Cukroví "brambory"
Recept ještě nebyl hodnocenTyto kuličky, které vzhledem připomínají rovnou z hlíny vykopané brambory, jsou u nás nejoblíbenější vánoční cukroví. Na přípravu jsou snadné a bez pečení. Dovnitř…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tyto kuličky, které vzhledem připomínají rovnou z hlíny vykopané brambory, jsou u nás nejoblíbenější vánoční cukroví. Na přípravu jsou snadné a bez pečení. Dovnitř…
1. Z 10 bílků ušlehat tuhý sníh, zašlehat cukr, přidat žloutka, nakonec vmíchat vařečkou mouku a ořechy. Nalít do vymazané dortové formy. Pečeme zvolna při 180 °C asi…
Nepečené cukroví je obvykle rychlovka, která potěší oko i chuť. Přesně takové jsou něžné marcipánové mušličky plněné pudinkovým krémem. Vyzkoušejte recept, je snadný a…
Včelí úlky rozhodně patří mezi nejoblíbenější nepečené cukroví. Tradičně se chystají na Vánoce, ale můžete si je dopřát kdykoliv během roku, chutnají totiž opravdu…
Marcipánovou hmotu připravíme tak, že smícháme všechny ingredience do požadované konzistence. Musí být tvárný asi jako plastelína.
Pražské koláče – sladké kynuté bochánky se světlou a skořicovou drobenkou, plněné vanilkovým krémem, učarovaly nejednomu cukráři a pro svou oblíbenost jsou stále v…
Pražské koláče – sladké kynuté bochánky se světlou a skořicovou drobenkou, plněné vanilkovým krémem, učarovaly nejednomu cukráři a pro svou oblíbenost jsou stále v…
Vše zpracujeme dohromady na hmotu podobnou pastelíně. Pokud lepí, přidáme prosátý moučkový cukr. Barvit můžeme přidáním potravinářské barvy s kapkou vody. Použijeme na…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájený libovější bůček. Kdo nemá rád bůček, může použít vepřovou plec.Maso orestujeme ze všech stran, osolíme,…
Marcipánové ozdůbky dodají svým vánočním dobrotám elegantní a jedinečný vzhled. Jemný marcipán můžete snadno tvarovat do různých motivů a vytvořit tak originální…
Z piškotové hmoty děláme kuličky, které obalíme ve hmotě ze sušeného mléka, tupou stranou nože uděláme na kuličku čárku (prdelku) a dáme na plech. Až máme všechny,…
Veselé nemusí být jen Vánoce. Přichystejte formičky, lentilky a na pomoc pozvěte i nejmladší členy domácnosti. Marcipánky ze sušeného mléka, co chutnají jako marcipán a…
Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme ostaní suroviny a mícháme, až se všechno rozpustí na hladkou hmotu. Pak plníme do formiček a necháme v chladu ztuhnout, ztuhnuté…
Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme ostaní suroviny a mícháme, až se všechno rozpustí na hladkou hmotu. Pak plníme do formiček a necháme v chladu ztuhnout, ztuhnuté…
Do mísy dáme bílky a ušleháme tuhý sníh. Do šlehače dáme žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr a ušleháme. Přidáme vodu, rum, 1/4 ušlehaného sněhu a prošleháme. Pomalu…
Vše smichame dohromady a vypracujeme marcipánovou hmotu, kterou rozdělime na dvě poloviny. Jednu necháme bílou a druhou obarvíme na červeno, potom pomocí kornoutku nebo…
Jednoduché a elegantní pojetí české klasiky. Kombinuje bohatý čokoládový krém, nadýchanou pěnu a lahodný likér. Snadná příprava a efektní servírování z ní dělají ideální…
Oddělíme si bílky od žloutků. Bílky vyšleháme do sněhu a po vyšlehání přidáme 130 g cukru a znovu ušleháme do pevného sněhu.Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do pěny a…
Recept na mléčnou modelovací hmotu, ze které můžete připravit zdobení na dorty, cukroví a další moučníky. Hmotu lze obarvit potravinářským barvivem a vytvořit tak…
Kokos a cukroví rozhodně patří k sobě. Připravte si tyto fantastické kuličky, jsou opravdu snadné a rychle hotové. Ale pozor, jsou prudce návykové a může se snadno stát,…
Sušenkový krém uděláte tak, že si smícháme cukr s kakaem, přidáme máslo a vejce jedno po druhém. Dáme nad páru a šleháme tak 15-20 minut, je to jako puding. Když to je…
Osvěžující, smetanovou zmrzlinu ocení během horkých letních dnů všichni členové rodiny. Nejen, že vás zchladí, zažene chuť na sladké a potěší vaše chuťové pohárky, díky…
Kokosové suky jsou dodnes pouťovou atrakcí, kterou děti milují. Přitom jejich domácí výroba je tak jednoduchá! Můžete použít i různá potravinářská barviva nebo zůstat u…