Ledová tříšť z ovocných nápojů - dia
Recept ještě nebyl hodnocenOvocný nápoj nalijeme do tvořítka na ledové kostky a necháme zmrazit. Pak je v sekáčku nebo mixéru doporučeném výrobcem na sekání ledu rozmixujeme. Pokud takový nemáme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ovocný nápoj nalijeme do tvořítka na ledové kostky a necháme zmrazit. Pak je v sekáčku nebo mixéru doporučeném výrobcem na sekání ledu rozmixujeme. Pokud takový nemáme,…
Banán nakrájejte na plátky silné cca 2-3 cm. Vložte do mikrotenového sáčku a dejte zmrazit.Zmrzlý banán přendejte do mixéru. Přidejte avokádo, karob, mátu překrájenou…
Kuřecí prsa necháme vcelku, okořeníme a potřeme olejem. Poté zprudka orestujeme ze všech stran na pánvi a buď necháme dodělat v předehřáté troubě na 170°C zhruba 15…
Rozdrobte sušenky, rozpusťte máslo a smíchejte je s nimi. Vzniklou směs pečlivě napěchujte na dno dortové formy o průměru 24 centimetrů a nechte chvilku ztuhnout v…
Nudle připravíme podle návodu. Mrkev nařežeme (nejlépe škrabkou) na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme na proužky, celer na jemno.Dresing připravíme ze všech ingrediencí,…
Lilek nakrájíme na tenké podélné plátky. Mátu nakrájíme nadrobno.Kuskus zalijeme vroucí vodou, osolíme a necháme vsáknout. Vmícháme mátu.Plátky lilku orestujeme na pánvi…
Jemná hrášková polévka nezvykle přichucená mátou s nevšední polévkovou vložkou v podobě bílkových noků. Nezralé hrášky či celé lusky se používají jako zelenina, zralá…
Maličký dezert, který nadělá velkou parádu. Jeho neobvyklé servírování pak navodí slavnostní atmosféru u stolu. Nepečené dezerty jsou oblíbenou, a hlavně většinou…
Překvapte rodinu nebo své přátele nádherně nazdobeným svěžím citronovým krémem ochuceným vaječným koňakem. Jeho chuť skvěle doplňuje sladký ovocný sirup a jemná zakysaná…
Okurkový salát s jogurtovou zálivkou, která je dochucená mátou, má příjemně osvěžující chuť a perfektně se hodí ke grilovanému a pečenému masu. Výborný přílohový salát…
Z čerstvé meduňky, máty či levandule můžeme jednoduše připravit výborný voňavý sirup. Stačí svařit vodu s cukrem a nať či květ v něm louhovat. Sirup podáváme zředěný…
Podomácku připravený mátový sirup můžete využít i jako sladidlo. Nejvíce ho však užijete v létě, kdy z něho můžete připravit osvěžující mátovou limonádu, kterou stačí…
Domácí mátový sirup můžeme použít do minerálky, vody i do čaje. V létě s ledem nádherně osvěží, v zimních pliskanicích je skvělým pomocníkem při nachlazení, kašli, či…
Sirupy jsou skvělým osvěžením během celého roku. Zejména v létě pak na míchání limonád či drinků využijeme širokou škálu jejich příchutí. V tomto receptu tak najdete…
Louka plná rozkvetlých pampelišek. To přímo vybízí k přípravě pampeliškového medu, ze kterého můžete po zředění vodou připravit osvěžující nápoj, nebo jej využijete jako…
Kuskus připravíme podle návodu na obalu.V hlubší pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme do pánve maso a společně chvilku…
Uvařené brambory rozmačkáme, necháme vychladit, pak přidáme 2 vejce, 1-2 hrsti hrubé mouky a pořádně promícháme na těsto.Na pánvi rozehřejeme máslo, na něm osmažíme…
Korpus upečeme nejlépe den předem: Troubu předehřejeme na 180 °C, dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Mátové lístky rozdrtíme v hmoždíři, dáme do…
Korpus upečeme nejlépe den předem: Troubu předehřejeme na 180 °C, dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Mátové lístky rozdrtíme v hmoždíři, dáme do…
Do dvou sklenic dáme po šesti snítkách máty a zalijeme každou půl litrem destilátu. Uzavřeme a při každodenním protřepání necháme šest týdnů na teplém místě vyluhovat. …
Kokosová mléka dejte nejméně na 5 hodin ztuhnout do ledničky, nejlépe je tam však nechte přes noc (nebo je tam ideálně dejte hned po přinesení z obchodu). Připravte…
Mango rozmixujte s mátou a odložte stranou. Na pudink si vytvořte mandlové mléko podle receptu a asi do 1 šálku přidejte tak 3 lžíce chia semínek. Pravidelně…
Smícháme sádlo s na drobno nasekanými bylinkami, hořčicí a česnekem. Nenaklapené maso, na okrajích proříznuté, aby se nekroutilo, osolíme a opepříme.Vzniklou marinádou…
Odšťavníme granátové jablko a do šťávy zamícháme chia semínka. Promícháváme a čekáme, až semínka nabobtnají. Může to vzít 15-30 minut. Zde upozorňuji, že některé…
Přidáno před 23 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Španělská paella: Dokonalé jídlo vzniklo původně ze zbytků pro služebnictvo. Víte, jak se správně dělá?
Do přírody pro jedlé suroviny: Expertka Jana Vlková radí, jak využít sedmikrásky do salátu a kopřivy do slaných muffinů
Božský koláč tres leches: Jak se z receptu na zadní straně plechovky stal celosvětový hit…