Bílková bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenTento recept je skvělým způsobem, jak využít přebytečné bílky, a zároveň potěšit všechny milovníky sladkých pochoutek. Bábovka je připravena z jednoduchých surovin a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento recept je skvělým způsobem, jak využít přebytečné bílky, a zároveň potěšit všechny milovníky sladkých pochoutek. Bábovka je připravena z jednoduchých surovin a…
Tato omáčka nás vždy zachrání, když opravdu nevíme, co k obědu či večeři. Suroviny mámě většinou ve spíži a příloha jako těstoviny to vždy jistí. A navíc máme jistotu,…
Guláš se řadí mezi oblíbená jídla v naší kuchyni. S tímto receptem připravíte na oběd snadný a chutný guláš z vepřového masa. Jako přílohu k němu můžete podávat drobné…
Jemné malé dortíky, akorát tak do dětské ručky, nebo na talířek k odpolední kávě, jsou výsledkem tohoto receptu. Lahodný smetanový krém se sušenkami na povrchu kyprých…
Netradiční štrúdl z dvojího těsta podle babičky moderátorky Terezy Bebarové si můžeme teď upéct i my. Máslové těsto po ztuhnutí rozválíme, naplníme nastrouhanými jablky,…
Netradiční štrúdl z dvojího těsta podle babičky moderátorky Terezy Bebarové si můžeme teď upéct i my. Máslové těsto po ztuhnutí rozválíme, naplníme nastrouhanými jablky,…
Když zatoužíte po něčem lehce osvěžujícím, co navíc voní po čerstvém citronu. Mug cake je rychlý, jednoduchý dezert, který se připravuje přímo v hrníčku (anglicky „mug“)…
Žloutkové věnečky jsou chloubou cukrářského umění. Ale s tímto receptem je zvládne opravdu každý. Věnečky z odpalovaného těsta naplníme krémem z pudinku, másla a žloutků…
Užijte si naše lehké a nadýchané donuty! Každý kousíček je pečen s péčí, aby byl dokonale nadýchaný a měkký. S jedinečnou texturou a bohatou chutí jsou naše donuty…
Linecký koláč můžete sezónně naplnit i rafinovanou nádivkou z cukety, mrkve a ochucovacích přísad. Těmi jsou cukr, skořice, hrozinky a kyselina citronová. Cuketa nasaje…
Poznejte chuť Střední Asie s těmito uzbeckými lepjošky, tradičními houskami, které přinášejí dokonalou kombinaci měkkosti a lehkosti. Ochutnejte pečivo, která vám…
Lilek obalený v bylinkovém těstíčku a následně pečený v troubě se stává křupavým a voňavým, přičemž si zachovává svou jemnou strukturu uvnitř. Skvělá volba pro…
Všechny suroviny na sekanou pořádně smícháme.Na rozprostřenou bránici uhladíme maso a pomažeme hořčicí.Játra rozřízneme po délce na půl a obalíme v grilovacím koření…
Jemné bramborové těsto plněné sladkou povidlovou náplní posypané jemně nasekanými ořechy vytváří kombinaci chutí, která osloví každého milovníka sladkostí.
Toto jídlo připravíme snadno a přitom je velmi lahodné. Jemný bešamel prokládaný plátky lilku, rajčat a anglické slaniny zapékáme v troubě. Na závěr ještě můžeme přidat…
Nadýchaný dezert, který dostojí svému názvu mraky. Křehké odpalované těsto je pokryto vrstvou vanilkového krému, který doplňuje dohladka vyšlehaná šlehačka. To vše je…
Pokud do moučníku přidáte vlašské ořechy, můžete se těšit na luxusní pochutnání. Ořechy dodají chuť i lehounkou křupavost. Doplňte ořechový korpus rolády ještě výborným…
Omrzela vás již bramborová kaše? Na podzim ji můžete vyzkoušet krapet ozvláštnit a to přidáním dýně hokaido. Kaše bude tak zajímavě nasládlá a díky zázvoru bude mít…
Velice snadné na přípravu jsou tyto podzimní řezy, na které můžeme zužitkovat domácí zásoby jablek a ořechů. Kypré těsto s rumovou vůní doplní vrstva nastrouhaných…
Pro ty, co chtějí rychle něco upéct, máme recept na jednoduché trubičky z listového těsta. To vám ušetří spoustu práce na přípravě těsta. Upečené křupavé trubičky pak…
Velmi oblíbený koláč z lineckého těsta s úžasnou náplní. Nevýrazná chuť tvarohu je zde nahrazena pikantní citronovou příchutí. Pokud si netroufáte na přikrytí koláče…
Velmi oblíbený koláč z lineckého těsta s úžasnou náplní. Nevýrazná chuť tvarohu je zde nahrazena pikantní citronovou příchutí. Pokud si netroufáte na přikrytí koláče…
Klasické kynuté šneky jsou velká dobrota a můžeme je připravit s rozličnými náplněmi. Tentokrát zvolíme voňavou náplň s mletými ořechy, skořicí a rumem. Před pečením…
Jsme národ knedlíků, a to těch houskových, kynutých i sladkých. Plněné jsou skvělé, ale pokud chcete zkusit změnu, máme pro vás tip. Z kynutého těsta udělejte knedlíky,…