Polevy a nádivky (cukroví)
Recept ještě nebyl hodnocenPolevy: Citrónová - 150g cukru moučka, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžíce horké vody. Cukr třeme s citr.šťávou, poté přidáme vodu a mícháme do zhoustnutí. Cukrová s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polevy: Citrónová - 150g cukru moučka, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžíce horké vody. Cukr třeme s citr.šťávou, poté přidáme vodu a mícháme do zhoustnutí. Cukrová s…
Cukr, žloutky a tuk utřeme nebo vyšleháme dohladka, přidáme mléko, ořechy a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Lehce zamícháme sníh ze 3 bílků (můžeme přidat 1-2 bílky…
Bílkové pusinky jsou báječným způsobem, jak zpracovat zbylé bílky. Křehké a nadýchané pusinky jsou výtečné cukroví, které lze použít nejen samostatně, ale i jako ozdobu…
Zpracujeme těsto a necháme odpočinout. Plníme do formiček, nevymazáváme. Vhodné jsou hladké a trošku hlubší (mušle, mašlička, vanička - já je pekla v malilinkých…
Lahodné ořechové cukroví se žloutkovou polevou zazáří na každém slavnostním stole. Vůně másla, ořechů a křehká struktura, to vše je předurčuje k ovacím u vašich hostů.…
Vanilkové rohlíčky nesmí na vašem svátečním stole chybět. Pokud jste letos nakloněni k tomu udělat změnu, přidejte do těsta kakao a nebo si připravte rovnou dva druhy…
Išlské dortíky patří mezi oblíbené a lahodné druhy cukroví. Základem je křehké kakaovo-ořechové těsto, které plníme lahodným krémem s marmeládou. Dortíky jsou máčené v…
Košíčky jsou oblíbeným druhem cukroví napříč všemi slavnostními událostmi. Do těsta tentokrát použijeme i celozrnnou mouku, stane se tak výživnější pochutinou. Dovnitř…
Perníčky v jakékoliv podobě doprovází vánoční svátky. Měkké, nadýchané, po koření vonící kousky vykrájené do libovolných tvarů můžeme k sobě slepit marmeládovou náplní a…
Perníčky v jakékoliv podobě doprovází vánoční svátky. Měkké, nadýchané, po koření vonící kousky vykrájené do libovolných tvarů můžeme k sobě slepit marmeládovou náplní a…
Tyto karamelové řezy z dortových oplatek budete mít hotové raz dva! Stačí nechat zkaramelizovat Salko, nebo koupit už karamelové, slepit jím dortové oplatky, prosypat…
Plněné kakaovo-ořechové cukroví s rumovým krémem je přesně pro vás! Výroba vyžaduje trochu cukrářské zručnosti a trpělivosti (a budete potřebovat i formičky), výsledek…
Bílkový chlebíček je vděčným moučníkem. Upotřebíte do něj bílky, které zbývají po pečení se žloutky, a zároveň do chlebíčku můžete přidat kandované ovoce, oříšky nebo i…
Recept na biskupský chlebíček, který hravě zvládne i začátečník. Stačí suroviny odvážit pomocí hrnku a dál postupovat podle našeho receptu. Vůně kandovaného ovoce spolu…
Lahodné košíčky z křehkého těsta jsou ovoněné citronovou kůrou a naplněné ořechovou směsí. Celý košíček je přelitý čokoládovou polevou a ozdoben dle fantazie. Výborná…
Pařížské rohlíčky jsou jedním z klasických druhů cukroví, které nesmí na svátky chybět. Křehké těsto s mletými ořechy můžeme upéct ve formě na rohlíčky. Poté je stříkáme…
Výborné nepečené perníkové kuličky, které nesmí chybět na vaší vánoční tabuli. Jsou z oříšků, medu a povidel, takže vůně Vánoc zaručena. Pro ještě lepší chuť přidáme…
Pařížské rohlíky patří mezi oblíbené vánoční cukroví, ale ve větším tvaru se dají péct i během roku. Křehké ořechové těsto se skořicí a jednoduchý máslový krém tvoří…
Taky vám z tácu s cukrovím nejrychleji zmizí nepečené kuličky? Pak pro vás máme skvělý recept na kuličky z rumových perníčků. Nemusíte si je vychutnávat jen na Vánoce,…
Všechny suroviny smícháme mimo bílků - ty vyšleháme zvlášť na sníh. Na plech, vyložený pečícím papírem, nalijeme těsto a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 180°C, na 20…
Všechny suroviny smícháme mimo bílků - ty vyšleháme zvlášť na sníh. Na plech, vyložený pečícím papírem, nalijeme těsto a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 180°C, na 20…
Rumové kuličky s rozinkami jsou klasikou, která nikdy neomrzí. Spojení voňavého rumu, šťavnatých rozinek a jemné konzistence vytváří dokonalé sladké sousto. Ideální jako…
Jemná ořechová kolečka spojená úžasným kávovo-čokoládovým krémem se smetanou chutnají skvěle, když se nechají uležet v chladu alespoň 1-2 dny. Nádherně změknou a doslova…
Punčové koule je potřeba potřít polevou, aby zbytečně nevysychaly. Pomerančovou polevu si můžete připravit stejně jako citronovou, případně malinko přibarvit. Jejich…