Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenPorce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 20 minut v chladu.Po této době zapneme troubu na 170 °C. Porce lososa opečeme v pánvi na polovině…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 20 minut v chladu.Po této době zapneme troubu na 170 °C. Porce lososa opečeme v pánvi na polovině…
Dorazil sychravý podzim a s ním i sezóna nachlazení a chřipek. Jakmile cítíte, že se o vás pokouší kašel, uvařte si domácí cibulový čaj. Na jeho chuť a vůni si nejspíš…
Všechny sypké přísady smícháme dohromady. Do mísy přidáme nastrouhaná jablka (bez slupky a doporučuji jemně vymačkat přebytečnou šťávu, aby nebyly sušenky rozmáčené)…
Bezlepková dieta je pro některé strašák a pro druhé jedna z mnoha diet, jak si udržet tu správnou linii, zbavit se nadýmání a celkově se cítit lépe. A nemusíte se…
Krůtí maso patří mezi výživná a lehce stravitelná masa. Jejich příprava zároveň nezabere moc času. Vyzkoušejte tuto barevnou směs s kousky masa, paprik a cherry rajčátek…
Martinské rohlíčky (podkovy) se tradičně pečou na svátek sv. Martina. Mohou být kynuté či nekynuté, se sladkou nebo slanou náplní, ale dokonce i neplněné. Tyto podkovy…
Připravíme si kvásek: 200 ml vlažné vody, 1 KL medu, 20 g droždí, Do mísy si dáme obě mouky, sůl, olej, 150 ml vlažné vody a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto, že je…
Domácí tvorba různých pochutin získává v posledních letech opět na oblibě. A takový domácí medový likér z oblíbené pálenky potěší zejména mezi dospělými. Podávat jej…
Lehce pikantní kuřecí maso, naložené v medu a chilli – to opravdu stojí za to! Po tomto jídle se budete olizovat! Sladké omáčky s trochou té pikantnosti skvěle fungují s…
Všechny suroviny smíchat dohromady a dát péct,skořice s medem dělá výbornou chut´tomuto moučníku.Po schladnutí polijeme čokoládovou polevou posypeme ořechy či kokosem
Kuřecí prsa rozkrojíme každé vodorovně na 2 pláty, lehce jen klouby ruky naklepeme, osolíme z obou stran a potřeme prolisovaným česnekem. Necháme stranou.Smícháme…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a minimálně na 3 hodiny (ideálně přes noc) naložíme do bílého jogurtu ochuceného solí, kari kořením, sladkou paprikou a mletým…
Z teplého mléka, cukru, droždí a 3PL mouky připravíme kvásek a necháme ho vykynout. V míse prohněteme zbytek mouky, změkklé máslo, sůl a vejce a nakonec vmícháme kvásek…
Vločky připravujeme s vodou a mlékem v poměru 1:1:1.Nejprve smícháme ovesné vločky s vodou. Necháme cca 5 minut odstát, vločky vodu mírně nasají. Poté přidáme mléko,…
Lahůdka která voní tradicí a poctivou domácí kuchyní. Jemné, křehké maso, pomalu tažené na cibulce vytváří dokonale vyváženou chuť, která potěší i ty nejnáročnější.…
Krkovička je oblíbeným masem na gril, jelikož je pěkně prorostlá, což jí zaručuje šťavnatost. Skvěle ale chutná i pečená v troubě. Ochuťte maso pikantní marinádou,…
Porce kuřete v lahodné marinádě s voňavým kořením a medem chutnají skvěle z trouby i z grilu. Stačí jen smíchat pár surovin, nechat kuře odležet přes noc a pak už si jen…
Pokud máte rádi mrkvový dort, nabízíme vám recept na zdravější variantu bez přidaného cukru. Těsto je slazené pouze banánem a medem a místo mouky jsou použity mleté…
V míse vyšleháme cukr, med a vejce do pěny, přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Opatrně zamícháme a nalejeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme…
V míse vyšleháme cukr, med a vejce do pěny, přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Opatrně zamícháme a nalejeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme…
Rychlý perník na plech je oblíbeným moučníkem dětí i dospělých. Tento bude lehounký i zároveň vláčný. Pro milovníky rozinek neodolatelný. Pokud rozinky nemusíte,…
Rádi by jste mlsali zdravěji? Je to snadné, můžete připravit drobenkový koláč ze špaldové mouky, která je snadno stravitelná a má nízký obsah lepku. Navíc má krásnou,…