Pudinkový řez
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto: vše zamíchat, vylít na vymazaný a vysypaný plech, upéct.Do horkého uvařeného pudinku vložíme nakrájené máslo a vmícháme ho dovnitř. Na upečený korpus vylijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto: vše zamíchat, vylít na vymazaný a vysypaný plech, upéct.Do horkého uvařeného pudinku vložíme nakrájené máslo a vmícháme ho dovnitř. Na upečený korpus vylijeme…
Těsto: vše zamíchat, vylít na vymazaný a vysypaný plech, upéct.Do horkého uvařeného pudinku vložíme nakrájené máslo a vmícháme ho dovnitř. Na upečený korpus vylijeme…
Fazuľky narežeme na kúsky ( alebo použijeme mrazené ), zalejeme vodou tak, aby boli tesne zakryté, osolíme, pridáme korenie a uvaríme do mäkka.Na oleji opražíme do bleda…
Děrovaná buchta je vláčný moučník, který překvapí nejen svou netradiční strukturou, ale i dokonalou chutí. Do děr se zapracuje hedvábně jemný krém, který se vpije do…
Děrovaná buchta je vláčný moučník, který překvapí nejen svou netradiční strukturou, ale i dokonalou chutí. Do děr se zapracuje hedvábně jemný krém, který se vpije do…
Mouku smícháme s cukrem, kypřícími prášky a kakaem. Přidáme vejce, olej, mléko a promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme při 170 stupních…
Z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek. Z mouky, oleje a soli vypracujeme těsto. Nemusí se nechávat kynout.Rozdělíme na 6 dílů. Každý rozválíme do kruhu. Rozkrojíme na 8…
Těstoviny v kombinaci se smetanovo-nivovou omáčkou nikdy nezklamou. Jsou rychle hotové, chutné a posypané čerstvou pažitkou také skvěle vypadají. Místo masa použijte…
Žemli rozmočíme v mléce a smícháme s mletým masem spolu s 1 vejcem, solamylem, jemně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, solí a kořením (koření můžeme použít i jiné,…
Žemli rozmočíme v mléce a smícháme s mletým masem spolu s 1 vejcem, solamylem, jemně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, solí a kořením (koření můžeme použít i jiné,…
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko v množství podle potřeby, metličkou prošleháme a přivedeme k varu.Pozvolna vaříme za častého promíchávání, aby se…
Dostalo se vám do rukou bažantí maso a přemýšlíte, co s ním? Připravte pečeného bažanta s jablky a voňavou nádivkou. Bažantí maso se řadí mezi zvěřinu, která se odvděčí…
Sezóna švestek vrcholí a bylo by škoda nevyzkoušet kynuté koláčky s pudinkovým krémem a čerstvými švestkami, jejichž chuť je lahodnou kombinací. Těsto kyne jen chvíli,…
Sezóna švestek vrcholí a bylo by škoda nevyzkoušet kynuté koláčky s pudinkovým krémem a čerstvými švestkami, jejichž chuť je lahodnou kombinací. Těsto kyne jen chvíli,…
Tento klasický dezert spojuje jemné těsto, šťavnatá jablka a voňavou skořici do lahodného spojení chutí. Každé sousto přináší příjemnou kombinaci sladkosti a svěžesti,…
Vše smícháme droždí rozdrobit. Dát do velkého sáčku, který jsme předem vymastili olejem. Necháme v lednici 24 hod. Druhý den tvarujeme prsty a smažíme v rozpáleném oleji…
Ve velkém kastrolu osmažíme na másle rozkrájenou cibuli a pórek až zesklovatí, ale nezmění barvu. Přidáme na růžičky rozebranou a očištěnou brokolici a na kostičky…
Veku nakrájíme na tenké plátky, které spojíme džemem vždy dva a dva k sobě. Obalíme v těstíčku z vajec a mouky a po obou stranách smažíme. Obalíme v cukru a podáváme k…
Tradiční český houbovec neboli hubník, jak ho znaly už naše babičky. Kombinace sušených hub, uzeného masa, rohlíků namočených v mléce a vajec tvoří voňavý, sytý a vláčný…
Okurková omáčka patří mezi staré české klasiky. K hutnému základu z kořenové zeleniny a jíšky se přidají nasekané a podušené nakládačky a pro zjemnění mléko. Výsledkem…
Brambory oloupeme a omyjeme a nakrájené na polovinu uvaříme v osolené vodě. Slijeme vodu a ihned prolisujeme. Po vychladnutí smícháme s jedním bílkem a lžící solamylu a…
V mléce rozšleháme žloutky, osolíme a postupně zašleháme mouku, až vznikne hustší těstíčko. Na pánvi na rozpuštěném másle pečeme menší palačinky tak, že když palačinku…
Korpus na dort je rychlý. Vyšlehají se bílky s troškou soli a cukrem a do opravdu pevného sněhu se postupně zašlehají žloutky po jednom, prokládané vždy lžící oleje. Do…
Nejdřív připravíme koláče. V míse máme mouku, do které uděláme ďůlek, do něj dáme kvasnice a trošku cukru. Na to nalijeme mírně ohřáté mléko. Necháme kvasnice chvíli…