Slezský salát
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory uvaříme ve slupce, vychladíme, oloupeme. Celer očistíme a uvaříme v láku z beraních rohů a okurek, nebo můžeme použít sterilovaný celer a lák z něj.Brambory…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme, oloupeme. Celer očistíme a uvaříme v láku z beraních rohů a okurek, nebo můžeme použít sterilovaný celer a lák z něj.Brambory…
Paličkám česneku seřízneme vršek asi půl centimetru od vrcholu, řeznou stranu vydatně potřeme olivovým olejem a posolíme. Paličky opatrně promneme, abychom stroužky…
Maso nakrájíme na plátky a spolu s plátky česneku a lístky rozmarýnu vložíme do mísy. Opepříme a zalijeme olivovým olejem a bílým vínem. Přikryjeme a dáme na 2 dny do…
Rybí maso marinujeme dvě hodiny v citronovo-bylinkovo-česnekové směsi. Před grilováním lehce setřeme česnek a bylinky, aby se maso nepřipalovalo, a grilujeme z obou…
Nejprve upečte červenou řepu: troubu předehřejte na cca 190 °C. Omytou, ale neloupanou řepu položte na kus alobalu a pokapejte balzamikovou redukcí, olivovým olejem a…
Podle návodu na obalu uvaříme červenou čočku do měkka a dáme stranou.Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme cibuli, celer a mrkev a smažíme dozlatova. …
Pod studenou tekoucí vodou opláchneme čočku ve velkém sítu. V hrnci přivedeme zeleninový vývar k varu. Přidáme čočku, cibuli, rajčata a česnek, snížíme teplotu na…
V osolené vodě uvaříme balíček špaget v dosti velkém hrnci cca 2 l vody cca 10-12 minut. Těstoviny scedíme, dáme do velké pánve nejlépe wok, přidáme pepř, pokapeme…
Na malém množství olivového oleje osmahneme na kostičky pokrájenou cibuli, poté přidáme zeleninový vývar, dále na malé kostičky nakrájenou zeleninu - mrkev, celer a…
Plátky masa lehce naklepeme a poprášíme moukou. Přebytek mouky oklepeme. V pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a plátky masa opečeme z obou stran lehce dozlatova. …
Na oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme na plátky nakrájené žampiony. Chvilku restujeme a přidáme mleté hovězí maso. Přidáme sůl, pepř a bylinky.…
Maso nakrájíme na kostky a prosolíme je, slaninu na kostičky, cibuli na drobnější kousky, papriku a zelí na proužky a rajče na kousky. V hrnci na oleji opečeme slaninu a…
Těstoviny dáme vařit. Na rozehřátou pánvičku dáme olej, mraženou zeleninu, přidáme kousek másla, šunku a žampiony. Na závěr dochutíme Vegetou. Vše spolu zamícháme.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky a prudce osmažíme na olivovém oleji.Posolíme,opepříme,já jsem přidala mexické koření na gril(Kotanyi)a sojovou houbovou omáčku.Mezi…
Listy kapusty vaříme v osolené vodě 10 minut, poté necháme okapat a vychladnout.Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, k ní na chvíli přidáme jemně nastrouhanou…
Uprostřed masa uděláme otvor ostrým nožem. Nožem pootočíme, abychom vytvořili skulinu. Naplníme ji brusinkovým želé a okraje spíchneme párátkem nebo ucpeme např. kouskem…
Čočku zalijeme vývarem, přivedeme k varu a 20 minut vaříme (voda by měla být téměř všechna vyvařena, čočka kašovité konzistence). Poté odstavíme, přisypeme bulgur,…
V míse a nebo na vále vypracujeme nelepivé vláčné těsto.Plech na pizzu vyložíme pečícím papírem, který pořádně potřeme olivový olejem.Troubu nahřejeme na 180´C ( použila…
Patizon rozkrájejte na přibližně centimetrové plátky. Pokud máte patizony mladé, je kůže patizonu měkká a nemusíte je loupat. Pokud máte větší kousek, tak je oloupejte.…
Těstoviny uvaříme podle návodu. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, brokolici rozebereme na růžičky. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, přidáme mrkev,…
Nakrájíme maso na kostičky, vložíme do předem vytvořené marinády z daných surovin a necháme 30 minut odležet. Poté začneme napichovat na špejle. Vložíme na grilovací…
Z uvedených surovin umícháme marinádu, křídla, nebo jakékoliv jiné drůbeží maso jí potřeme a necháme uležet přes noc.Pak zalejeme malým množstvím vody a pečeme dorůžova.…
Do hrnce dáme cibuli na půlměsíčky, na ni položíme osušené, osolené maso, které posypeme masalou, římským kmínem i pískavicí, pokapeme šťávou z citronu, ghí necháme…
Filety z lososa opláchneme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, posypeme nasekanými bylinkami a takto necháme asi 1 hodinku v míse v lednici. Plech…