Bábovka s tvarohovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenBábovka je velmi oblíbený moučník, který pekly už naše babičky. Když při pečení provoní kuchyni, všem se sbíhají sliny. Tato bábovka navíc obsahuje šťavnatou tvarohovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bábovka je velmi oblíbený moučník, který pekly už naše babičky. Když při pečení provoní kuchyni, všem se sbíhají sliny. Tato bábovka navíc obsahuje šťavnatou tvarohovou…
Bábovka je velmi oblíbený moučník, který pekly už naše babičky. Když při pečení provoní kuchyni, všem se sbíhají sliny. Tato bábovka navíc obsahuje šťavnatou tvarohovou…
Bramborovo-dýňová kaše s pečeným česnekem je lahodná kombinace krémové textury a bohaté chuti, která přináší do tradiční kaše nový rozměr. Jemně nasládlá dýně se skvěle…
Evergreen závodních a školních jídelen, pokrm všedních i svátečních dnů. To je holandský řízek. Z namletého vepřového bůčku za doprovodu nastrouhaného sýru, vajíčka a…
Evergreen závodních a školních jídelen, pokrm všedních i svátečních dnů. To je holandský řízek. Z namletého vepřového bůčku za doprovodu nastrouhaného sýru, vajíčka a…
Smažené koblížky z tvarohového těsta jsou jednoduché na přípravu. Vymíchejte řidší těsto a pak už jen smažte přibližně stejné kousky. Ty obalte v cukru a můžete v klidu…
Kromě dozlatova upečené husy nesmí na svatého Martina chybět také drobné svatomartinské rohlíčky. Připravíme je z kynutého těsta a naplníme lahodnou makovou náplní.…
V jedné míse promícháme sypké ingredience - mouku, cukr, špetku soli, kakao a kypřicí prášek.Banány rozmačkáme vidličkou (vůbec nevadí, když zůstanou celé malé kousky…
Nejvíce oblíbenou vůní Vánoc je bezesporu skořice. Připravte si proto skořicové sušenky, které provoní celý byt touhle úžasně vonící sušenou kůrou. Jsou snadno a rychle…
Z přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě půlky.Vyválíme 1. plát a dáme na vymazaný plech. Potřeme náplní. Na náplň dáme 2. plát těsta.Pečeme při 200° do…
Tyto lahodné sváteční řezy poskládáme z vrstev těsta potřeného marmeládou, bílkovým sněhem a drcenými vlašskými ořechy. Jednotlivé vrstvy spojíme pudinkovým krémem a na…
Tyto lahodné sváteční řezy poskládáme z vrstev těsta potřeného marmeládou, bílkovým sněhem a drcenými vlašskými ořechy. Jednotlivé vrstvy spojíme pudinkovým krémem a na…
Sýrové bochánky, které jsou připravené během chvíle, poslouží jako drobná slaná chuťovka a nebo jako příloha k teplé polévce. Dochutit je můžete bylinkami nebo kořením…
Pagáče jsou zejména slovenskou a moravskou specialitou, ale nic nebrání tomu, aby jste vyzkoušeli také. Základem je vrstvené překládané těsto plněné různými náplněmi.…
Zkuste si pro změnu upéct něco slaného. Drobné slané pečivo totiž zažene malý hlad, skvěle ladí k vínu i pivu, lze ho jíst jednou rukou a v druhé držet skleničku. Je…
Jablečné řezy s tvarohem mohou být sladkou tečkou za nedělním obědem, ale hodí se i jako pohoštění pro návštěvu. Těsto se podobá lineckému, ale obsahuje výrazně méně…
Jablečné řezy s tvarohem mohou být sladkou tečkou za nedělním obědem, ale hodí se i jako pohoštění pro návštěvu. Těsto se podobá lineckému, ale obsahuje výrazně méně…
Perník patří mezi velmi jednoduché moučníky, které připravíme během chvilky. Typickou chuť i vůni mu dodává perníkové koření. Po upečení ho ještě potřeme marmeládou a…
Slaný koláč, ve kterém voní koření, rajčata a olivy vás přenese do středomoří. Navíc si ho můžete vychutnat v bezlepkové úpravě. Použijte menší pekáček, směs rovnoměrně…
Nadýchané dortíčky z jogurtového těsta provoní pomerančová kůra a sladké koření s vanilkou. Po upečení jsou dozdobeny lahodným krémem z mascarpone a smetany, které…
Připravit domácí paštiku, navíc podle československých norem, nemusí být žádný problém. Lahodnou a jemnou masovou paštiku z vepřového bůčku a plece doplní koření a…
Talíř horké polévky, plné zeleniny, neodmítne nikdo. Jarní polévku, s brokolicí, mrkví a krupicovými nočky, připravíte velice jednoduše za pouhou půlhodinu. Poslouží ať…
Maso v míse dobře promícháme s kečupem, solí, utřeným česnekem, kořením a mlékem. Z vypracované hmoty utvoříme šišku.Pekáček vymažeme olejem nebo sádlem, vložíme šišku,…
Univerzální těsto na slané i sladké pečivo, které rozlišujeme jen náplní. To nám dává možnost se rozhodnout, zda budeme plnit Nutellou, marmeládou či mákem nebo raději…