Placky z černé čočky
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme čiernu šošovicu, zalejeme vývarom a podusíme domäkka. Na konci necháme tekutinu úplne vydusiť. Nacháme prechladnúť…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme čiernu šošovicu, zalejeme vývarom a podusíme domäkka. Na konci necháme tekutinu úplne vydusiť. Nacháme prechladnúť…
Připravíme hlubší pánev a dáme do ní rozehřát kousek sádla. Než se sádlo v pánvi rozehřeje, tak nakrájíme nadrobno cibuli a oloupaný nasekaný nebo prolisovaný česnek,…
Kuřecí stehna osolíme, opepříme, vložíme je do pekáče s olejem a máslem, přidáme na plátky nakrájený česnek.V předehřáté troubě kuřecí stehna zapečeme, podlijeme,…
Cukety nakrájame na malé kocky. Pridáme nesekané vňate a premiešame. Dáme do uzatvárateľnej nádoby.Prešľaháme ocot, cukor, nasekanú chilli papričku, štipku soli a…
Z mlieka, krupice, polovice masla a soli uvaríme hustú kašu, ktorá sa odliepa od nádoby.Rožky nakrájame na kocky a na druhej polovici masla ich opečieme.Ku kaši pridáme…
Maso na okraji třikrát prořízneme, osolíme a opepříme, lehce obalíme v mouce a v pánvi na olivovém oleji a másle orestujeme z obou stran do zlatova. Nakrájíme cibuli a…
Zemiaky nakrájame na menšie kocky, pridáme sušené alebo čerstvé nakrájané huby, zalejemwe vodou, osolíme a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké.Na oleji opražíme nakrájanú…
Očistenú mrkvu pokrájame na kolieska a dáme variť do osolenej vody, kde sme pretlačili cesnak. Na 1 kg mrkvy som dala 2 strúčiky cesnaku, vodu len toľko, aby mrkva bola…
Pro vaření eintopfu můžeme použít veškeré druhy libovějšího masa (lze použít i mleté), ale i uzeniny. Zelenina se hodí především kořenová, cibule, zelí, kapusta,…
Všetky prísady na marinádu dobre premiešame, filé v nej obalíme a necháme v marináde stáť v chlade 24 hodín.Potom filé rozložíme do pekáčika a obložíme plátkami masla…
1 oloupanou cibuli spolu s propláchnutými a 3x spařenými jáhlami opečeme na trošce oleje, až cibule zesklovatí.Zalijeme vývarem a dusíme na mírném ohni 30 minut, na…
Mouku nasypte do mělké misky nebo hlubokého talíře. Dochutíte ji solí a pepřem. V ochucené mouce obalíte důkladně steaky a přebytečnou mouku oklepte.Na lžící rozehřátého…
Starši rohliky nakrajime na kosticky, hrst kosticek osmahneme kratce na panvicce na masle a pridame k ostatnym kostickam. Pridame nakrajenou petrzelovou nať,…
Na této výborné syté fazolové polévce si jistě pochutnáte. Bohatou chuť zajistí silný vývar a klobása, krásnou vůni zase aromatický libeček. Polévku na závěr zjemní…
Pokud máte rádi pikantní pokrmy, vyzkoušejte tuto arménskou zeleninovou pochoutku, kterou využijete při dušení či pečení masa, při grilování a na ochucení různých…
Rychlovku třeba k večeři, a zároveň připomenutí dovolené u moře, si dopřejete s naším receptem na mořské plody. Rychlá příprava, správné dochucení a servírování s…
Kachna po šumavsku je pečená ve vlastní šťávě a přelitá omáčkou z restovaných žampionů, cibulek a šunky. Tato úprava kachny může být vhodnou variantou pro ty, kteří…
Nemůžete nebo nechcete o Štědrém večeru připravovat smaženého kapra? Můžete vyzkoušet kapra pečeného v alobalu, obaleného v hladké mouce smíchané s paprikou a pečené s…
Rybí polévka je tradičním štědrovečerním pokrmem. Každá rodina má svůj, generacemi ověřený recept, podle kterého polévku připravuje. Pokud ale chcete vyzkoušet něco…
Delikátní maso pstruha je potřeba pouze podtrhnout jemnou úpravou. Také příloha by měla být lehká a zábavná. To vše splňuje tento recept. Navíc přílohovou zeleninu…
Dozlatova upečená nádivka, která je díky sněhu z bílků nadýchaná, by o Velikonoce neměla na stole chybět. Příjemně voní po uzeném mase a zelený špenát a petrželová nať…
Všechny bylinky nakrájíme, přidáme nastrouhanou kůru z poloviny citronu a smícháme s hrnkem strouhanky. Filé nasolíme a opepříme, obalíme v mouce poté v rozšlehaném…
Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přilejeme těstíčko ze žloutků, zbytku mléka, soli, mouky, petrželové natě a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. …
Zdravá sekaná: Předehřejte troubu na 180° C. Připravte si plech s papírem na pečení. Maso, na kousky pokrájené plátky Chorizy, strouhanku, cibuli, mrkev, rajskou…