Mini medovníky
Recept ještě nebyl hodnocenMilujete medovník? Příprava není tak složitá, jak se na první pohled zdá. Předpečené pláty chutného těsta zvláční po prolití rumovým sirupem, lehounký krém a křupavá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Milujete medovník? Příprava není tak složitá, jak se na první pohled zdá. Předpečené pláty chutného těsta zvláční po prolití rumovým sirupem, lehounký krém a křupavá…
Dorazil sychravý podzim a s ním i sezóna nachlazení a chřipek. Jakmile cítíte, že se o vás pokouší kašel, uvařte si domácí cibulový čaj. Na jeho chuť a vůni si nejspíš…
Meruňky nakrájíme na menší kousky.Do mísy dáme mouku,cukr,prášek do perníku,kakao,vanilkový cukr.Ve vlažném mléce rozmícháme med,vejce,vlijeme do mouky a zaděláme těsto…
Mák umeleme, dáme do kastrůlku, přilijeme mléko a za stálého míchání chviličku povaříme.Uvařený mák dochutíme cukrem, medem, skořicí a citronovou kůrou podle své chuti…
Šťavnatá vepřová žebírka v kořeněné marinádě si můžete připravit u grilu za horkých letních večerů, nebo i za nepříznivého počasí doma v troubě. Pokud jako přílohu…
Kombinace řepy s pikantním dresinkem, sýrem a praženými oříšky je vskutku jedinečná. I když by se spíš slušelo říkat tomu salát z tence nakrájené červené řepy,…
Máte rádi červenou řepu? V poslední době slaví velký návrat a není se čemu divit. Je to výborná surovina, kterou můžete péct, nakládat, vařit a nebo použít čerstvou.…
Příprava této oblíbené cukrovinky je poměrně snadná. Stačí se držet postupu, vybavit se teploměrem a při přípravě dodržovat dané teploty. Výsledkem je báječné mlsání,…
V hrnci nebo míse nad parou pomalu zahříváme máslo, mléko, cukr a med, do úplného rozpuštění másla (hmota je spíš jen teplá, ne horká).Do lehce prochladlé máslové hmoty…
Do vyšší misky nalijeme vroucí vývar (vodu + bujon), ve kterém rozmícháme sojovku, med, koření a vsypeme sojové nudličky. Pořádně promícháme, přiklopíme a necháme za…
Salát ze syrové červené řepy, doplněný strouhanými jablíčky a zalitý jogurtovým dresingem zvládne i naprostý začátečník. Jedná se o salát velmi prospěšný zdraví a…
U šálku dobré kávy nesmí chybět příjemně sladký moučník. Krásně vláčný perník, vonící po kokosu a medu, ozdobený mandlemi, je tou správnou volbou a vykouzlí vám úsměv na…
Do první misky dáme všechny sypké suroviny a promícháme. Do druhé misky dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin.Na plech dáme pečící…
Není Vánoc bez doma upečené, kynuté vánočky. Vánočka provoní vaši kuchyni vanilkou, rumem, navíc je pečená ve formě, takže odpadne zaplétání. Krom rozinek, můžete přidat…
Není Vánoc bez doma upečené, kynuté vánočky. Vánočka provoní vaši kuchyni vanilkou, rumem, navíc je pečená ve formě, takže odpadne zaplétání. Krom rozinek, můžete přidat…
Hříšně dobrý po čokoládě, lahodný po másle, vhodný i pro bezlepkáře. Takový je koláč pocházející ze slunné Itálie. Je zcela bez mouky, tu totiž nahradí její mandlová…
Cukr, máslo, med, mléko a sodu vaříme 3 minuty ve vodní lázni. Dáme do mísy společně s moukou, vejcem a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme…
Nejprve z medu, sójové omáčky, worcesteru, mleté papriky, citronové šťávy uděláme marinádu-vše smícháme a dáme na moment povařit.Maso nakrájíme na nudličky, dáme ho do…
Pokud máte rádi grilovací koření, vyzkoušejte z něj připravit marinádu, která se hodí na naložení vepřového masa, ideálně kotlety. V marinádě kromě grilovacího koření…
Den dopředu naložíme maso do marinády, kterou vytvoříme z výše uvedených ingrediencí, které vložíme do vyšší nádoby, tyčovým mixérem rozmixujeme a naložíme do toho maso…
Postup placky: Rozpustíme máslo(např. v mikrovlnce), smícháme s medem, cukrem, a mlékem. Do směsi přidáme ocet, vejce a pak mouku do které jsme zamíchali sodu. Těsto…
Postup placky: Rozpustíme máslo(např. v mikrovlnce), smícháme s medem, cukrem, a mlékem. Do směsi přidáme ocet, vejce a pak mouku do které jsme zamíchali sodu. Těsto…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Smažený řízek z nakládaného bůčku: U netradiční varianty oblíbeného jídla je důležitá marináda a doba naložení
Cukrářka Iveta Fabešová nabídla recept na bábovku z mléčné čokolády a říká: Je motivující, když „hobíci“ dohánějí profíky
Kyselé okurky milovala už egyptská královna Kleopatra. Jak připravit ty legendární Milotické?