Okurkovo-paprikový salát
Recept ještě nebyl hodnocenPapriku nakrájame na pásiky, uhorku a paradajky na malé kocky, cibuľu na kolieska.Pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, osolíme a okoreníme, posypeme sekanými…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Papriku nakrájame na pásiky, uhorku a paradajky na malé kocky, cibuľu na kolieska.Pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, osolíme a okoreníme, posypeme sekanými…
Lilek na několika místech propícháme, dáme na pekáček vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě při 200°C přibližně 45 - 50min. Během pečení několikrát obrátíme. Když…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme zbytek ingrediencí na piškot a zlehka promícháme. Na plech vyložený pečícím papírem…
Na másle zpěníme cibuli, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme podusit na cibulku, zalijeme vodou s bujónem a vhodíme bobkový list. Vaříme doměkka, pak rozmixujeme…
Čersté rozčtrcené batáty uvaříme ve slané vodě,oloupeme a dáme vychladit.Poté nakrajíme na proužky nebo na kostky.Chilli papričky nakrájíme na plátky a cibulky na větší…
Lipánky dejte do misky a rozmíchejte. Cukrářské piškoty přelomte na polovinu. Každý kousek obalte lipánkem a postupně z nich na talířku vyskládejte pyramidu. Dolní řada…
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s limetkovou kůrou. Pak postupně přiléváme oleje a dále šleháme do pěny. Bílky vyšleháme zvlášť v jiné míse s cukrem a…
Očištěné, nakrájené maso promícháme s kukuřičným škrobem a 1 čajovou lžičkou rostlinného oleje. Necháme rozehřát wok nebo hlubokou pánev a dáme 1 lžíci oleje. Vložíme…
Bylinky trochu nasekáme. Nakrájíme limetku na plátky. Vezmeme 4 sklenice a dáme do každé stejně bylinek podle chuti, 2 lžičky hnědého cukru a limetku, pak zalijeme…
Předehřejeme troubu na 180°C.Umyjeme, očistíme a nakrájíme zeleninu, rajčata rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.V hrnci rozpálíme 6 PL oleje a lehce na něm…
Kuskus připravíme podle návodu na obalu.V hlubší pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme do pánve maso a společně chvilku…
Z mouky, vody, soli, oleje a kysané smetany uděláme těsto a vyválíme placky, které opečeme nasucho na pánvi. Česnek prolisujeme, přidáme med, trochu vody, římský…
Ananas i s nálevem rozmixujeme, vlijeme do spíše nižší plastové nádoby s víkem a vložíme do mrazničky.Hmotu v průběhu mražení v cca 30-40 minutových intervalech…
Lilek nakrájíme na tenké podélné plátky. Mátu nakrájíme nadrobno.Kuskus zalijeme vroucí vodou, osolíme a necháme vsáknout. Vmícháme mátu.Plátky lilku orestujeme na pánvi…
Oprané a osušené mátové lístky překrájíme nadrobno a v hmoždíři spolu s cukrem utlučeme na kaši. Tu následně vmícháme do kysané smetany.Šlehačku vyšleháme dotuha. Kdo…
Ledový zelený čaj, oslazený medem, s okurkovou a limetkovou šťávou, přijde vhod jako osvěžení při parných letních dnech. Čaj, vonící po mátě, není nijak složitý na…
Čerstvá rajčata ze zahrádky mají sice dlouhou sezonu přes léto, nicméně v zimě jistě oceníme jejich chuť v podobě čatní nebo marmelády. Jedna verze je základní s kořením…
Pokud chcete do svého jídelníčku zařadit více vlákniny a nevíte jak na to, pak můžete vyměnit masové karbanátky za luštěninové, z cizrny, hrachu a čočky. Karbanátky…
Korpus upečeme nejlépe den předem: Troubu předehřejeme na 180 °C, dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Mátové lístky rozdrtíme v hmoždíři, dáme do…
Korpus upečeme nejlépe den předem: Troubu předehřejeme na 180 °C, dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Mátové lístky rozdrtíme v hmoždíři, dáme do…
1) Dejte do kuchyňského robota nebo mixéru koriandr, špenát, zázvor, česnek, feferonky, mátu, citronovou šťávu a 1/2 lžičky soli a rozmixujte vše na jemnou kaši.…
Kotletky osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji opekáme kotletky z oboch strán cca 6-8 minút (3-4 min z každej strany, podľa hrúbky). Potom ich vyberieme, dáme na…
Odšťavníme granátové jablko a do šťávy zamícháme chia semínka. Promícháváme a čekáme, až semínka nabobtnají. Může to vzít 15-30 minut. Zde upozorňuji, že některé…
Zpravujte těsto, raději šlehačem, je dost měkké a lepivé. Zabalte do folie a dejte na hodinu do lednice. Pytlíkem bez zdobící trubičky dělejte na plech větší pusinky,…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Jak na domácí jablečný ocet z letních jablek? Jablka se použijí se slupkou i jádřinci, na výsledek si počkáte měsíc a v lednici vydrží rok
Skryté hrozby na talíři. Pozor na potravinovou alergii či intoleranci. Dokážou pěkně potrápit!
Jídlo jako lék: Tyhle české superpotraviny posílí imunitu, zlepší pleť a zpomalí stárnutí!