Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
Recept ještě nebyl hodnocenKdo by nemiloval polévky? Pokrm, který zasytí i zahřeje, a často je označován jako lék. Kedlubnová polévka se zeleninou a voňavým kořením je skvělá k víkendovému obědu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kdo by nemiloval polévky? Pokrm, který zasytí i zahřeje, a často je označován jako lék. Kedlubnová polévka se zeleninou a voňavým kořením je skvělá k víkendovému obědu…
Na vašem talíři nemusí být jen jídla s masem. Chcete-li přichystat velmi chutnou a přitom sytou porci zeleniny, zkuste ji se smaženou rýží. Propojení chutí a asijských…
Čerstvé zelí je jednou z těch nejdostupnějších surovin. Lze ho použít jako přílohu, ale stejně tak dobře může chutnat s čerstvým pečivem k odlehčené večeři. V zimě je…
Libeček je bujná rostlina s benefity pro zdraví. Polévka je chutná, díky bramborám a vejcím i sytá. Zjemnění smetanou ještě umocní její skvělou chuť. Dejte libečku …
Drůbky dáme vařit do vody se zeleninou, solí a kořením, já vařím v Papinově hrnečku asi 20 min.Uvařené drůbky scedíme, vývar si ponecháme, drůbky taky, vyvařenou…
Chcete si pochutnat na něčem sladkém, ale hlídáte si cukr? Vyzkoušejte jednoduché mrkvové šátečky, které můžete spojit s marmeládou, tvarohem, povidly či ořechovou…
Asijské jídelny nabízejí smažené závitky s mletým masem, které získávají velkou oblibu. Pokud chcete, můžete si je připravit sami doma. Rolky se podávají teplé i studené…
Jednoduchý salát z hlávkového zelí je rychle připravený, chutný hned a po odležení zcela famózní. Základní recept můžete obohatit například cibulí, křenem, nebo zkuste…
Příprava vepřového kolena sice zabere čas, protože je nutné ho nejprve uvařit, ale počkat si se rozhodně vyplatí. Při pohledu na grilované nazlátlé koleno potírané…
Klasické bramboračky jsou žádané hlavně během chladnějších dnů, kdy je kromě oběda můžeme podávat i jako teplou večeři. Hustá a silná bramborová polévka je plná zeleniny…
Tento pokrm vzdáleně připomíná španělskou paellu. Ale je z běžných surovin, naladěný na vnitrozemskou chuť a hlad případného strávníka. Rychlé a velmi lákavé jídlo na…
Do hrnce vložíme oprané kroupy, kuřecí skelet, libeček, pórek a na půlkolečka nakrájenou mrkev. Osolíme, zalijeme studenou vodou, vmícháme mletou pariku a dáme vařit asi…
Máte chuť na moučník s mrkví, ale nechcete péct stále dokola buchtu nebo dort? Vyzkoušejte mrkváče podle našeho receptu. Křehké zvenku, vláčné uvnitř, přesně takové jsou…
Někdy je potřeba připravit výborný oběd co nejdříve. Pak mnoho z nás rádo sáhne po tlakovém hrnci a uvaří jídlo v něm. Přesně takto připravíme i hovězí maso ve smetanové…
Svíčkovou často vnímáme jako složité jídlo, ale náročná je pouze na čas. Tato královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří a více možností přípravy i dochucení. Náš…
Pravé italské risotto na vás čeká krok po kroku v tomto originálním receptu. Můžete ho využít jako luxusní přílohu, nebo klidně jako lehký kompletní pokrm. Možnosti…
Klasické české rizoto z jednoho hrnce, které je jednoduché na přípravu, chutné a vmžiku hotové. Posypané nastrouhaným sýrem a nakládanou okurkou je vydatným jídlem…
Recept s nádechem japonské kuchyně, to jsou hovězí nudličky na způsob Hayashi raisu. Kombinace silné chuti hovězího vývaru, masa a čerstvé zeleniny vás zajisté okouzlí.…
Domácí kuřecí vývar je výborný k nedělnímu obědu, nebo při nemoci, kdy vás postaví na nohy. Podává se s čerstvou nasekanou petrželkou a krupicovými noky, které jsou…
Hovězí polévka je nepostradatelnou součástí slavnostních obědů i pomocníkem a zázračným lékem v době nemocí z nachlazení. A již celá léta patří právem mezi…
Plněné kornoutky z toastového chleba jsou jednoduchou, avšak nápaditou chuťovkou. Můžete použít různé druhy sýrů, zeleniny, uzenin nebo dokonce pesto. Jsou skvělou…
Chystáte pohoštění nebo si chcete připravit lahodnou svačinu? Celerová pomazánka osvěží váš repertoár. Někdy se jí také říká falešný humr. Kromě celeru dodá pomazánce…
Pokud máte chuť na zdravou a odlehčenou večeři, pak si můžete připravit pohanku s restovanou zeleninou. Tento pokrm je navíc vhodný i pro vegetariány, ale zajisté osloví…
Vydatná a hustá čočková polévka je atraktivní svou výraznou barvou. Její příprava je velmi rychlý, navíc červená čočka je velmi zdravá a nenadýmá. Cibule, brambory a…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Dortík na nervy? Bude vám jen hůř! Tyto potraviny nečekaně zvyšují hladinu stresu
8 kroků k dokonale křupavé francouzské bagetě: Důležitý je druh mouky i správně rozehřátá a napařená trouba
Byliny v kuchyni: Červený rybíz uklidňuje nervy, prospívá pleti a pomáhá i s hubnutím!