Bulgurové knedlíčky (nasladko i naslano)

Mama v kuchyni Kuchařka: Mama v kuchyni

Doba přípravy: 30 minut Přílohy 2 názory

Suroviny

Bulgurové nočky (cca 3 porce):
150 g bulguru (použila jsem velkozrnný tmavý)
100 g mouky (použila jsem pšeničnou celozrnnou)
1 žloutek
sůl dle chuti
mléko dle potřeby (voda)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur uvařte v osolené vodě, či pro vymazlenější verzi ve mléce (použila jsem mléko naředěné vodou půl napůl). Jelikož u bulguru hodně závisí na jeho hrubosti (existuje několik velikostí), nemohu vám teď do detailu říci, jak na něj, proto co se týče množství vody či mléka, řiďte se návodem, který by měl být napsán na obalu.

  2. Po dovaření jej nechte ještě cca 10 minut odstát pod poklicí.

  3. Poté přidejte vaječný žloutek, případně i další vodu či mléko, pokud se vám všechna vypařila, a rozmixujte na hladkou kaši.

  4. Tu zahustěte libovolnou moukou (jistě to bude fungovat i ve variantě s moukou rostlinnou) a osolte dle chuti.

  5. Pomocí lžíce dělejte hromádky do vroucí vody a vařte je přibližně 5 - 10 minut, dle jejich velikosti.

  6. Po vyjmutí z vody doporučuji nechat chvíli uležet, protože přebytečná voda se ještě trošku vpije a konzistence knedlíčků se trošku vylepší.

  7. Tyto knedlíčky můžete použít i na sladko, avšak v tomto případě je nesolte. Takto vypadají s bílkovým sněhem a jahodami. Na druhé fotografii jako příloha k rajské omáčce.

Poznámka

Tento i všechny další mé recepty nalezenete na: http://www.facebook.com/mamavkuchyni

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 150 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bulgurové knedlíčky (nasladko i naslano)

  • Mama v kuchyni Mama v kuchyni(autor receptu)

    Nadjo, samozřejmě že pšenice je rostlina. Tím se myslí rostlinná náhrada obilnin, zpravidla bezlepková, pro ty, kteří chtějí používat mouku takovou, aby měla pro tělo lepší nutriční hodnotu, nebo si dokonce nemohou dovolit obilnou používat. Cizrnová, sojová, jáhlová, kukuřičná, rýžová, amarantová a další hromada druhů.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-? ..... (jistě to bude fungovat i ve variantě s moukou rostlinnou) ....
    - co je myšleno moukou rostlinnou - živočišná je snad jen krmná kostní moučka. :-?
    Bulgur i pšeničná mouka celozrnná jsou původu rostlinného.

    Odpovědět

Tématické fráze: bulgurové knedlíky tncz nova pšenična kaše na slano obilná kaše naslano bulgurove noky knedlíky z bulguru knedlíky z z bulguru bulgurové saláty recepty bulgurové noky recept bulgurové recepty sejkorky na sladko špecle nasladko rýžová kaše naslano druhy kaší nasladko