Polévka z vepřového masa

jambajs Kuchařka: jambajs

Polévky 10 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

300 g vepřového ořezu
120 g nakrájené kořenové zeleniny
1 větší cibule
1 vejce
sádlo
mouka
sůl
pepř
mléko
petrželová nať
30 g uvařených krup
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V osolené vodě povaříme zeleninu.

  2. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme vepřový ořez osolíme a dusíme 1/2 hod. Pak maso buď pomeleme nebo drobně nasekáme a vložíme do polévky.

  3. Připravíme si jíšku, vlijeme do polévky, povaříme.

  4. Před podáváním rozkvedláme v troše mléka vejce, za stálého míchání přilijeme do polévky a přidáme nasekanou petrželovou nať.
    Podáváme s uvařenými krupkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Polévka z vepřového masa

  • cecilka cecilka

    Yanulll,mám pocit, že som sa dostatočne ospravedlnila za svoju chybu pri čítaní receptu. A keď ho vyskúšam, napr. aj zajtra, určite vás
    pochválim a dám bod.

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    cecilka: Bylo by třeba pečlivěji číst komentáře. Nepsala jsem umýt, ale umlít, pokud bych psala umýt, tak by tam určitě byl Y ;-). A třeba se tu najde někdo, kdo nebude mýt ani mlít a koupí si maso již namleté, o kterém předpokládá, že je i předem umyté. ;-):-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    casino:nebudete mi veriť, táto "hamletovská" otázka ma napadla tiež, ale som sa zdržala.:-D mala som dojem, že by sa nestretla s pochopením.:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    cecilka:
    Mýt čí nemlít, toť otázka ;-)
    Já bych myl, ale avšak nemlel, anóbrž sekal jak uvedeno v rcp:yes: Bude menej problémov s umývaním mlynčeka...:-D

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    P.s.
    Yanull, máte pravdu, lepšie je mäso umyť:-D:-D:-D:-D, potom zomlieť a dusiť. Bude menej problémov s umývaním, či už mlynčeka na mäso, alebo s mixérom. (Surové mäso nie je až také mastné ako dusené)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Ospravedlňujem sa, no mala som iné okuliare:-//:-//:-//, celkom dobre som na text nevidela. Ale aj tak som presvedčná, že polievočka je skvelá pre bezzubých=aj pre mňa, takže :-*:-*:-*:-*.

    Odpovědět

  • maris maris

    cecilka: yanull ale píše umlít a ne umýt:-))

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Skvelý recept pre bezzubých.
    Yanull: neviem, prečo treba v receptoch pripomínať, že každé mäso sa má pred úpravou umývať. :-?:-?:-?:-?. Každý, kto varí, tak to robí automaticky, či nie:-?:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Možná by bylo dobré ořez umlít předem a pak ho již jen restovat na cibuli ;-)

    Odpovědět

  • jambajs jambajs(autorka receptu)

    Milé kuchařinky,omlouvám se za fotku,nějak mi ujela ruka:-(

    Odpovědět

Tématické fráze: polévka z vepřového masa polévka z mletého vepřového masa polévky z vepřového masa gulášová polévka z vepřového masa polevka s veproveho masa polivka z vepřového masa polévka z veproveho recept na polévku z vepřového masa vepřové maso na polévku recepty pro bezzubé polevka y veproveho masa y kroupami polévka z vepřového kolena polevlka z veproveho masa vepřové maso z polévky polévka z vepřového masa recept polévka z vepřové maso polévku z vepřového masa gulasova polevla z veoroveho masa polevka y vepřového masa polevka y veproveho

Zapomněl/a jsem heslo