Kynutá bábovka s rumem a ořechy
Recept ještě nebyl hodnocenZaděláme těsto v pekárně, nejprve tekuté suroviny, nakonec mouka. Jde zadělat i ručně...uděláte si kvásek a po vykynutí kvásku přidáte ostatní suroviny a zaděláte těsto,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zaděláme těsto v pekárně, nejprve tekuté suroviny, nakonec mouka. Jde zadělat i ručně...uděláte si kvásek a po vykynutí kvásku přidáte ostatní suroviny a zaděláte těsto,…
Z těsta upečeme palačinky, které potřeme hruškovými povidly a posypeme najemno nastrouhaným tvrdým tvarohem. Svineme a pocukrujeme. Velmi dobré jsou v kombinaci se…
Všechny suroviny na těsto zamícháme, dáme péci na plech s pečícím paírem do vyhřáté trouby na cca 30 minut. Mezitím si smícháme tvarohy + lučinu a vanilkové cukry. Na…
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu, kardamom, nové koření a sůl. 3) V jiné míse smícháme máslo, cukr, vejce,…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme horkou vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva a pomalu přimícháme do vaječné směsi, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme…
Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které dáme asi na dvě hodiny do lednice vychladit. Pak vyválíme a vykrajujeme srdíčka, pokládáme je na plech s pečícím papírem a…
Nejprve si připravíme piškotové těsto. Ušleháme sníh z bílků. Potom žloutky s cukrem, přidáme 3 lžíce horké vody a mouku, kterou prosíváme. Nakonec opatrně vmícháme sníh…
Nejprve si uvaříme puding dle návodu, jen menší množství mléka. Necháme vychladit. Připravíme těsto. Ve větší míse si rozmačkáme máslo s cukrem a pak přidáme vajíčko a…
Pudink jsem uvařila klasickým způsobem a do ještě horkého vmíchala oříšek másla. Nechala jsem vychladnout. Těsto zpracovala pekárna, pak jsem ho rozdělila na dva díly a…
Pudink jsem uvařila klasickým způsobem a do ještě horkého vmíchala oříšek másla. Nechala jsem vychladnout. Těsto zpracovala pekárna, pak jsem ho rozdělila na dva díly a…
Droždie rozdrobíme do osladeného vlažného mlieka (z celkového množstva odoberieme asi 100 ml), vmiešame 1 PL múky. Kvások necháme stáť v teple. (Ja som odišla do práce a…
Moučník do skleničky má v moderní kuchyni zelenou. Zvláště se uplatní při dětských oslavách, párty nebo grilovačkách. Jeho výhodou je, že vám nikdo nikde nedrobí a…
Korpus: Oddělíme si bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně přidáváme cukr. vyšleháme a přidáváme po jednoum žloutky. Přidáme po lžících vodu a nakonec…
Masové kuličky frikadeller Mleté maso smícháme se žemlí namočenou v mléce, vejcem, na másle zpěněnou cibulí a nadrobno nakrájenou paprikou. Vše ochutíme a vytvoříme…
Smetanu vyšleháme do polotuha a za stálého míchání přisypeme všechen cukr, pak jeden po druhém vmícháme žloutky. Postupně zapracujeme mouku s práškem do pečiva i mléko. …
Variací na kuřecí řízky není nikdy dost. V tomto receptu obalíme kuřecí kousky v těstíčku z hořčičné mouky, která masu dodá silnou, výraznou a zajímavou chuť. Křupavé…
Domácí je domácí a zpravidla udělá dojem. To platí i o těchto bulkách na hamburgery. Jsou nadýchané a vláčné. Před samotným kompletováním se zeleninou a masem je můžeme…
Nejprve trochu z historie: O sýrové lahůdce, která někomu smrdí, ale nám labužníkům voní tak, že se nám hned sbíhají sliny, najdete první zmínky už z roku 1452. Samo…
Na másle opečeme do křupava plátky špeku nakrájené na menší proužky a dáme je stranou. Do prázdné pánve vhodíme posekaný špenát, opepříme, opatrně osolíme a pár minut…
Postup opět stejný jako u prvního dortu. Pouze malé změny u krému. Krém 1: po ztuhnutí a ušlehání přimícháme do krému banán nakrájený na malé kousky Krém 2: z mléka a…
Připravíme si měkké, ale nelepivé těsto.Po vykynutí zapracujeme do těsta náplň, pokud je potřeba podsypeme trochu moukou. Rozdělíme na bochníčky (měla jsem 16 housek)…
Hledáte inspiraci jak připravit rybu? Vyzkoušejte specialitu francouzské kuchyně a to brandade. Jedná se o kaši z tresky, uvařenou v mléce společně s aromatickým…
Bílky se solí vyšleháme do polotuha, přidáme cukry a došleháme do tuha. Přidáme žloutky a zašleháme je do směsi. Potom za stálého šlehání vlijeme olej. Nakonec přesejeme…
Marokánky jsou výborné nejen jako cukroví kolem Vánoc ale i ke kávičce v kdejaké cukrárně od začátku podzimu. Voní a chutnají ovocem, ořechy a kůrou citrusů. Zalité v…