Vesnický chléb

cathleen Kuchařka:

Slané pečivo 2 názory

Suroviny

Rozkvas:
50 g pravidelně krmeného žitného kvásku
220 g vody
200 g žitné chlebové mouky
Dále:
2 lžičky soli
2 lžičky oleje
2 lžičky drceného kmínu
130 g podmáslí
100 pšeničné mouky celozrnné jemné
250 g hladké mouky
1 vrchovatá lžíce otrub
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Večer, 10-12h před zaděláním těsta, umícháme rozkvas z kvásku, vody a žitné mouky a zakryté necháme do rána pracovat a kynout.

  2. Ráno přidáme zbytek surovin (hladkou mouku ne všechnu, trošku si necháme na dosypání) a umícháme volnější těsto, které, omoučené, necháme kynout na teplém místě asi 1-2 hodiny.

  3. Pak těsto lehce propracujeme, uválíme bochník a dobře omoučený ho necháme nakynout v ošatce.

  4. Upečeme v dobře vyhřáté troubě (250°C/20min, 200°C/25min).

Poznámka

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/vesnicky-chleb/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vesnický chléb

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo