Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka celozrnna pšeničná - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Chléb bez hnětení

Chléb bez hnětení

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Ve velké míse smícháme všechny suroviny. Těsto bude lepivé a řidší, než jste u kynutého těsta zvyklí, ale to vůbec nevadí. Mísu zakryjeme a necháme při pokojové teplotě…

Pšeničné klasy

Pšeničné klasy

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do pekárny vložíme suroviny tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 3 díly. Z každého uděláme bagetu, uložíme ji na plech…

Rychlé sádlové housky

Rychlé sádlové housky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme jen asi 20-30 minut vykynout.Těsto rozdělíme na 8 kousků, z každého uděláme bulku a než…

Chlebové bagety

Chlebové bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je…

Perníková buchta (kvásková)

Perníková buchta (kvásková)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Večer si smícháme v míse kvásek, vodu a celozrnnou mouku (150ml a 150g), přikryjeme fólií a necháme přes noc (12hod) v teple odpočívat. Ráno vyšleháme vajíčka s cukrem…

Krkonošské kyselo se sušenými houbami

Krkonošské kyselo se sušenými houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pravé krkonošské kyselo sloužilo v chudých rodinách mnohdy jako hlavní chod a vařilo se zásadně ze sušených hub. Tato verze je z aktivního chlebového kvásku a na kvalitě…

RubyRom

80 min

Chléb od selky

Chléb od selky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Selčin chleba je úžasně veliký, tmavý, lehký a moc dobrý i druhý den. Je připravený ze surovin, které nám dává příroda okolo nás. Bude chutnat jako příloha ke guláši,…

cathleen

200 min

Snídaňový dezert

Snídaňový dezert

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Jablka nastrouháme nahrubo, smícháme v míse s vločkami a moukou. Mléko lehce zahřejeme s cukrem, cukr necháme rozpustit. Sladké mléko…

Celozrnné pečivo

Celozrnné pečivo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ingredience dáme do pekárny v tomto pořadí. Zapneme program těsto. Pokud bude těsto při hnětení lepivé (dle velikosti brambory), přidáme trochu hladké mouky. Po…

Tmavé makové kaiserky

Tmavé makové kaiserky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Po vykynutí těsto propracujeme, uděláme bochánky, naskládáme na plech na pečící papír a pomocí raznice, nebo obyčejného kráječe na jablka promáčkneme vzorek a necháme…

Celozrnné pikantní tyčky

Celozrnné pikantní tyčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Všechnu celozrnnou mouku smícháme s vodou a necháme půl hodiny odpočinout. Pak přidáme všechny ostatní suroviny (droždí rozmíchané ve lžíci vody navíc), umícháme těsto…

Slané mrkvové bulky

Slané mrkvové bulky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové těsto propracujeme, rozdělíme na díly a z každého uděláme bulku, kterou necháme kynout…

Naše celozrnné houstičky

Naše celozrnné houstičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do mísy dáme mouku, uděláme důlek, do kterého nadrobíme kvasnice a posypeme cukrem. Zalijeme částí vlahého mléka a necháme vzejít kvásek. Po vykynutí kvásku přidáme olej…

Šumava - chléb

Šumava - chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny dáme do pekárny tak, jak jdou za sebou v receptu a zapneme program 1 - základní, velikost střední - 1000 g, kůrka 2 - střední. Horký chléb ihned po upečení…

Rustikální pizza s lilkem

Rustikální pizza s lilkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Z vody, cukru, droždí a trochy z odvážené mouky uděláme kvásek, který necháme asi 30 minut pracovat. Přidáme zbytek surovin, vypracujeme vláčné těsto (pokud je třeba,…

1 2 3 4 12

Naposledy jste si prohlédli