

Koprová omáčka s jogurtem a hovězím masem
Suroviny
- Vyvar:
- 1/2 kg hoveziho masa (ja pouzila klizku)
- 1 cibule
- 1 vetsi mrkev
- 1 jarni cibulka
- kousek rapikateho celeru i s listy
- hrst hladkoliste petrzelky
- 3 strouzky cesneku
- 5 kulicek pepre
- 3 kulicky noveho koreni
- sul
- Omacka:
- 2 lzice hladke mouky
- 1 l hoveziho vyvaru
- 400 ml bileho jogurtu (pouzila jsem kyselejsi 7%)
- 100 ml smetany
- 1 vrchovata lzice tmaveho trtinoveho cukru
- olivovy olej
- kousek masla
- svazek cerstveho kopru
- sul
Postup přípravy receptu
Omytou a ocistenou zeleninu dame spolu s masem a korenim do hrnce, zalijeme studenou vodou (mirne nad uroven masa a zeleniny), privedeme k varu, ztlumime na minimum a nechame cca 4 hodiny tahnout.
Pote scedime, maso nechame prikryte vychladnout.
Z olivoveho oleje, kousku masla a hladke mouky utvorime svetlou jisku. Zalijeme hovezim vyvarem a nechame 20 minut povarit.
Mezitim si v kastrulku zvolna zahrejeme jogurt se smetanou a prilijeme ho k jiskovemu zakladu. Pokud se nam zda omacka prilis ridka, zahustime moukou, kterou jsme rozmichali v trosce vyvaru. Po zahusteni nechame 20 minut provarit.
Nakonec vmichame drobne pokrajeny kopr, pridame trtinovy cukr a dle potreby sul. Jelikoz jsem pouzila kyselejsi jogurt, nebylo potreba dochucovat octem.
Podavame s platky hoveziho masa, bramborem ci knedlikem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Koprová omáčka s jogurtem a hovězím masem
-
to vypadá božsky
-
Aisho,máš to nádherné
Kližku také ráda používám,je hezky šťavnatá a chutná
-
Aisho, krásný recept, já bych tedy dala jen smetanu, jogurt v teplých omáčkách nemusím, ale to je můj problém.
Máš to nádherně nafocené.
+16
-
Nádherná prezentace
-
Koprovku já ráda
. Tahle vypadá skvěle
.
-
Moc vsem dekuji za zajem a komentare..
-
-
Jak píše Bibinka, nádhera
je tady mooooooc super kuchařinek a Ty jsi jedna z nich
-
to vypadá dobře
-
Jéééžiš, hned bych si dala!
-
Hned bych si porcičku dala
-
aisha:Aisho, nádherný aranž jídla, mocinky se ti to povedlo...nakonec jako všechno
a jak vidím, koprovka jede všude i ve vzdálené zemi a ty krásně propaguješ česká jídla
za to všechno ti posílám 7.boda
-
,,Obyčejná"!!! koprovka a jak je překrásně prezentovaná.Zírám.
-
rebeka: To rika ta prava, Tve fotky u me spousteji Pavlovuv reflex neuveritelnou rychlosti..
-
tvé fotky jsou ozdobou Topek
jdu se stydět