

Salát z grilovaného lilku a petržele
Suroviny
- 1 lilek
- cca hrst petrželové natě
- stroužek česneku
- olivový olej
- vinný ocet
- sůl
Postup přípravy receptu
Lilek nakrájíme na tenká kolečka, která osolíme z obou stran a necháme vypotit. Takto připravený lilek otřeme a kolečka ugrilujeme na pánvi, potřené olejem.
Velká kolečka lilku překrájíme na čtvrtiny, malá na poloviny, nať pokrájíme nadrobno, česnek utřeme.
V míse rozšleháme vinný ocet s olivovým olejem (na 1 lžíci octa cca 4-5 lžic oleje) a vmícháme česnek.Přidáme lilek, petržel, vše promícháme, popř. dosolíme a ihned podáváme nebo uložíme v lednici.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Salát z grilovaného lilku a petržele
-
magdalenka: děkuju
-
Dobre som tušila... s čerstvým chlebom niečo famózne...mizne to rýchlosťou blesku...
Negrilovala som baklažán, ale piekla, lebo som piekla chlieb a rúra bola horúca. (Ocot som dala balzamico.) Pridávam foto a vďaku za skvelý recept. -
-
cathleen: ja ti verím...milujem jednoduché veci, jedlá, kde to nie je to preplácané...toto je doslova geniálne. Mám baklažán v chladničke, ale od zajtra som 3 dni mimo, tak až potom...
-
Angel 666, magdalenka: no, aj mně
Bylo to moc dobré - samotné, i s rohlíkem.
-
aj mne...
-
Tak to by mi chutnalo