Rebarborový (jablečný) koláč
Recept ještě nebyl hodnocenRebarborový koláč nemusí být jen s drobenkou navrchu, tato šťavnatá náplň se může skrývat i uvnitř. Nakyslá a jemně pikantí chuť rebarbory přímo vybízí k použití v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rebarborový koláč nemusí být jen s drobenkou navrchu, tato šťavnatá náplň se může skrývat i uvnitř. Nakyslá a jemně pikantí chuť rebarbory přímo vybízí k použití v…
Když cukety rostou jako o závod, přijde vhod tenhle jednoduchý guláš bez masa. Cuketový guláš je chutné, syté a levné jídlo ideální pro letní dny. Příznivci masa si…
Jahodové řezy jako z cukrárny zvládne díky tomuto receptu každý. Vejce s cukrem stačí vyšlehat do pěny, opatrně vmíchat mouku i sníh, a těsto upéct dozlatova. Poté se…
Netradiční slavnostní dortíky připravíme ze sušených švestek. Těsto se zajímavou chutí ořechů a marcipánu ladí s jemným smetanovo-tvarohovým krémem. Skvělou chuť…
Nadýchaný piškot s jemnou vůní vanilky, na něm smetanová vrstva tvarohového krému, a nakonec čerstvé jahody ve sladkém želé. Tento chuťově vyvážený, ale přitom…
Jemné kuřecí maso v krémové smetanové omáčce s cuketou, kapary a trochou hořčice tvoří chuťově vyvážené jídlo s lehce pikantním nádechem. Rychlé, jednoduché a přitom…
Tento chléb je chutný způsob, jak využít sezónní zeleninu. Díky cuketě získá těsto vláčnost i bez složitých postupů. Přidáním semínek, vloček nebo koření můžete chléb…
I Jednoduchý cuketový guláš bez masa může díky čerstvé zelenině a aromatickému koření překvapit plnou chutí. Základem jsou sezónní suroviny, takže si jej nejlépe…
Jemné piškotové řezy s lehce zapečeným bílkovým sněhem, který dělá křupavou vrstvu na již tak dokonalé ovocné náplni. Ideální moučník na víkend, nebo jen tak pro chuť ve…
Dokonalý způsob, jak využít letní úrodu cuket ve sladké podobě. Dodá těstu vláčnost a jemnost, aniž by výrazně ovlivnila chuť. Výsledek je nadýchaný, šťavnatý a chutnat…
Tento koláč je ideální pro milovníky čokolády, kteří ocení kontrast mezi sladkým a kyselým. Tvaroh dodává koláči krémovost a lehkost, zatímco angrešt přináší osvěžující…
Pokud si v průběhu roku, chcete upéct něco dobrého, budou se hodit zásoby zavařenin, které jsme si udělali v létě z čerstvého ovoce. Třeba tyto jemné řezy, navrchu s…
Jahodový dort v odlehčené formě. Díky obsahu celozrnné žitné mouky a sypaného müsli je korpus plný vlákniny, tvarohový krém dodá tělu potřebné množství bílkovin a jahody…
Tento dvouvrstvý moučník s jahodami a meruňkami vypadá opravdu efektně, ale na jeho přípravě není vůbec nic složitého. Skládá se z korpusu, který obsahuje mandlovou…
Vláčný a lehce nakyslý koláč, který v sobě spojuje sladkost dozrálých meruněk s osvěžující kyselostí rybízu. Ideální letní moučník, který potěší svou svěžestí, barvami i…
Jemný piškot, sladkokyselý rybíz – to je kombinace, která potěší každého milovníka ovocných moučníků. Tyto řezy jsou ideální na letní posezení, slavnostní stůl i jako…
Zkuste netradiční lasagne z domácích celozrnných těstovin, které jsou vrstvené s kuřecím masem a spoustou zeleniny. Obejdete se bez bešamelu, takže výsledek je odlehčený…
Z čerstvého letního ovoce můžeme připravit výborný koláč, nad kterým se vám budou sbíhat sliny. Nadýchaný piškot potřený lehkým krémem z jogurtu a smetany posypeme…
Moučníky se šťavnatými jablíčky uvnitř těsta patří mezi ty nejoblíbenější. Pokud máme čas, uděláme na ně čokoládovou nebo citronovou polevu. Pokud pospícháme, stačí jen…
Recept z instantní směsi je vhodný pro úplné začátečníky, ale stejným způsobem můžete použít svůj oblíbený recept na bábovku a pomocí pudinkového krému, ovoce a…
Sladké, dozrálé broskve jsou ideální surovinou pro vláčný a voňavý koláč, který potěší celou rodinu. Tento recept zvládnete i bez velkých pekařských zkušeností – stačí…
Tento letní dort spojuje jemný tvarohový krém s osvěžujícími mandarinkami a lehkým piškotovým základem. Je ideální volbou pro horké dny, kdy máte chuť na něco sladkého,…
Ryba na grilu je letní klasika, která nepotřebuje žádné složité úpravy. K dokonalosti bohatě stačí jen čerstvé bylinky, citronová šťáva a krátké grilování z obou stran.…
Placičky z podmáslí připomínají malé lívanečky. Díky reakci jedlé sody s podmáslím se těsto krásně nadlehčí a výsledkem jsou nadýchané a vláčné kousky. Nejlépe vyniknou…