Bezlepková kynutá pizza
Recept ještě nebyl hodnocenDo 200 ml mléka (vody) přidáme lžičku cukru a droždí. Vzejde kvásek.Mouku odvážíme a nasypeme do misky, přidáme kvásek, olej, sůl a koření na pizzu.Vypracujeme hladké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do 200 ml mléka (vody) přidáme lžičku cukru a droždí. Vzejde kvásek.Mouku odvážíme a nasypeme do misky, přidáme kvásek, olej, sůl a koření na pizzu.Vypracujeme hladké…
Plátky masa rozhlepeme, z obou stran osolíme, opepříme a poklademe vedle sebe do pekáče na trošku oleje a na půlmesičky nahrubo nakrájenou cibuli. Vložíme pekáč do…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mimo do mísy dáme žloutky, olej a cukr a vyšleháme pěnu, do které postupně v mícháme prosátou mouku spolu s mlékem. Nakonec jemně vmícháme…
Droždí rozdrobíme do hrnečku, přidáme špetku cukru a trošku vlahého mléka, promícháme a necháme přikryté pár minut, než kvásek vzejde. Mouku prosejeme do mísy,…
Máslo necháme povolit do pokojové teploty, poté všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vyšleháme do hladké hmoty. Těsto vlijeme do pečicím papírem vyloženého vyššího…
Cesto: Bielky ušľaháme so soľou a cukrom na tuhý sneh. Pridáme múku zmiešanú s práškom na pečenie a celé zmiešame s kokosom. Upečieme na plechu 27x35 cm s pečiacim…
Do pekárny dáme mouku, droždí, zalejeme ohřátým mlékem s máslem, ne moc horké!, vejce, sůl, cukr a dáme program na dělání těsta. Po signálu (jak kdo má pekárnu, mě před…
Do větší mísy protlačím uvařené, studené brambory přes sítko (se strunama, jako na bramborový salát). Přidám uvařené těstoviny propláchnuté studenou vodou,smíchám…
Všechny ingredience na drobenku dáme do větší mísy a užmouláme mezi prsty drobenku. Pokud je třeba, přidáme po lžičkách mléko nebo naopak trochu mouky (záleží na druhu…
Smícháme žloutky s cukrem (nešlehat), pak přidáme kakao, mouku a z bílků sníh. Pečeme v dortové formě cca 25-30 minut, na 180 °C.Krém rozetřeme na studené upečené těsto,…
V míse smícháme všechny tekuté suroviny.Poté přidáme všechny sypké suroviny a společně vyšleháme.Do těsta přisypeme kousky čokolády a maliny. Opatrně promícháme.Pečeme…
Těsto: Mouku, cukr, sůl smícháme v míse. Připravíme si kvásek. Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlažné, přidáme trošku cukru, droždí a necháme kvásek pracovat.Rozpustíme…
Všetky prísady na cesto spolu vyšľaháme. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný pekáč. Jablká umyjeme, vyrežeme jaderníky a narežeme na malé kocôčky. Rozložíme…
Těsto: Mouku, cukr, sůl smícháme v míse. Připravíme si kvásek. Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlažné, přidáme trošku cukru, droždí a necháme kvásek pracovat.Rozpustíme…
Na oleji speníme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme fazuľky, na kolieska narezané paradajky, prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme. Podlejeme paradajkovým pyré a dusíme…
Těsto: Nejprve si ušleháme vejce s cukrem a pak postupně zašleháme ostatní ingredience. Pečeme tak na 160 stupňů 30 minut. Necháme vychladnout. Náplň: ochutíme si…
Do mísy nasypeme mouku a sůl. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, ocet, vlahou vodu a hněteme na robotu 10 minut. Bochánek dáme na vál, přikryjeme nahřátým hrnkem a…
V mlieku rozšľaháme vajce a soľ, vlejeme do misky s múkou. Premiešame a vmiešame vykôstkované čerešne. Pomocou 2 lyžic hádžeme do vriacej vody halušky, pričom dbáme, aby…
Vločky zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Mezitím nastrouháme brambor na hrubo a sýr na jemno. Salám a cibuli nakrájíme na malé kousky. Smícháme vločky se všemi…
Všechny ingredience propracujeme dohromady a na teplém místě necháme vzejít těsto.Je to jednoduchý recept mojí tetičky, který se vždy povede.
Kopr nasekáme na jemno, 1 stroužek česneku na drobné kousky, přidáme špetku pepře a rozvoníme na másle. Přilijeme smetanu. Vaříme asi 5 minut. Poté přidáme 2.…
Nejprve smícháme sypké suroviny. V mléku rozkvedláme vejce a přimícháme olej a vlijeme do mouky. Vymícháme dohladka a vlijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem.Kokos…
Veškeré suroviny společně umixujeme, necháme vychladit a podáváme nalité na ledovou tříšť, samotné nebo na vanilkové zmrzlině......
Kompót necháme dobre odkvapkať. Môžeme použiť aj čerstvé egreše, ale najprv ich s trochou cukru a vody podusíme a necháme vychladnúť a odkvapkať. Z prísad vypracujeme…