Bramborovo - zeleninový salát
Recept ještě nebyl hodnocenUvaříme kořenovou zeleninu (POZOR - nerozvařit). Nakrájíme ji na velmi malé kousky a dáme do mísy. Přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli a sladkokyselé okurky. Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvaříme kořenovou zeleninu (POZOR - nerozvařit). Nakrájíme ji na velmi malé kousky a dáme do mísy. Přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli a sladkokyselé okurky. Přidáme…
Vysočinu, vejce, okurky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme najemno nakrájenou cibuli a hrášek. Vše společně promícháme. V druhé misce smícháme majonézu, tatarskou…
Plátky masa potřeme hořčicí a sardelovou pastou, osolíme, opepříme a zabalíme do každého okurku. V kastrolu rozehřejeme máslo a olej, necháme zesklovatět drobně…
Zemiaky na jemno nastrúhame, nalejeme smotanu a dobre premiešame. Pridáme nastrúhané uhorky, nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak a všetky koreniny. Dobre premiešame.…
Játra si očistíme, překrájíme na menší kousky. Na oleji opečeme cibuli mírně dorůžova. Přidáme játra a prudce je orestujeme. Přidáme lečo, nadrobno nakrájené okurky,…
Maso dobře očistíme a uvaříme každé zvlášť v osolené vodě s kořením a kořenovou zeleninou doměkka.Po vychladnutí vykostíme, maso pokrájíme na kousky, kůže nahrubo…
Všechny suroviny rozemeleme v mlýnku a v misce spolu promícháme.
Řeřichu ostříháme, v sítku opláchneme a necháme okapat.Ve větším hrnci na dvou lžících sádla osmažíme nakrájenou uzeninu, kterou poté děrovanou naběračkou vybereme na…
Nakrájíme kys. okurku na kolečka, přidáme kukuřici. Dáme do misky a přidáme jogurt a smícháme, osolíme, opepříme. Dobrou chut
Uvarené zemiaky pomelieme alebo rozmixujeme s uvarenými vajcami a oškvarkami.Pridáme nastrúhané kyslé uhorky a na drobno pokrájanú cibuľu a pažítku, horčicu, masť,…
Dva žloutky uvaříme a rozmačkané smícháme se zbylými dvěma syrovými žloutky. Přidáme pepř, hořčici a po kapkách za stálého míchání olivový olej. Dále vmícháme jogurt a…
Nejprve si uděláme základ na Velouté omáčku, v kastrolku rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli nadrobno, necháme jí osmahnout, přidáme mouku a uděláme tak…
Mrkev, kyselé okurky a vařená vejce nastouháme najemno. Cibuli nakrájíme najemno. Vše smícháme a dochutíme pepřem a solí. Já ještě přidávám trochu tatarky a nedávám…
Na rozehřátém oleji krátce orestujeme nakrájená játra. Přiklopíme poklicí a nejprve dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení přidáme bobkový list, nové koření a dusíme za…
Hrách necháme nějakou dobu ve vodě (nejlépe přes noc), slijeme vodu, přilejeme novou a necháme vařit s novým kořením a bobkovým listem, dokuď hrách nezměkne. Na…
Když jsem si ráno vařila kafe k snídani, tak jsem krom kávy horkou vodou zalila i pohanku, zhruba 2 cm nad úroveň pohanky, osolila jsem ji, přikryla jsem ji poklicí a…
Kuřecí prsa nakrájet na kostičky, osolit, posypat grilovacím a gyros kořením, přidal 2 PL oleje, 1 PL hořčice, utřené 3 stroužky česneku, vše smíchat a dát na 2 hodiny…
Pohánkové vločky dáme do misky a zalejeme horúcou vodou tak, aby boli len zakryté, nie viac. Zakryjeme a necháme 10 min postáť. Potom premiešame a necháme vychladnúť. …
Nejprve si nakrájíme kuřecí maso na proužky. Zakapeme olivovým olejem, přidáme 2 stroužky česneku drceného, zakapeme citronem, přidáme lžičku sladké papriky, lžičku…
Bramborový salát: Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Okurky slijeme (lák si schováme) a nahrubo nastrouháme. Celer a mrkev…
Přijdu domů, v ledničce se pomalu jen svítí, tak sáhnu po taveném sýru, dám do misky, přidám hořčici, sůl, pepř, cibuli, okurky na kostičky, pomazánkové máslo, salám na…
Maso (jakékoliv) uvaříme v nálevu z vody, nového koření,kuliček pepře,bobkových listů. Po uvaření do měkka necháme zchladnout a odležet alespoň 8 hodin! Pak maso…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji usmažíme nakrájenou cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso, zamícháme a…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
DOLNORAKOUSKÁ ZEMSKÁ VÝSTAVA 2013 S TÉMATEM „CHLÉB & VÍNO“ PŘIBLIŽUJE DĚJINY REGIONU
8 dobrých důvodů, proč jíst červenou řepu: Je dietní a pomáhá mozku i proti zánětům
Japonský cheesecake: Je jednodušší než slavný americký bratříček, nadýchaný jako suflé se rozplývá na jazyku a božsky chutná