Strouhankové fofr knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenKnedlíky různých tvarů a chutí jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně. Po staletí doplňují omáčky, pečená masa i zelí nebo špenát. Zajímavou a originální obměnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Knedlíky různých tvarů a chutí jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně. Po staletí doplňují omáčky, pečená masa i zelí nebo špenát. Zajímavou a originální obměnou…
Moučník, který snadno přípravíte před příchodem návštěvy, to je ovocný dort s tvarohovo-pudinkovým krémem. Na hotový korpus stačí rozetřít jemný krém, obložit oblíbeným…
Řezy s kakaovým korpusem, tvarohovo-smetanovým krémem a čerstvými jahodami, zdobí strouhaná čokoláda. Letní osvěžující a vláčný moučník s vyváženou chutí zachutná úplně…
Lahodný poklad české kuchyně, který spojuje sladkost šťavnatých meruněk s voňavým perníkem. Nadýchané těsto a ovocná náplň s troškou cukru, tvoří neodolatelnou kombinaci…
Ruku v ruce přichází s létem také sklizeň jahod, které nejčastěji upotřebíme v různých moučnících. Dort, skládající se z korpusu, tvarohového krému a čerstvých jahod v…
Jednoduchý a chutný způsob, jak připravit oblíbenou letní zeleninu. Křehké plátky cukety smažené v těstíčku s nastrouhaným sýrem, jsou ideální jako lehký oběd, večeře,…
Zapečené těstoviny jsou jídlem, které nikdy nezklame. Připravte je se šunkou, hráškem a bešamelem. Krémové a zasypané strouhaným sýrem budou neodolatelné. Podávejte se…
Zadělávaný květák s hráškem na paprice je chutným zeleninovým pokrmem. Přidejte smetanu pro zjemnění a zahustěte pokrm máslovou jíškou. Omáčka z mléka a zeleninového…
Jemná a krémová omáčka z brynzy, smetany a másla se skvěle doplňuje s křupavou brokolicí vařenou na páře. Je rychlá na přípravu, výrazná v chuti a zasytí i bez masa.…
Kynuté koláče můžete naplnit povidly, tvarohem či mákem. Pečivo, které udělá parádu na každém stole a hodí se zejména pro slavnostní příležitosti. Dozdobte je mandlemi,…
Jemné králičí maso dušené ve smetanové omáčce se rozplývá na jazyku a skvěle ladí s domácími špeclemi provoněnými tymiánem. Tradiční recept v moderním podání, který…
Rychlá, efektní a neodolatelně dobrá – nepečená roláda z kakaových palačinek je skvělým řešením, když chcete připravit něco sladkého bez pečení. Nadýchané palačinky…
Objevte lahodnou a zdravější alternativu k tradičním lasagním s naším receptem na cuketové lasagne. Šťavnaté plátky cukety nahrazují těstoviny, zatímco bohatá vrstva…
Objevte lahodnou a zdravější alternativu k tradičním lasagním s naším receptem na cuketové lasagne. Šťavnaté plátky cukety nahrazují těstoviny, zatímco bohatá vrstva…
Je škoda, že se nádivky v kuchyni objevují jen zřídka – přitom jsou chutné, variabilní a nenáročné. Šťavnaté kuřecí plátky s dozlatova zapečenou cuketovou nádivkou…
Klasické kynuté knedlíky plněné sladkými jahodami jsou jídlo, které mnohým z nás připomene dětství. Pokud těstu dopřejete dostatek péče a času ke kynutí, odmění se vám…
Cuketový nákyp je lehký a nadýchaný pokrm, ideální pro letní dny. Spojuje jemnou chuť zeleninu, sýru a koření. Můžete si ho vychutnat jako hlavní chod nebo lehkou večeři…
Žemlovka je oblíbené jídlo naší kuchyně. Věděli jste ale, že jablka v ní můžete vyměnit za cuketu? Zbytek surovin zůstává tradiční – skořice, ořechy, rozinky i vanilka.…
Pohár s čerstvými jahodami a krémem z vanilkového pudinku a tvarohu, proložený sušenkami a dozdobený jahodovým želé, je prostě neodolatelný. Je ideální jako lehký dezert…
Připravte na nedělní odpoledne velice luxusně vypadající řezy s jogurtovou želatinovou vrstvou ukrývající čerstvé ovoce. Výborné budou s jahodami, ale stejně dobře…
Připravte na nedělní odpoledne velice luxusně vypadající řezy s jogurtovou želatinovou vrstvou ukrývající čerstvé ovoce. Výborné budou s jahodami, ale stejně dobře…
Linecký koláč s cuketovou náplní, rozinkami a voňavou skořicí je ideální sladkou tečkou k odpolední kávě. Jemná kombinace chutí v tradičním mřížkovém a příjemně…
Kdo by neměl rád jahodové knedlíky! Pokud vám na zahrádce ještě nějaké zůstaly, pusťte se do vaření. Se snadným kynutým těstem jde jejich výroba krásně od ruky, a než se…
Nekynuté těsto na pizzu z polohrubé mouky, ochucené oregánem a kypřené práškem do pečiva. Upečené těsto připomíná strukturou koláč, avšak díky náplni z rajčat, salámu,…