe škrabkou) na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme na proužky, celer na jemno.Dresing připravíme ze všech ingrediencí,…
Netradiční marmeláda z melounu a malin, ochucená rumem a mátou, krásně voní a využijeme ji například na palačinky či koláče. Marmeláda je lahodná, osvěžující a maliny jí…
Levandulovo-mátový sirup je lahodný a aromatický nápoj, který spojuje osvěžující chuť máty s uklidňujícím aroma levandule. Tento sirup je ideální pro přípravu…
Taboulleh je salát oblíbený na Středním východě. Často se dělá kromě kuskusu i z bulguru. "Ten pravý", ale neexistuje. Je spousta variant, mohou se přidat například i…
Tento salát je lehký a osvěžující pokrm, který spojuje chutě Středomoří a Blízkého východu. Jemný kuskus se dokonale snoubí s jemně kořeněnou cizrnou, krémovým…
V horkém létě oceníme svěží moučníky. Přesně takový je tropický dort, skládající se ze sušenkového korpusu, jogurtového krému a mangového curd. Už jen jedno sousto…
Svěží letní dezert z piškotů, krému z mascarpone a jahodového rozvaru, ozdobený lístky máty a čerstvými jahodami, přijde v parných dnech vhod. Je rychle hotový a doslova…
Piškotové řezy jsou osvědčenou klasikou, která nikdy nezklame. Nadýchaný piškot, svěží jahody a jemný krém tvoří neodolatelné spojení, které potěší při každé…
Dezertní pohár inspirovaný oblíbeným tiramisu v letním kabátě. Spojení třešní, jemného krému a piškotů vytváří osvěžující a lahodnou sladkou tečku. Podávejte nejlépe…
Znáte šimlovou náplň? Tvoří ji směs tvarohu a máku. Zkuste touto nevšední náplní naplnit jemné palačinky a vše doplnit skořicí vonícími švestkami. Vznikne tím moučník,…
Korpus upečeme nejlépe den předem: Troubu předehřejeme na 180 °C, dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Mátové lístky rozdrtíme v hmoždíři, dáme do…
Korpus upečeme nejlépe den předem: Troubu předehřejeme na 180 °C, dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Mátové lístky rozdrtíme v hmoždíři, dáme do…
Odšťavníme granátové jablko a do šťávy zamícháme chia semínka. Promícháváme a čekáme, až semínka nabobtnají. Může to vzít 15-30 minut. Zde upozorňuji, že některé…
Do skleničky dáme cukr, mátu (asi 10 lístků), 1/4 limetky. Nadrtíme led a přidáme ho do sklenice. Pak už jen dolijeme sodou.
Kuřecí a slaninu pomeleme a smícháme s ostatníma surovinama.Z masové směsi tvoříme vlhkýma rukama válečky, kterými prostrčíme dvě půlky špejlí. Dotvarujeme a vkládáme na…
Maso rozmícháme s vejcem, citronovou kůrou, strouhankou a posekanou mátou, vmícháme na drobné kostičky (5 x 5 mm) nakrájené 1 jablko a sýr, osolíme podle chuti.Ze směsi…
Zpravujte těsto, raději šlehačem, je dost měkké a lepivé. Zabalte do folie a dejte na hodinu do lednice. Pytlíkem bez zdobící trubičky dělejte na plech větší pusinky,…