Tmavý pšenično-žitný chléb

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 4 názory

Suroviny

370 g vody
2-3 lžičky oleje
2 lžičky soli
lžička kmínu
20 g ovesných vloček
lžíce pravidelně krmeného žitného kvásku
150 g žitné chlebové mouky
150 g pšeničné celozrnné mouky jemné
200 g pšeničné chlebové mouky
9-10 g čerstvého droždí
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak suché, kvásek a droždí nahoru na mouku.

  2. Použijeme program Celozrnný - déle kyne.

Poznámka

http://www.pekarnomanie.cz

Chleba je tmavý a přesto, že neobsahuje hladkou mouku, pěkně vyběhne a je hodně lehký.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tmavý pšenično-žitný chléb

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Dana61: je:-8 V poslední době s moukami dost experimentuji, každý chleba je jiný, jinak chutná a fantastické na tom je, že si je můžu namíchat podle momentálních chutí :-D:-D

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    musí být skvělý:yes::-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    maiva: nemusí být - stačí i střední. Jak píšu - není tu hladká mouka, s ní by byl chleba ještě trochu větší;-)Mám Bifinetku z Lídlu.

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Cathleen, množství asi raději do větší pekárny. Pěkný chlebík:-p+:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zitny chleb lidl tmavý chléb z domácí pekárny žitny chleb z lidlu žitný celozrnný chléb z domácí pekárny lidl chleba recept na chleb tmavy celozrny kváskový chléb lidl lídlchleby zitny kvasek tmavy domácí tmavý chleba zitny chleba lidl lidl zitny chleba sezamovy chleba lidl chleb z lidlu z zitneho kvasku domaci chleb z zitny tmavy mouka na peceni chleba z lidlu chleba celozrnný pšeničný lidl lídl-žitný chléb tmavý chleba lidl tmavý žitný celozrnný chléb

Zapomněl/a jsem heslo