Pálffyho knedlíky

Suroviny

150 g rohlíků
50 g uzené slaniny
100 g sterilované kapie
2 lžíce petrželové natě
350 g polohrubé mouky
½ lžičky prášku do pečiva
3 dl mléka
2 vejce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rožky nakrájame na kocky a necháme oschnúť.

  2. Slaninu narežeme na kocôčky, roškvaríme a na nej opečieme kocky rožkov. Necháme prechladnúť.

  3. Pridáme na kocôčky nakrájanú kapiu, nasekanú vňať, múku s práškom do pečiva, soľ, vajcia a mlieko. Dobre premiešame.

  4. Vlhkými rukami tvoríme knedlíky – gule s priemerom cca 4 cm.

  5. Varíme ich v osolenej vode cca 10 minút, podľa veľkosti. Uvarenosť vyskúšame rozkrájaním jedného knedlíka.
    Uvarené knedlíky vyberieme dierovanou naberačkou.

  6. Podávame k mäsám s omáčkou.

Poznámka od kuchařky

Neuvádzam počet rožkov, ale celkovú hmotnosť, pretože gramáž rožkov nie je rovnaká.

Komentáře k receptu Pálffyho knedlíky

K receptu nejsou žádné komentáře.