Banánový koktejl->nejjednodušší
Recept ještě nebyl hodnocenOloupeme banány, rozkrájíme je na kolečka a hodíme do mísy.(Necháme pár koleček na ozdobu). Přidáme mléko a lžíci cukru. Vše rozmixujeme a nalejeme do sklenic. Ozdobíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupeme banány, rozkrájíme je na kolečka a hodíme do mísy.(Necháme pár koleček na ozdobu). Přidáme mléko a lžíci cukru. Vše rozmixujeme a nalejeme do sklenic. Ozdobíme…
Rozdrobte sušenky, rozpusťte máslo a smíchejte je s nimi. Vzniklou směs pečlivě napěchujte na dno dortové formy o průměru 24 centimetrů a nechte chvilku ztuhnout v…
Nudle připravíme podle návodu.Mrkev nařežeme (nejlépe škrabkou) na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme na proužky, celer na jemno.Dresing připravíme ze všech ingrediencí,…
Teplé a slunečné dny doslova vybízí k odlehčení jídelníčku. Na řadu tak přichází osvěžující saláty plné zeleniny a ovoce. Inspirujte se tímto receptem a připravte si…
Z melounu a meruněk můžeme připravit tento výborný osvěžující nápoj, který je ideální do horkých letních dnů. Přidáme do něj kostky ledu s mátou a dochutit ho můžeme i…
Flameri z ovesných vloček s ovocem je lahodný a zdravý dezert, který kombinuje jemnou chuť ovesných vloček s osvěžující chutí čerstvého ovoce. Tento jednoduchý, ale…
Rychlý zeleninový salát se zálivkou z citronové šťávy a olivového oleje přijde vhod nejen v letních dnech. Do salátu můžete přidat také lístky máty, která salát krásně…
Kombinace tvarohového těsta a přelivu z jahod a máty si zajisté oblíbíte nejen vy, ale i všichni vaši strávníci. Knedlíky jsou velice snadné na přípravu a celý pokrm tak…
Pohár s ovocem, šlehačkou, tvarohem a lístkem máty je ideální pro letní dny. Lehký, rychlý a přitom výborný. Nejlépe bude chutnat vychlazený z lednice. Smetanovou chuť…
Korpus upečeme nejlépe den předem: Troubu předehřejeme na 180 °C, dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Mátové lístky rozdrtíme v hmoždíři, dáme do…
Korpus upečeme nejlépe den předem: Troubu předehřejeme na 180 °C, dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Mátové lístky rozdrtíme v hmoždíři, dáme do…
Nejprve si necháme povolit máslo. Odřízneme 2 cm zelené části cibulky a 2 slabé plátky z bílé části. Bylinky nasekáme nadrobno a společně s částí cibulky rozetřeme v…
Štiku osolíme, opepříme a zakápneme limetkovou šťávou. Vložíme ji do pekáčku s olivovým olejem, poklademe plátky másla, mírně podlijeme, přidáme snítky máty, pokrájené…
Omyté a osušené kuře nasolíme a opepříme. Smícháme olej s česnekem, citronem, kořením a hořčicí. Maso dostatečně obalíme ochuceným olejem a necháme nejméně 2 hodinky…
Vejce a mléko ušleháme metlou, přidáme sůl, cukr, mouku a stále pilně šleháme a přidáváme sodovku. Těsto musí být husté a hladké. Necháme půl hodiny odpočinout.Palačinky…
Příprava mátového másla: Lístky máty peprné otrháme, přebereme, omyjeme a necháme oschnout, aby nebyly mokré.V hmoždíři rozmělníme.Na kastrůlku rozehřejeme máslo a…
Příprava mátového másla: Lístky máty peprné otrháme, přebereme, omyjeme a necháme oschnout, aby nebyly mokré.V hmoždíři rozmělníme.Na kastrůlku rozehřejeme máslo a…
Formu na srnčí hřbet o velikosti cca 30 x11 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh. Žloutky šleháme s krupicovým cukrem a…
Jablka nastrouháme nahrubo a pokapeme citronem. Z mléka, mouky vajec, cukru, soli rumu a skořice vyšleháme metličkou hladké těsto bez hrudek. Nakonec vmícháme jablka a…
Všechny ingredience kromě porku, oleje a soli smícháme. Krůtí játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do směsi koření. Necháme odpočinout aspoň 1 hodinu. Na…
Předehřejeme troubu na 180°C.Umyjeme, očistíme a nakrájíme zeleninu, rajčata rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.V hrnci rozpálíme 6 PL oleje a lehce na něm…
Brambory důkladně omyjeme kartáčkem nebo oloupeme. Dáme vařit do osolené vody na cca 15-20 minut.Bylinkami nešetříme, opláchneme je a osušíme. Nakrájíme na drobno. Část…
Máta patří mezi nenáročné rostliny, které můžeme pěstovat na zahradě i doma za oknem. V kuchyni má celkem široké použití od čaje, přes různé náplně, až třeba po tuto…
Tuto jahodovou misku můžeme podávat jen tak, nebo jí použít jako základ pro bohatší dezert. V tom případě na ní můžeme vrstvit tvarohový krém nebo šlehačku, zdobit…