Ledový mátový nápoj se švestkami
Recept ještě nebyl hodnocenNěkolik snítek máty zalejeme horkou vodou a vylouhujeme jako čaj, který dáme přes noc vychladit do lednice. Z vychlazeného čaje připravíme nápoj: čaj přelejeme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Několik snítek máty zalejeme horkou vodou a vylouhujeme jako čaj, který dáme přes noc vychladit do lednice. Z vychlazeného čaje připravíme nápoj: čaj přelejeme do…
V konvici spražím ne vroucí vodou zelený čaj, mátu, meduňku a citrónovou trávu. Po cca 3 minutách odstraním čaj a trávu, meduňku s mátou ponechám. Osladím, ocitronuji…
Všetky ingrediencie rozmixujeme. Podávame studené, ozdobené lístkom mäty.
Cukety nakrájame na malé kocky. Pridáme nesekané vňate a premiešame. Dáme do uzatvárateľnej nádoby.Prešľaháme ocot, cukor, nasekanú chilli papričku, štipku soli a…
Do veliké nádoby nalijeme vodu, vložíme 4 sáčky černého čaje, necháme chvilku působit, potom vyndáme.Vložíme nakrájenou broskev na měsíčky a větvičky máty.Potom půl…
Mátu a meduňku očistíme a spolu s hráškem vaříme v minimálním množství vody 4-5 minut, až hrášek změkne. Přidáme smetanu, osolíme a rozmixujeme. Nakonec vmícháme…
Vše je velmi jednoduché. Lilek oloupejte, nakrájejte na kostky cca 1,5 x 1,5cm, osolte a nechte v cedníku asi hodinu vykapat. Pak lilek osušte papírovou utěrkou. …
Do osolené vroucí vody vložíme těstoviny a necháme je vařit. Mezitím si připravíme pesto. Do mixéru nasypeme hrášek, ořechy, česnek, mátu, parmezán a začneme mixovat.…
Příprava mátového másla: Lístky máty peprné otrháme, přebereme, omyjeme a necháme oschnout, aby nebyly mokré.V hmoždíři rozmělníme.Na kastrůlku rozehřejeme máslo a…
Příprava mátového másla: Lístky máty peprné otrháme, přebereme, omyjeme a necháme oschnout, aby nebyly mokré.V hmoždíři rozmělníme.Na kastrůlku rozehřejeme máslo a…
Z uvařených vajec vyjmu žloutek, utřu do hladka s hořčicí solí a pepřem, přidám ocet, víno, celý čas šmidlám tyčovým šmrdlačem , po trochách přidávám olej, nasekané…
Vyšleháme smetanu. Do vyšlehané smetany přidáme tvaroh smíchaný s vanilkovým a moučkovým cukrem.Poté dáme na talíř či do misky a ozdobíme ovocem - může být různé. Toto…
Banán nakrájejte na plátky silné cca 2-3 cm. Vložte do mikrotenového sáčku a dejte zmrazit.Zmrzlý banán přendejte do mixéru. Přidejte avokádo, karob, mátu překrájenou…
Troubu si předehřejeme na 200 °C. Nejdříve připravíme maso. Kuřecí řízek osolíme, opepříme a zalijeme lžící oleje. Necháme 10 minut odpočívat. Rozpálíme grilovací pánev…
Smrkové výhonky nasekejte nadrobno. V hmoždíři je rozmělněte na kaši se špetkou hrubozrnné soli a kapkou oleje a nechte v chladu do druhého dne.Lístky petržele, máty a…
Na oleji necháme zavädnúť na kolieska nakrájaný pór.Pridáme na kocky narezanú cuketu, osolíme, okoreníme, podľa chuti pridáme kmín, zalejeme vodou a povaríme cca 10…
Hrášek a ředkvičky nasekáme v mixéru na co nejjemnější kašičku. Přidáme koření a na jemno posekané bylinky, pokapeme olejem, zakápneme limetkou a pečlivě promícháme. …
Vychlazené pomeranče oloupeme a nakrájíme na 1cm silná kolečka, tato ještě na 6 dílků. Mátu a cukr umixujeme dohromady v robotu na mátový cukr. Na talíř uspořádáme…
Na dvě hodiny namočíme sušené houby shiitake. 2 celé skořice + 3 badyány na sucho provoníme na pánvi. V jiném hrnci opečeme na sucho asi 4 cibule na větší kusy,…
Cuketu omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle, trochu osolíme a necháme odstát. Zajdeme si pro bylinky. Ty pak opláchneme a nakrájíme nadrobno (pozor na kopřivu).…
Měkké tvarohy a část omytého ovoce (+ kapku rumu) rozmixujeme na hladký krém, nalijeme do misek nebo pohárů, proložíme omytým ovocem a zdobíme mátou a ovocem.
Do hrnku si dáme levanduli, 2 větší listy máty a zalijeme horkou vodou. Odložíme pár minut k louhování, přidáme med a necháme zcela rozpustit. Mezitím si dáme do džbánu…
Do džbánu dáme na kostky nakrájené limety, na tenké plátky nakrájený oloupaný zázvor, přidáme cukr, limetovou šťávu a vše rozdrtíme drtítkem nebo kdo nemá, tak…
Recept v tomto případě ani není recept, jen orientační souhrn ingrediencí, protože nejlépe si nápoj samozřejmě uzpůsobíte dle vlastních chutí (kolik máty, jak silný čaj,…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová kýta hajného Borovičky: Maso se musí uležet, voní pak jalovcem a výrazně ostrou chuť dodá speciální směs koření
Cuketová marmeláda má pikantní chuť po zázvoru, lehce nahořklou po citronové kůře a důležité využití najdou i citronová jadérka
Tajemství poctivého domácího masového vývaru: Kosti i zeleninu předpečte v troubě a vývar „táhněte“ aspoň 5 hodin