

Pomazánka s nivovým bešamelem
Suroviny
- 40 g másla
- 30 g hladké mouky
- 130-140 ml mléka
- 120 g Nivy
- sůl
- mletý pepř nebo muškátový oříšek
Postup přípravy receptu
Z másla a mouky na nepřilnavé pánvi umícháme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a provaříme na hustý bešamel.
Nivu jemně nastrouháme, vmícháme do bešamelu, pomazánku dosolíme podle chuti a okořeníme pepřem nebo strouhaným muškátovým oříškem.
Ihned, ještě teplé, mažeme na pečivo nebo topinku.
Poznámka od kuchařky
Moc dobrá pomazánka - fotit jsem mohla až vychladlou a to poměrně ztuhla. Ale teplá, na topince opravdu nemá chybu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pomazánka s nivovým bešamelem
K receptu nejsou žádné komentáře.