Slaný koláč s květákovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenZ prísad na cesto vypracujeme cesto, ktoré necháme odstáť v chlade. Rozohrejeme rúru na 175°C. Ružičky karfiolu povaríme 5 minút v osolenej vode. Scedíme a pridáme k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z prísad na cesto vypracujeme cesto, ktoré necháme odstáť v chlade. Rozohrejeme rúru na 175°C. Ružičky karfiolu povaríme 5 minút v osolenej vode. Scedíme a pridáme k…
Kuře stáhneme opatrně z kůže tak, abychom ji příliš nepotrhali. Na pomaštěný alobal rozprostřeme kůži, trochu osolíme a stejnoměrně poklademe kusy masa, které jsme…
Pokud máte na zahradě přebytky mangoldu, přidejte je ke šťouchaným bramborám a získáte tak zajímavou a dobrou přílohu. Mangold stačí jen podusit s cibulí a česnekem.…
Hrách si namočíme a běžným způsobem uvaříme do měkka ve vodě, ve které byl namočený, můžeme přidat bobkový list, tymián, jak je kdo zvyklý, a rozmačkáme, pokud ale…
1) Smícháme ovoce a poté 1 lžíci citrónové šťávy, 2 lžičky medu, 1/8 lžičky mletého muškátového ořechu a polejeme tím ovoce. 2) Připravíme si dressing a polejeme jím…
Čtyři housky nakrájíme na kostičky, zbylé natrháme do misky a zalijeme mlékem. Po pěti minutách přebytečné mléko vymačkáme. Maso nakrájíme na kousky a společně s…
Špenátové listy propláchneme a dáme je asi na dvě minutky spařit do vroucí vody. Přendáme do cedníku a prolijeme studenou vodou.Dále připravíme bešamel. V kastrůlku…
Očištěného králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme a smícháme s hořčicí a touto směsí potřeme králíka z vrchu i zevnitř. Králíka naplníme…
Postup – přepis z Praktické hospodyňky 7 dkg slaniny nakrájíme na kostečky, dáme ji rozpustit a přidáme ke 3 žemličkám, namočeným v mléce, které jsme si prolisovaly. …
Z těsta vypracujte dva pláty a z obou vykrojte tvar ryby. Jeden přeložte na plech s papírem, potřete rozšlehaným vejcem a v ploše propíchněte několikrát vidličkou. S…
Řízky omyjeme, potřeme hořčicí, osolíme, popepříme, hustě poadžikujeme, položíme plátek sýra a přiměřený klínek klobásy, srolujeme, zabalíme do anlické, sešijeme párátky…
Očistěné a vykostěné krůtí stehno posolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Necháme chvíli odležet.Mezitím si zhotovíme nádivku z kaštanů. Jedlé kaštany uvaříme doměkka,…
Kuře omyjeme, očistíme, osolíme a opepříme vně i uvnitř. Na kostičky nakrájené pečivo restujeme na másle. Osmažené pečivo dáme do větší mísy, zalijeme rozšlehanými…
Tento zeleninový pokrm zachutná jistě i těm, kdo zeleninu příliš v lásce nemají. Lahodný květák v sýrovo-smetanové omáčce zapečeme do zlatova. Povrch je díky strouhance…
Chléb nakrájíme i s kůrkou na malé kousky a smícháme s mlékem. Dochutíme solí, pepřem, špetkou muškátového oříšku a necháme nasát.Mezitím dáme na pánev na střední…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci na oleji restujeme pár minut a zalijeme vývarem, který zrovna máme, nebo jen vodou. Pokud nemáme vývar,…
Šťavnaté kuličky z mletého masa připravíme tentokrát na čínský způsob. Jsou lehce pikantní a díky použitému koření mají zajímavou chuť. Podáváme je s rýží v omáčce se…
Mezi nejznámější tradiční švédská jídla patří masové kuličky. Jsou pěkně šťavnaté a díky dobře zvolené kombinaci koření chutnají skvěle. Podáváme je přelité zavařenými…
Díky tomu, že se červená čočka nemusí namáčet, je její příprava velmi snadná a rychlá. Skvěle chutná v polévce v kombinaci s mrkví. Do polévky ještě přidáme krupicové…
Králíka naporcujeme (nejdříve odkrojíme slabiny na kapsu-viz foto), část bůčku nakrájíme na hranolky, část na kostičky.Králíka prošpikujeme, opepříme a nasolíme.Do…
Mazanec patří k Velikonocům jako vánočka k Vánocům. Připravte pro malé koledníky verze kynutých mazanců, které si mohou odnést jako výslužku. Jemné těsto doplní…
Mazanec by neměl na Velikonoce chybět v žádné domácnosti. Toto tradiční sváteční pečivo můžete podávat k snídani, pochutná si na něm celá rodina. Tvarohové těsto je plné…
Tato omáčka nás vždy zachrání, když opravdu nevíme, co k obědu či večeři. Suroviny mámě většinou ve spíži a příloha jako těstoviny to vždy jistí. A navíc máme jistotu,…
Dozlatova usmažené karbanátky můžeme připravit i z kořenové zeleniny. Zachutnají i zapřisáhlým milovníkům masa. Hotové karbanátky podáváme s bylinkovým dresinkem ze…