Zdravé banánové lívanečky se skořicovým cukrem
Recept ještě nebyl hodnocenSladké banánové lívanečky krásně voní po skořici. Výbornou sladkou snídani budete mít za půl hodiny připravenou a je jen na vás jak je ozdobíte. Můžete je třeba promazat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sladké banánové lívanečky krásně voní po skořici. Výbornou sladkou snídani budete mít za půl hodiny připravenou a je jen na vás jak je ozdobíte. Můžete je třeba promazat…
K jaru patří byliny a zelené saláty! Užijte si kombinaci zeleného špenátu a kozího sýra, ta se neomrzí. Ořechy salát krásně doplní, obzvláště, pokud je necháte před tím…
Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Sýr taktéž nastrouháme a petrželku nakrájíme.Zálivku připravíme smíchaním octa, vody, oleje, hořčice, soli a pepře.V míse smícháme…
Brambory pečlivě omyjte a nakrájete na měsíčky, operte a osušte.Rozložte je na plech, pokapejte olejem, osolte a dejte péci na cca 40 minut do trouby předehřáté na 180…
Brambory pečlivě omyjte a nakrájete na měsíčky, operte a osušte.Rozložte je na plech, pokapejte olejem, osolte a dejte péci na cca 40 minut do trouby předehřáté na 180…
Bulgur připravíme podle návodu a dáme stranou.Řepu očistíme, položíme na alobal, zakápneme olivovým olejem, zabalíme a pečeme na cca 180 °C doměkka.V misce rozšleháme…
Pomazánka, která je skvěle barevná a velmi chutná. Do základu použijeme pečené papriky, kterým odstraníme slupku. Společně s čerstvým sýrem, kořením, česnekem a smetanou…
Čistě veganskou verzi jarní pomazánky můžete připravit i z tofu.Tato pomazánka je velmi pikantní a plná energie z přírody. Zaručeně vyžene z těla všechny neduhy. Medvědí…
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na hrubší kusy.Ve větší pánvi zahřejeme olej a na něm orestujeme cibuli a česnek.Přidáme kroupy a rozmarýn, opečeme a přidáme…
Zkombinovat čerstvou zeleninu se sterilovanou cizrnou, kuskusem a cuketou je skvělý nápad. Přesvědčte se o tom a zkuste připravit jídlo podle našeho receptu. Zdravě si…
Rodina volá po jídle a vy ji chcete co nejdříve pohostit? Stačí mít doma kuřecí prsní řízky a trochu středomořských surovin. Úprava masa "po italsku" je rychlá a velmi…
Vejce v rendlíku zalijte vodou tak, aby byla ponořená, přiveďte k varu. Vařte přesně 6 minut, slijte, zchlaďte a oloupejte.Zelí najemno nakrájejte, dejte do mísy,…
Do dvou hlubokých talířů nebo misek rozdělíme omytý a odstředěný salát.Na pánvičce opečeme dokřupava anglickou slaninu nakrájenou na čtverce.Z rukoly a oleje mixérem…
Houby jsou jednou ze surovin, kterou buď máte rádi nebo je zrovna nemusíte vyhledávat. Jste-li milovníci hub, vyzkoušejte tento recept. Do marinády z oleje, bylinek,…
Výborně vychucená omáčka s chutí bourbonskeho pepře a dobrého koňaku udělá z kteréhokoliv dobře připraveného masa lahůdkový pokrm. Kuřecí prsní řízky budou navíc velmi…
Suroviny na zálivku dáme do misky a důkladně je vyšleháme.Brokolici rozebereme na malé růžičky a povaříme ji v osolené vodě 4 minuty. Ihned ji zcedíme a zchladíme.Ledový…
Slané koláčky jsou plné zdravé čočky a brokolice. K nim připravíme také zeleninové ragú s rajčaty a bazalkou. Toto plnohodnotné jídlo je skvělou lehkou večeří nebo…
Zejména v létě je mnohdy úroda rajčat opravdu bohatá. Jejich zužitkování je různorodé. Pojďte si s námi připravit skvělý pokrm z masitých rajčat a oliv. Zeleninová směs…
Nejprve připravíme omáčku: mrkev a cibuli očistíme, nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a zeleninu na něm osmahneme.Přimícháme rajčata i se…
Naše známé brambory a jejich exotičtější příbuzné batáty spojíme a připravíme z nich skvělou krémovou polévku. Její chuť zajistí také masový vývar a zelenina orestovaná…
Vinná klobása nemusí být podávána fádně s kaší. Zkuste pro jednou využít její tvárnost při přípravě slaného koláče se zeleninou. Naprosto geniální je využití tortill…
Polévka je grunt, mnohdy nás zasytí tak, že k obědu nepotřebujeme žádné druhé jídlo. Jarní polévka plná zeleniny přijde vždy k chuti. Navíc je rychlá na přípravu, za…
Křupavá čekanka se skvěle hodí pro přípravu svěžího jarního salátu. Přidáme k ní čerstvou zeleninu, salátu dodáme trochu pikantnosti chilli papričkou a dochutíme ho…
Caldereta je tradiční filipínský pokrm, který se původně připravoval z kozího masa. Připravíme ho z hovězího, které spolu s bramborami a zeleninou dusíme v hovězím…