Cuketa s rajčátky, mrkví a parmezánem
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninových jídel není nikdy dost! Rychlá úprava, zdravotní benefity pro trávení a vcelku rychlé zhotovení - to vše z nich dělá favority našich večeří i lehčích obědů.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninových jídel není nikdy dost! Rychlá úprava, zdravotní benefity pro trávení a vcelku rychlé zhotovení - to vše z nich dělá favority našich večeří i lehčích obědů.…
Čistě veganskou verzi jarní pomazánky můžete připravit i z tofu.Tato pomazánka je velmi pikantní a plná energie z přírody. Zaručeně vyžene z těla všechny neduhy. Medvědí…
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na hrubší kusy.Ve větší pánvi zahřejeme olej a na něm orestujeme cibuli a česnek.Přidáme kroupy a rozmarýn, opečeme a přidáme…
Zkombinovat čerstvou zeleninu se sterilovanou cizrnou, kuskusem a cuketou je skvělý nápad. Přesvědčte se o tom a zkuste připravit jídlo podle našeho receptu. Zdravě si…
Vejce v rendlíku zalijte vodou tak, aby byla ponořená, přiveďte k varu. Vařte přesně 6 minut, slijte, zchlaďte a oloupejte.Zelí najemno nakrájejte, dejte do mísy,…
Do dvou hlubokých talířů nebo misek rozdělíme omytý a odstředěný salát.Na pánvičce opečeme dokřupava anglickou slaninu nakrájenou na čtverce.Z rukoly a oleje mixérem…
Tian je další francouzská klasika, která se prosazuje i české kuchyni. Tuto barevnou zapečenou zeleninovou směs lze upravit na mnoho způsobů. Lze do něj přidat i různé…
Tento tradiční chléb je základem marocké kuchyně a přináší vám chuť a vůni Orientu. S křupavou kůrkou a jemným, vláčným středem je khobz doplňkem k jakémukoli pokrmu,…
Receptů na rajskou polévku existuje opravdu nespočetné množství a každý má ten svůj vyzkoušený. Doplňte rajskou o řapíkatý celer, její chuť tak bude o dost zajímavější.…
Zapečené těstoviny můžeme připravit na mnoho různých způsobů tak, abychom potěšili zejména naše chutě a hladový žaludek. Tento recept spojuje široké nudle se směsí…
Zejména v létě je mnohdy úroda rajčat opravdu bohatá. Jejich zužitkování je různorodé. Pojďte si s námi připravit skvělý pokrm z masitých rajčat a oliv. Zeleninová směs…
Křupavá čekanka se skvěle hodí pro přípravu svěžího jarního salátu. Přidáme k ní čerstvou zeleninu, salátu dodáme trochu pikantnosti chilli papričkou a dochutíme ho…
Sem tam bychom měli svůj jídelníček odlehčit a dopřát si i bezmasý pokrm. Plnohodnotnou alternativou pak může být toto zeleninové kari. Květák s kořením je uvařen ve…
Vinná klobása nemusí být podávána fádně s kaší. Zkuste pro jednou využít její tvárnost při přípravě slaného koláče se zeleninou. Naprosto geniální je využití tortill…
Polévka je grunt, mnohdy nás zasytí tak, že k obědu nepotřebujeme žádné druhé jídlo. Jarní polévka plná zeleniny přijde vždy k chuti. Navíc je rychlá na přípravu, za…
Jáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…
Caldereta je tradiční filipínský pokrm, který se původně připravoval z kozího masa. Připravíme ho z hovězího, které spolu s bramborami a zeleninou dusíme v hovězím…
Sóju namočíme do vody na minimálne 12 hodín, najlepšie na cca 20 hodín.Potom sóju uvaríme, v tlakovom hrnci 30 minút. Pozor, nevariť viac, sója sa nerozvarí, ale naspäť…
Nejdříve si nakrájíme fenykl. Bulvu rozkrojíme napůl, vyřízneme tvrdé jádro, položíme rozkrojenou stranou na prkénko a krájíme na tenké nudličky. Rozhodně použijeme…
Křupavé bulky, plné sýrové chuti, oceníte ke snídani, nebo jako svačinu do práce. Jejich příprava navíc není nijak složitá, za pouhou půl hodinu je budete mít se vším…
Klasickou kulajdu tentokrát připravíme trochu jinak. Polévku z restovaných lišek a brambor zjemníme smetanou a podáváme se ztraceným vejcem, posypanou křupavými plátky…
Nezůstávejte v kuchyni pouze u rybího filé z tresky. Je spousta výborných ryb, které lze koupit. Štikozubec je velmi chutná ryba, převážně se dělá smažená v trojobalu,…
Maso z lososa je velice chutné a způsobů jak jej připravit je opravdu mnoho. Na pečeném lososu, s křupavou parmazánovou krustou, podávaném na lůžku z rajčatového ragú,…
Teplé a slunečné dny doslova vybízí k odlehčení jídelníčku. Na řadu tak přichází osvěžující saláty plné zeleniny a ovoce. Inspirujte se tímto receptem a připravte si…