Vyuzená vánočka
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční kynutá vánočka plná rozinek a mandlí by neměla na svátky chybět. Ale ne všichni mají rádi sladké. Pro vás, co mezi ně patříte, máme skvělý tip na slanou verzi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční kynutá vánočka plná rozinek a mandlí by neměla na svátky chybět. Ale ne všichni mají rádi sladké. Pro vás, co mezi ně patříte, máme skvělý tip na slanou verzi…
Mazanec netradičního šnekového tvaru spojuje klasickou recepturu s neobvyklými přísadami. Pudinková makovo-višňová náplň a jemné kynuté tvarohové těsto se skvěle…
Voňavé brambory pečené ve slupce obalené solí jsou skvělé jako samostatné jídlo, nebo je můžeme podávat jako přílohu k masu. Podáváme je plněné máslem a ozdobené trochou…
Tento zeleninový nákyp je velmi jednoduchý a k jeho přípravě stačí pár surovin. Přesto jde o velmi dobré jídlo, ve kterém se pěkně doplňuje chuť květáku a mrkve. Skvěle…
Slané koláče se hodí jako teplá večeře, ale můžeme je podávat i zastudena jako pohoštění nebo svačinu na cesty. Přípravu si usnadníme použitím listového těsta a…
Spojení ořechů a pomeranče je vskutku podzimní záležitostí. Upečte se na chladný a mlhavý víkend nadýchaný chlebíček ze špaldové mouky, medu a oříšků. Uvnitř něj pak…
Rychlý a snadný koláč z litého těsta s ovocem a drobenkou. Při jeho přípravě můžete zužitkovat sezónní ovoce, ale i přebytky z mrazáku. Spolu s drobenkou posypte i…
Mezi tradiční velikonoční pečivo patří jidáše, které připomínají Jidášovu zradu. Nejčastěji se pečou ve formě uzlu, který symbolizuje provaz. Sádlo dodá těstu vláčnost,…
Drobné dortíky vypadají krásně na pohled a chutnají skvěle. Podávat je můžeme i jako svačinu na cesty. Těsto je pěkně nadýchané a voňavé, uvnitř najdeme rozinky. Povrch…
Lívance, ať už nasladko či naslano, zpestřují rána všem, kteří si dávají záležet na snídani. Tyto jsou z pohankové mouky a navíc s kokosem a kakaem a jsou opravdu skvělé…
Sladké nadýchané vafle k snídani zpříjemní začátek nového dne. Přidáme do nich trochu kávy a kakaa, aby měly výraznější chuť. Vafle podáváme nazdobené podle naší…
Šípky jsou skvělým zdrojem vitamínu C, který potřebujeme zejména v období podzimu a zimy. Upečte si tento skvostný koláč, ve kterém najdete spojíme zdravé a sladké.…
Masové závitky možná na první pohled vypadají složitě, ale při troše cviku je zvládne i začátečník. Díky špenátu krásně vypadají na řezu, slanina jim dodá výrazné aroma…
Netradičně pečené kuře v mléce, nejen krásně voní po šalvěji, ale ještě lépe chutná. Šťavnaté maso se krásně v ústech rozpadá. Podáváme jej ideálně s brambory, přelitými…
Amoniové řezy jsou tradiční řezy s nadýchanými pláty, které krásně změknou díky lahodnému máslovému krému. Jejich jemná chuť a vláčnost z nich dělají oblíbenou pochoutku…
Amoniové řezy jsou tradiční řezy s nadýchanými pláty, které krásně změknou díky lahodnému máslovému krému. Jejich jemná chuť a vláčnost z nich dělají oblíbenou pochoutku…
Krémová kedlubnová polévka se sýrovými nočky je velmi rychle připravená a chutná zejména dětem. Na její přípravu budete potřebovat jen pár základních surovin, ale pokud…
Buchta s jablečnou náplní z remosky je jednoduchý dezert, který voní po skořici a domácí pohodě. Remoska jí navíc dodá krásně vláčnou strukturu a zlatavou kůrku –…
Rychle připravená sýrová polévka, zasypaná zdravou hrstí medvědího česneku. K osmažené jíšce, stačí přidat pár dalších ingrediencí a výbornou polévku máte do deseti…
Makové řezy bez lepku nabízí alternativu pro ty, kteří ze zdravotních důvodů nemohou lepek. Bezlepkové korpusy bývají někdy sušší, ale tento je díky zakysané smetaně…
Jsou dny, kdy máme nepřekonatelnou chuť na sladké. Řešení je snadné. Uvařené těstoviny posypeme ořechy a strouhankou opraženou na másle a na talíři přelijeme smetanou…
Remoska bezpochyby patří k pomocníkům, které často používaly hlavně naše babičky. Její sláva ovšem nevyhasla. Stále je hojně využívána a to nejen v domácnosti, ale i na…
Zpříjemněte si den sladkými lívanci z tvarohového těsta. Jak lívance budete podávat, je jen čistě na vás. Můžete buď jen posypat skořicovým cukrem nebo namazat…
Brokolice s bešamelem chutná výborně, můžeme ji také doplnit těstovinami a získat plnohodnotný pokrm, který skvěle poslouží jako večeře nebo oběd pro celou rodinu. Stačí…