Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věnečky s vanilkovým krémem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

23. 11. 2016 18:46

Suroviny

Porce: 25 ks

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 444 kJ / 3 691 kcal
Bílkoviny91,36 g
Tuky232,17 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 1,59 g
Sodík 767 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy305,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Po pročtení mnoha receptů jsem došel k tomuto receptu. Asi nejvíce je podobný tomuto: https://www.toprecepty.cz/recept/31648-moje-domaci...

V těstu používám jiný tuk, náplň je kombinací více receptů, hrubá mouka je v krému nepřekonatelná a dává mu skvělou strukturu a chuť. Konečně bylo mým úmyslem recept odtučnit - je zde o 150 g másla méně. Přidávám tipy na další "zdokonalení".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

martin1971

24. 11. 2016 18:54

vybusna vybusna

24. 11. 2016 18:28

martin1971: fuuuha....raz to teda vyskusam robotom aj ja naraz....ale skusim to najprv len s minimom vajicok;-)

martin1971

24. 11. 2016 16:33

vybusna: Jj, mate pravdu, postupne je tam navic. Do zakladu testa vyklepnu 5 vajec najednou a robotem vypracuju hladke testo. :-)

vybusna vybusna

24. 11. 2016 10:17

Neviem ci je to jazykovym nedorozumenim, ale chcem si objasnit technologiu bodu cislo 3. Pise sa , ze sa postupne vklepne 5 vajec. co je z mojho hladiska spravne. Akurat, ze medzi postupnym vklepavanim vajec..kazde jedno najprv zaslaham na hladko do cesta a az potom pridam dalsie. Cize ano, davam ich postupne ale postupne ich aj po jednom zaslahuvam. V postupe pri tomto rcp som pochopila ja, ze tie vajcia vklepnete a zaslahate naraz.
Naozaj ich zaslahavate naraz, alebo jeden po druhom?
Ide o to, ze je to postup overeny praxou (zaslahavat postupne), ale je fakt, ze takto sa to zauzivalo v dobe, ked roboty neexistovali a zaslahavalo sa rucne a vtedy ta slahacia sila nie je taka silna ako motorova. Naozaj by som to chcela vediet, kupila som si robot a pokial mate skusenost pozitivnu, rada sa necham inspirovat.
btw....ked peciem veternicky, davam do truby hrncek s vodou

ivulinka ivulinka

23. 11. 2016 21:59

Nechcete se před Vánocemi zastavit? No...,že bychom pekli spolu:-8, bych si ráda toto těsto oživila v paměti. Naposledy jsem ho tvořila s babičkou,... a to jsem byla hodně mladá:-):-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: věnecky s vanilkovým kremem věnecky s krémem recept nažloutlé venecky venecky s vanilkovým s kremem recept na venecky s kremem věnečky s olejem tescoma recepty trubičky řezy z odpalovaného těsta tescoma krémem do venecku bez vajec věnečky plněné s krémem venecky olej polohrubé mouky zloutkove venecky s jinim krémem než pudinkovym vanilkovy krem na venecky top recepty věnečky s olejem věnečky se vanilkovým krémem věnečky plněné pudinkem recept na věnečky s olejem věnečky s vanilkovym pudinkem tescoma trubicky s krémem základ na krém mléko+ polohrubá mouka

Suroviny: voda, olej řepkový, sůl, mouka polohrubá, vejce, mléko polotučné, pudink vanilkový, mouka hrubá, cukr krystal, máslo

TopRecepty.cz

Věnečky s vanilkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9lr