Lívanečky s borůvkami
Recept ještě nebyl hodnocenBorůvkové lívance jsou rychlá a lahodná volba, když dostanete chuť na něco sladkého. Kombinace jemného těsta a šťavnatého ovoce zaručí, že se po nich jen zapráší. Stačí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Borůvkové lívance jsou rychlá a lahodná volba, když dostanete chuť na něco sladkého. Kombinace jemného těsta a šťavnatého ovoce zaručí, že se po nich jen zapráší. Stačí…
Domácí sušenky s kousky čokolády voní po másle, jsou krásně křupavé a zároveň vláčné uvnitř. Ideální ke kávě, na svačinu nebo jen tak na mlsání – zkrátka nadýchané…
Nadýchané těsto z kefíru, lahodná tvarohová náplň a poctivá švestková povidla – to jsou koláčky, které voní domovem. Jsou rychlé na přípravu, krásně vláčné i druhý den a…
Nadýchané těsto z kefíru, lahodná tvarohová náplň a poctivá švestková povidla – to jsou koláčky, které voní domovem. Jsou rychlé na přípravu, krásně vláčné i druhý den a…
Toto nekynuté těsto je velice univerzální, dá se použít na slanou i sladkou verzi. My jej použijeme na tradiční velikonoční pochoutku, zapečené maso do bochánků. Toto se…
Ať už jako výslužka pro koledníky nebo pohoštění na stůl, jsou tato velikonoční kuřátka skvělým nápadem. Z perníkového těsta vykrojíme tvary, které po upečení barevně…
Není nad doma připravené pečivo. Čerstvě upečené houstičky s olivovým olejem jsou krásně křupavé a budou ozdobou vaší snídaně. Připravit je není nijak složité, nezbývá…
Přípravu tohoto dobrého slaného koláče zvládne i začátečník. Jako základ použijeme koupené listové těsto, které potřeme rajčatovým protlakem, na něj naneseme šunku,…
Smažený sýr je fenoménem rychlého občerstvení. Připravit si jej však můžeme i ve formě kroket podle standardů ČSN. Strouhaný tučnější sýr je základem hmoty, kterou…
Smažený sýr je fenoménem rychlého občerstvení. Připravit si jej však můžeme i ve formě kroket podle standardů ČSN. Strouhaný tučnější sýr je základem hmoty, kterou…
Vepřová směs na žampionech, někdy označovaná také jako husitská, je směs s vepřového masa, jater, uzeniny a žampionů. Možná vám připomene jídlo ze školní jídelny, kde se…
Karamelové sušenky zaujmou krásnou zlato-hnědou barvou. Už samotný karamel jim dodává úžasnou chuť, navíc do sušenek můžeme přidat kousky čokolády, nebo je posypat…
Objevte kouzlo vláčných banánových muffinů, které voní skořicí a lákají kousky rozpuštěné čokolády. Tento snadný recept přináší dokonalou chuť a potěší každého, kdo si…
Perníkové košíčky jsou jednoduché na přípravu. Tvarování košíčků se sice může zdát náročné, ale jakmile zvládnete první dva, půjde vám to úplně samo. Krém je velmi…
Klasickým cukrovím, které nesmí na Vánoce chybět, je ozdobené linecké protřené krémem. Čtverečky z mletých mandlí spojíme máslovým krémem kakaové chuti. K ozdobení…
V této lahodné a syté polévce si vychutnáme výraznou zvěřinu, voňavé houby a slaninu, které doplníme chutí divokého koření. Do chladných podzimních dnů je tato polévka…
Kapusta je pro nás velice snadno dostupnou zeleninou, ze které připravíme mnoho různých pokrmů. Jedním z nich může být tato snadná polévka. Na tu stačí kapustu nakrouhat…
Ochutnejte tyto jednoduché placičky z mrkve a sýra. Chutnají dobře teplé i zastudena, můžete je tedy použít jako svačinku na cesty, nebo si je dát k obědu s bramborami…
Snadná dvoubarevná bábovka je díky jogurtu krásně vláčná a zvládnete ji připravit během chvilky. Takže pokud potřebujete přichystat něco dobrého na výlet, nebo chcete…
Výraznou chuť lesních hub si naplno vychutnáme v jemné smetanové omáčce, kterou provoníme aromatickou šalvějí. Hříbkovou omáčku podáváme s jednoduchými bramborovo…
Výraznou chuť lesních hub si naplno vychutnáme v jemné smetanové omáčce, kterou provoníme aromatickou šalvějí. Hříbkovou omáčku podáváme s jednoduchými bramborovo…
Tradiční bramborové lokše jsou tenké placky z brambor a mouky. Můžeme je podávat jak naslano, tak i ve sladké verzi. Výborné jsou však i jen tak samotné, čerstvě upečené…
Gyóza knedlíčky, pocházející z Japonska, jsou malé masové taštičky plněné různými ingrediencemi, jako je mleté vepřové maso, zelenina a koření. Tradičně se smaží na…
Gyóza knedlíčky, pocházející z Japonska, jsou malé masové taštičky plněné různými ingrediencemi, jako je mleté vepřové maso, zelenina a koření. Tradičně se smaží na…