Filety lososovitého pstruha s mátovým hráškem
Recept ještě nebyl hodnocenPředem můžeme připravit domácí sardelové máslo utřením 100 g másla pokojové teploty, 6 ančoviček rozmačkaných vidličkou a 1 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky. Nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Předem můžeme připravit domácí sardelové máslo utřením 100 g másla pokojové teploty, 6 ančoviček rozmačkaných vidličkou a 1 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky. Nebo…
Ušleháme celá vejce společně s cukrem. Do vzniklé pěny zašleháme olej a po lžících opatrně vmícháme mouku. Rovnoměrně rozetřeme na pečící papír a pečeme na 180°C asi 10…
Nejdříve si připravte krém, který musí dlouho chladnout: Menší kastrůlek postavte na velmi mírný plamen a vlijte do něj 100ml smetany společně s mátou. Po chvilce máta…
Uvařila jsem si rýži a souběžně jsem vařila pak i uzené maso/kousek uzené krkovičky/ s nastrouhanou kořenovou zeleninou, jako poleévku. Po uvaření jsem si dala z…
Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, škrobem a kakaem a nakonec vmícháme ze žloutků ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do tukem vymazané…
Předem si uděláme zeleninový vývar a necháme ho vychladnout. Na pánvi opečeme na proužky nakrájenou anglickou slaninu. Okurky opláchneme a několik podélných plátků si…
Čočku přebereme, propláchneme a namočíme tak na 1 až 2 hodiny do vody. Mezitím dáme vařit maso s oloupanou cibulí, petrželí a mrkví, přidáme koření. Přivedeme k varu a…
Do hrnca dáme pol litra vody. Pridáme tymián, cukor a necháme vrieť, kým sa cukor úplne nerozpustí. Necháme vychladnúť, potom precedíme a dáme do chladničky.Na druhý deň…
Okurku podélně rozkrojíme na polovinu a pak ještě na čtvrtiny. Pak napříč nakrájíme na kousky. Přidáme červený vinný ocet, cukr a sůl. Promícháme a necháme stát 60 minut…
V troubě opražíme celé lískové oříšky a pak je v utěrce zbavíme slupek. Nahrubo je posekáme nebo paličkou na maso roztlučeme. Můžeme použít i opražené mandlové lupínky…
Do sklenice dáme mátu a cukr, tři plátky limetky a vše se snažíme co nejvíce rozdrtit. Přilijeme džus a doplníme sodou a ledem a nakrájenou limetkou na plátky, ozdobíme…
Nejprve si lehce metličkami vyšleháme celá vejce, poté přidáme krupicový cukr a vyšleháme do pěny. Vsypeme 4 celé kakaové pudinky, PDP a prošleháme. Nakonec vlijeme olej…
Rozdrobte sušenky, rozpusťte máslo a smíchejte je s nimi. Vzniklou směs pečlivě napěchujte na dno dortové formy o průměru 24 centimetrů a nechte chvilku ztuhnout v…
Kromě "živého" materiálu jsou potřeba dvě plastové nebo nerezové mísy stejného tvaru, větší a menší a také lepící páska na jejich zafixování. Do větší mísy nalijeme…
Ananas i s nálevem rozmixujeme, vlijeme do spíše nižší plastové nádoby s víkem a vložíme do mrazničky.Hmotu v průběhu mražení v cca 30-40 minutových intervalech…
Na rozehřáté máslo vložíme do hrnce na tenká kolečka pokrájené šalotky a jak zesklovatí, přidáme maso pokrájené na větší kousky (špalíky), anglickou slaninu pokrájenou…
Okurky nakrájíme po délce na dlouhé tenoučké plátky.Vařené kuřecí prso natrháme na vlákna a oboje vložíme do mísy.Přidáme lístky máty nakrájené na malé nudličky a chilli…
Masové kuličky v rajčatové jsou už takovou klasikou. V tomto receptu se však inspirujeme orientální kuchyní a na kuličky použijeme maso jehněčí. Do nich navíc dáme mátu…
Maličký dezert, který nadělá velkou parádu. Jeho neobvyklé servírování pak navodí slavnostní atmosféru u stolu. Nepečené dezerty jsou oblíbenou, a hlavně většinou…
Máme dvě možnosti, jak si salát připravit. Buď tradične ručně, čímž strávíme pár hodin krájením, nebo si pomůžeme food procesorem, který pomocí nožů udělá velkou část…
Hrušky oloupeme a dáme je do kastrůlku v celku.Zalijeme červeným vínem tak, aby byly potopené. Přidáme citronovou šťávu, cukr, koření a přiklopíme pokličkou.Pozvolna…
Pokud chcete do svého jídelníčku zařadit více vlákniny a nevíte jak na to, pak můžete vyměnit masové karbanátky za luštěninové, z cizrny, hrachu a čočky. Karbanátky…
Smutné je menu, když chybí dezert! Tento je pro dospěláky. Dětem vymyslete něco jiného, protože po vaječném likéru by se vám rozdováděly! Nebo prostě polovinu tartaletek…
Lahodný koktejl z čerstvých jahod a vychlazeného mléka je evergreen letních dnů. Inspirujte se naším receptem a přidejte ke sladkým jahodám také snítku osvěžující máty.…