Luhačovický skřivan

Mleté maso Doba přípravy: i s pečením asi 60 minut 37 názorů

Mleté maso Doba přípravy: i s pečením asi 60 minut 37 názorů

Suroviny min 8 porcí

Mleté maso mix - 1/2 kg
klobásy:
nejlépe 0,5 klobásy paprikové nebo
0,5 klobásy pikantní(použila jsem maďarské,)na jednu porci půl klobásy
anglická slanina 1 plátek nebo
váhalova slanina - na jednu porci 1 plátek
cibule
česnek
ostrý kečup - cca 1 lžíce
worcesterová omáčka - cca 1 lžíce
sojová omáčka - 1 lžíce
polohrubá mouka na zahuštění
1 houska nebo
1 rohlík
mléko
vajíčko
pálivá paprika - 1 lžička
majoránka
koření Gyros
Curry
pepř
sůl - vše podle chuti a uvážení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso si umícháme se všemi surovinami, rohlík namočíme v mléce a vymačkaný přidáme k masu. Pokud se nám zdá maso řídké, přihustíme polohrubou moukou.

  2. Klobásu si rozkrojíme napůl a konečky nařízneme. Z masa si uděláme placičky velké asi jako dlaň a do každé placičky zabalíme půl klobásy tak, aby konce vyčuhovaly. Kolem mletého masa na každé porci obtočíme dokola anglickou, nebo jinou, prorostlou slaninu.

  3. Porce vkládáme do vymazaného pekáčku za sebe a na každou přidáme trochu kečupu a kolečka cibule, podlijeme malým množstvím vody.

  4. Pečeme cca 35-45 minut na 200°C.
    Vhodná příloha je bramborová kaše.

Poznámka od kuchařky

Přidávám rovnou podobný recept, ke kterému jsem já sama přidávala foto. Recept je však ingrediencemi odlišný, proto jsem se jej rozhodla přidat.

Komentáře k receptu Luhačovický skřivan

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: luhačovický špaček luhacovicky spacek recept luhačovický ptáček vepřový skřivan luhačovický závitek skrivan skřivani recept recept skřivani skřivani skřivan recept pečený skřivan luhačovický špaček foto skrivany vepřové skřivani luhačovický ptáček. holub skřivan recepty skřivani recept luhačovický špaček pečený skřivani vepřové skřivany