

Celozrnné bagetky
6 kousků Domácí pekárna 9 názorů
Suroviny
- 250 ml vody
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce octa
- 20 dkg mouky celozrnné pšeničné
- 15 dkg hladké mouky
- 5 dkg žitné mouky chlebové
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného droždí
- -----------
- vejce, či žloutek na pomazání nebo čím rádi pomažete
- a posyp z hrubé mořské soli
- kmín atd
Postup přípravy receptu
Naházet v pořadí do pekárny, dát těsto a po vykynutí zpracovat. Těsto má tendenci být lepivé, takže dopracovat podsypáním. Je křehčí konzistence.
Já udělala takové šištičky, dala jsem jim 30 minut pod utěrkou, pak nastříhala nůžkami, pomazala, posypala a na 200°C pekla cca 20 minut.
Poznámka
z domacipekarny.dama.cz
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Celozrnné bagetky
-
Eva:super, senza fotky. mám radost, že rcp nezklamal
-
Z těsta jsem udělala 2 dlouhé bagety (cca 30 cm. Potřela slanou vodou a posypala hrubou solí a lněným semínkem. Bagety jsou krásně nadýchané. Určitě budu péci znovu. Jak uvedla autorka receptu, tak při tvoření je potřeba více podsypat moukou.
-
recept jsem dnes vyzkoušela, bagetky jsou vynikající
-
san..záleží na tom, jak velkou máš pečku...ale když si to necháš jen zpracovat v pečce a nakynout mimo, tak myslím, že klidně ze dvouch dávek bez problému
-
Už si to tisknu. Nádhera
-
Jujky, Šretti a můžu toho do pekárny hodit ze dvou dávek naráz, aby se to tam vešlo
Ještě s tím moc neumím, teprve začínám, ale určo zítra udělám
-
Dovolila sem si přidat vlastní foto.
-
supr bagetky,patří mezi naše oblíbené
-