Řezy z medu, s krémem a oříšky
Recept ještě nebyl hodnocenLahodný dortík inspirovaný arménskou recepturou si podmaní každého, kdo má rád sladké. Pláty medového korpusu jsou promazané lahodným máslovým krémem a celý moučník…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lahodný dortík inspirovaný arménskou recepturou si podmaní každého, kdo má rád sladké. Pláty medového korpusu jsou promazané lahodným máslovým krémem a celý moučník…
Máte chuť na dobré sladké jídlo? Jablky vláčná a skořicí vonící žemlovka, zapečená se sněhovou čepicí tyto chutě určitě uspokojí. Recept je bez rozinek, ale kdo chce,…
Vánoční bramborový salát má v každé rodině trochu jinou podobu a recept se často dědí po generace. Tato varianta je lehčí a svěžejší díky bílému jogurtu, přesto si…
Porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 20 minut v chladu.Po této době zapneme troubu na 170 °C. Porce lososa opečeme v pánvi na polovině…
Nad tímto cukrovím zajásají ti, kdo drží bezlepkovou dietu. Vzhledem k tomu, že je tento rozpis na větší množství, stačí si ho vyzkoušet třeba jen z poloviny. Pokud…
Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům.…
Nepečené cukroví je obvykle rychlovka, která potěší oko i chuť. Přesně takové jsou něžné marcipánové mušličky plněné pudinkovým krémem. Vyzkoušejte recept, je snadný a…
Medová marináda se hojně využívá k nakládání různých druhů mas. Nemusíte se bát ji použít i na kapra. Med dodá masu zajímavou a jemnou chuť a maso je krásně měkké a…
Různorodé tvary plné medu a voňavého koření, oblíbené zejména u dětí, to jsou perníčky. A co teprve, když se ozdobí bílkovou polevou. S naším receptem je můžete…
Mezi tradiční symboly Vánoc patří vánočka, bez které to nejsou ty pravé svátky klidu a míru. Upečte trošku netradiční vánočku plnou makové nádivky s ořechy, potřené…
Sušené fíky patří mezi oblíbené ovoce, které je součástí vánočního pohoštění. Připravíme z nich také skvělé sladké cukroví. Fíky rozmixujeme na pastu, přidáme ořechy,…
Dorazil sychravý podzim a s ním i sezóna nachlazení a chřipek. Jakmile cítíte, že se o vás pokouší kašel, uvařte si domácí cibulový čaj. Na jeho chuť a vůni si nejspíš…
Medové sladké cukroví, které voní zimou a dýchne na vás tou pravou vánoční pohodou. Jakmile recept vyzkoušíte, bude se na svátečním stole jistě vyskytovat každý rok a…
Troubu předehřejeme na 170 °C a připravíme formu.V misce smícháme mouku, skořici, kypřící prášek a sůl. Dáme stranou.Ve větší misce smícháme vejce, olej, med, vanilkový…
Klíčem k dobře připravenému vepřovému masu je delší doba marinování a dobře okořeněná marináda, která zaručí že maso získá skvělou chuť a bude krásně křehké a šťavnaté.…
Osolené kuřecí kusy dáme do suchého kastrolu, posypeme paprikami, nakrájenými na proužky a uděláme si zálivku, kterou pak nalijeme na kuřecí maso.Smícháme: vystydlý…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli, to jsou ořechovo-medové kuličky. S přípravou rádi pomůžou i děti. V chuti se snoubí sladké kondenzované mléko, vůně medu a…
Jemný losos pečený ve smetanové omáčce s koprem a citronovou šťávou se zdá jako běžný recept na tuto rybu. Když ale do omáčky přidáte ještě med a rybí omáčku, nebude o…
Plněné křehké trubičky z medového těsta, nesmí mezi cukrovím nikdy chybět. Trubičky plněné krémem ze Salka a arašídového másla, namáčené v ledových kaštanech, vám svou…
Nejen ke svatomartinské huse můžete připravit toto kysané zkaramelizované červené zelí. Na zahuštění není použit ani gram mouky, ale brambora nastrouhaná najemno. Je…
Kachní prsa potřená marinádou z medu a sójové omáčky, opečená na pánvi, jsou hotová za 8 minut. Jako přílohu můžete zvolit silnější kolečka jablek, potřená medem a…
Kachní prsa potřená marinádou z medu a sójové omáčky, opečená na pánvi, jsou hotová za 8 minut. Jako přílohu můžete zvolit silnější kolečka jablek, potřená medem a…
Dezert na poslední chvíli, který se hodí pro všechny příležitosti. Základem nepečených kuliček jsou mleté piškoty a ořechy spojené máslem, medem a slazeným kondenzovaným…