Pšeničný kváskový chleba se semínkovou záparou
Recept ještě nebyl hodnocenk hotovému rozkvasu přidáme záparu a zbytek surovin – uhněteme těsto, které necháme přibližně 2 hodiny kynout. Během kynutí je dobré 2-3x těsto přeložit.Vykynuté těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
k hotovému rozkvasu přidáme záparu a zbytek surovin – uhněteme těsto, které necháme přibližně 2 hodiny kynout. Během kynutí je dobré 2-3x těsto přeložit.Vykynuté těsto…
Dýni nastrouhejte do větší misky najemno. Přidejte vajíčka, med a mléko. Vše spolu promíchejte a přidejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a olej. Ořechy a čokoládu…
Pokud jste také propadli kváskování, určitě vás potěší, že kvásek využijete i ve sladké kuchyni. Kváskové lívance sice zaberou více času, jejich skvělá chuť a pěkná vůně…
Suché složky jsem smíchala a zadělala vodou a vzešlým kváskem. V průběhu kynutí neuškodí 1-2x "ztužit". Po vykynutí jsem vytvořila 6 žemlí a upekla, cca 15 minut. …
Čerstvé pečivo příjemně provoní náš dům a přiláká celou naši rodinu ke stolu. Připravit jej není tak složité, pokud použijeme pomocníka v podobě domácí pekárny, která…
Z trochy vody, mouky, cukru a všeho droždí (vše z odvážených surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin, vypracujeme těsto a…
Do misky nasypte mouku, přidejte špetku soli a přilijte 120 ml vody. Těsto promíchejte metlou a nechejte 15 minut odstát. Pokud je po odstátí tuhé a nepůjde rozetřít po…
Vyjma vejce, smíchejte všechny ingredience s hotovým kváskem a dejte na teplé místo kynout přikryté na cca 2 hodiny. Pak přidejte vejce, případná bonusová chia semínka a…
Na rozehřátém oleji orestujeme do sklovita jemně nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou mladou cuketu i se slupkou a za častého promíchání velmi krátce podusíme…
Pro domácí pekárnu: Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.Ručně nebo s robotem: …
Zásadní surovinou, která dodává perníčkům tu pravou chuť je, kromě medu, perníkové koření. V tomto receptu naleznete poměr k přípravě domácího koření a recept na…
Farmářské bagety jsou upečeny z těsta, ve kterém je 30 % celozrnné mouky. Jsou lehce voňavé kmínem, nadýchané, s křupavou kůrkou a měkkou, pružnou střídou. Jsou…
Zkuste s námi upéct anglické rohlíky malinko jinak. Nejen, že jsou méně pracné a rychleji připravené na plechu, ale hlavní důvod jejich tvaru je ten, že z nich slanina…
Pokud máte rádi knedlíčky a noky, vyzkoušejte podzimní dýňovou variaci z celozrnné mouky. Příprava je snadná a knedlíčky se výborně hodí k rajské, ke guláši a nebo…
Krásně křehkou a vláčnou vánočku si můžete vychutnat i ve zdravější a lehce odlehčené variantě z celozrnné mouky. Na řezu sice není klasicky bílá, ale chuť je bez…
Beránek, jakožto jeden z velikonočních symbolů, by přece neměl na svátečním stole chybět. Tento sněhem zdobený beránek s přídavkem celozrnné mouky je zvláčněn jogurtem a…
Kynuté těsto může být zpracováno i zábavnou formou. Svým dětským koledníkům můžete na Velikonoce připravit občerstvení ve tvaru roztomilých zajíčků. Z kynutého těsta…
Velkou pánev potřeme tenkou vrstvou oleje a rozpálíme (u nepřilnavých povrchů není olej potřeba).Mezitím do velké mísy prosejeme mouky, sůl a kámen.Přidáme olej a…
Do mísy nalijeme mléko (nemělo by být ledové, ideální je pokojová teplota) a rozdrobíme do něj droždí.Na mléko nasypeme obě mouky tak, abychom zakryli celou hladinu…
Do velké mísy prosejeme mouku se solí a uprostřed uděláme důlek. Smícháme droždí s mlékem, pak vmícháme vodu a olej. Rozpuštěné droždí vlijeme do důlku v mouce a…
Rebarborový koláč na velký plech, ne moc sladký, doplněný lesním ovocem a jahodami, bude ozdobou vašeho nedělního stolu. Je ze samých zdravých ingrediencí, takže se do…