Zapékané brambory s Hermelínem
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory uvaříme ve slupce (nerozvařit moc!), oloupeme a vychladlé nastrouháme na hrubo do mísy. Zalijeme je vlažným mlékem, okořeníme muškátovým oříškem, osolíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory uvaříme ve slupce (nerozvařit moc!), oloupeme a vychladlé nastrouháme na hrubo do mísy. Zalijeme je vlažným mlékem, okořeníme muškátovým oříškem, osolíme,…
Kuřecí maso uvaříme do měkka a jemně je usekáme. Pak buď umeleme nebo jemně rozsekáme játra, přidáme strouhanku ve vodě namočenou a vymačkanou, špetku paštikového…
Z těsta vypracujte dva pláty a z obou vykrojte tvar ryby. Jeden přeložte na plech s papírem, potřete rozšlehaným vejcem a v ploše propíchněte několikrát vidličkou. S…
V misce rozšlehejte 3 vejce, přidejte smetanu a dijonskou hořčici. Důkladně rozmíchejte, dochuťte solí, pepřem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem (stačí ho jen…
polévka: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme olej, máslo, přidáme nakrájenou zeleninu a cca 5 minut restujeme. Zalijeme vývarem, aby byla…
Slané koláče jsou velice variabilní a naplnit je můžete různě. Vsaďte na jistotu a zvolte osvědčenou kombinaci smetany, šunky a cibule. Samozřejmě nesmí chybět zlatavý…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci na oleji restujeme pár minut a zalijeme vývarem, který zrovna máme, nebo jen vodou. Pokud nemáme vývar,…
Květák, zbavený košťálů, očištěný a rozebraný na růžičky vhodíme do vody, přidáme na proužky nakrájený fenykl, který taktéž zbavíme tuhých částí.Přidáme sůl a pepř…
Uvaříme si ragú: na oleji lehce osmahneme krájenou cibuli a mrkev, pak přihodíme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání a rozdělování hrudek maso osmažíme…
Mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům. I když mnozí si toto pečivo tak oblíbili, že ho pečou i během roku. A není divu, těsto je krásně nadýchané plné rozinek.…
Výbornou podzimní polévku z dýně a kuřecího vývaru provoněnou muškátovým oříškem můžeme připravit za pomoci varného mixéru. Polévku po rozmixování zjemníme smetanou.…
Již po staletí se na Velikonoce připravují různé druhy nádivek. Dodnes se můžeme setkat i se staršími názvy, jako jsou hlavička, sekanice, svítek či jeřábek. Dnes si již…
Jidáše ze sladkého kynutého těsta se připravují tradičně na Zelený čtvrtek. Těsto ochutíme medem, muškátovým oříškem a rozinkami. Drobné pečivo před pečením ozdobíme…
Stejně jako mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům, vánočka nesmí chybět na Vánoce. Obě těsta jsou velmi podobná, a proto můžete jeden recept využít na obě dobroty.…
V míse smícháme mouku, melasu (nebo třtinového cukru), směs koření, jedlou sodu, rozinky a sůl. V menší misce vyšleháme povolené máslo s vajíčkama, pak přidáme jemně…
Kapustičky si uvaříme v okořeněné vodě téměř do měkka. Vodu slijeme, vývar si ponecháme. Rozšťoucháme a ještě dokořeníme dle své chuti.. Vymazanou zapékací misku…
Prosijeme hladkou mouku s moučkovým cukrem. Přidáme změklou Heru a vypracujeme těsto.Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme do ledničky asi na 2 hodiny. Není…
Den dopredu, vypitvanu sliepku dobre ocistime, umyjeme. Udenu krkovicku uvarime. Pripravime si plnku : Uvarenu a vychladnutu udenu krkovicku pomelieme v robote na…
Nejdříve připravte těsto. V míse smíchejte mouku, cukr a sůl, přidejte vychlazený, na kostky nakrájený Alsan a s pomocí pastry cutteru či rukama tuk zapracujte do mouky.…
Kari omáčka: Nakrájíme polovinu cibule, zpěníme na 1 lžíci oleje, přidáme 2 lžíce mouky, osmahneme, vmícháme kari koření a zalijeme mlékem. Pak omáčku rozšleháme nebo…
Kari omáčka: Nakrájíme polovinu cibule, zpěníme na 1 lžíci oleje, přidáme 2 lžíce mouky, osmahneme, vmícháme kari koření a zalijeme mlékem. Pak omáčku rozšleháme nebo…
Mrkve a jablko nakrájejte na jemném struhadle (s jablkem je to trochu hůř, můžete použít hrubší). Připravte si plátýnko, nutbag nebo ruce a z nastrouhané mrkve a jablka…
V pánvi rozehřejeme trochu kokosového oleje či jiného rostlinného tuku a opečeme na něm banán. Pro ještě intenzivnější banánovou chuť je možné také banán rozmačkat…
Troubu předehřejte na 180°C a větší formu na biskupský chlebíček vyložte pečícím papírem (stačí po delší straně) nebo dobře vymažte. Odměřte mléko a přidejte do něj ocet…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami