Šunkové lívanečky
Recept ještě nebyl hodnocenMáslo utřeme se solí do pěny a vmícháme postupně žloutky, mouku, smetanu, jemně nasekanou šunku, strouhaný sýr, koření a nakonec sníh z bílků.Lívanečky osmažíme na oleji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslo utřeme se solí do pěny a vmícháme postupně žloutky, mouku, smetanu, jemně nasekanou šunku, strouhaný sýr, koření a nakonec sníh z bílků.Lívanečky osmažíme na oleji…
Stehna osolíme, potřeme trochu medem, okořeníme. Dáme do pekáče, na každé stehno dáme kousek másla, podlijeme trochou vody a dáme péct do výhřáté na 180 stupňů asi na…
Na lžíci olivového oleje osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený fenykl. Vše osolíme, opepříme, přidáme strouhaný muškátový oříšek a směs dáme do…
Květák uvaříme se solí nebo podravkou, scedíme a rozmačkáme. Přidáme ingredience, bramborovou kaši a strouhanku nakonec - těsto je trochu řidší, asi tak jako na…
Smetanu smícháme s tymiánem a muškátovým oříškem.Cibuli nakrájíme na tenké plátky.Listové těsto rozložíme na plech a potřeme ochucenou smetanou. Necháme nepotřené pouze…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a v hrnci na olivovém oleji ji orestujeme. Zalijeme horkou vodou tak, aby byla ponořená a přivedeme k varu. Při sníženém stupni…
Každá nádivka je něčím specifická, tato je zcela bez masa a plná zelené svěžesti. Hrášek dodá nádivce sladkost a krásnou texturu, medvědí česnek pikantnost a špenát…
Dáme vařit vodu na spaření nakrájených kedluben. Přidáme cca 100 ml bílého vína, trochu cukru a soli.Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Když voda začne vařit,…
Recept na špaldové mazanečky je natolik variabilní, že si můžete vybrat, zda je upečete z celozrnné nebo světlé mouky. Příprava kynutého těsta je časově trochu…
Palačinky plněné povařeným chřestem, podávané přelité smetanovou omáčkou se slaninou a uzeným sýrem, jsou rozhodně netradiční kombinací chutí, kterou si můžete dopřát v…
Nádivka, nebo také hlavička, patří mezi tradiční velikonoční pokrmy. Je plná mladých kopřiv a uzeného masa a svojí chutí navodí tu správnou velikonoční atmosféru. Upéct…
Vaříme oháňky dokud se nezačnou téměř oddělovat od kosti, v papiňáku je to minimálně 30 minut (podmínkou úspěchu je opravdu měkké maso) Utřeme česnek, přidáme…
Náplň připravíme den předem: Dýni rozpůlíme, zbavíme dřeně, nakrájíme na měsíčky a při 200°C pečeme ve vyhřáté peci do měkka (nespálit). Necháme vychladnout v troubě a…
Jednou už miláček vařil kuřátko, vím dámy, chutnalo vám. Tak mu to oplaťte nebo ho naveďte na tento recept, ať se zase předvede. Kuřátko koupí chlazené u Pepíka, chodí…
Dužinu z cukety pokrájíme na kostky; šalotku a česnek posekáme na drobno. V hrnci rozehřejeme máslo, šalotku a česnek na něm zesklovatíme a přidáme kostky cukety.…
Kuřecí maso omyjeme a vložíme do velkého nádoby. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Z polévky sebereme pěnu, přidáme zeleninu, česnek, bobkové…
Květák rozebraný na růžičky a brambor nakrájený na kostičky uvaříte do měkka v osolené vodě. Uvařenou zeleninu i s vývarem rozmixujete a zjemníme smetanou. Z omytého…
Přiveďte vodu se špetkou soli k varu. K uvařené polentě,trochu zchladlé, přidejte ostatní ingredience a vše dobře promíchejte. Lžící nebo navlhčenýma rukama udělejte…
Společně vyšleháme ve světlou pěnu vejce, cukr a olej.Do vyšlehané pěny jemně vmícháme skořici, citronovou kůru, muškátový oříšek, mouku, prášek do pečiva a vlašské…
Cibuli nakrájíme na plátky a česnek nasekáme nadrobno. Orestujeme na oleji, přidáme očištěné a pokrájené houby a dusíme doměkka. Pokud máte houby tvrdší, můžete trošičku…
Uvaříme oloupanou dýni v osolené vodě. Dýně musí být měkká. Slijeme vodu a dýni rozmačkáme vidličkou, poté necháme vychladnout.Přidáme vejce, mouku a vypracujeme těsto.…
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Do pekáčku nalijeme olej, rozpálíme a přidáme na drobno pokrájenou cibuli. Osmažíme do zlatova, pak přidáme česnek, já dala…
Nejdříve si připravíme rajčata tím, že si je spaříme. Rajčata by měly popraskat. Pokud se tak nestane, dáme je chvilku na plotýnku provařit. Poté rajčata oloupeme a…
Cesnak nakrájame najemno, pridáme špenát ( mangold ) a orestujeme na oleji, kým sa špenát nesparí. Osolíme a ochutíme korením a muškátovým orieškom. 2/3 kyslej smotany…