Tučňáci
Recept ještě nebyl hodnocenVosí hnízda nebo včelí úlky? To je spor dělící konzumující na dva tábory. Ale díky tomuto receptu dáte na frak všem, protože vytvoříte zábavné tučňáky. Radovat se z nich…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vosí hnízda nebo včelí úlky? To je spor dělící konzumující na dva tábory. Ale díky tomuto receptu dáte na frak všem, protože vytvoříte zábavné tučňáky. Radovat se z nich…
Ořechové mušličky, škebličky nebo žabí hubičky – nezáleží na tom, jak je nazvete, vždy to bude vynikající druh cukroví. Základ tvoří nesladké těsto, které se plní…
Milovníci plněných košíčků zbystřete! Kakaový základ v korpuscích, nazdobený jemným máslovým krémem stejné kakaové chuti, navíc dozdobený kandovanou višní, vás určitě na…
Sladké, křehké a nekonečně variabilní! Plněné košíčky jsou klasikou, která potěší malé i velké. Připravte si je podle tohoto jednoduchého receptu a naplňte je krémy,…
Nechce se vám zdobit perníčky ani před Vánoci? Zkuste tyto norimberské perníčky. Je to zase trošku jiný přístup při přípravě dobrůtek pro vaše blízké, ale ve výsledku…
Jak udělat pracny trochu jinak? Stačí polovinu hotového těsta obarvit kakaem, a do formiček dávat půl napůl světlé těsto s tmavým. Hotové pracny svým netradičním…
Tyto košíčky představují lahodné spojení čokolády, oříšků a jemné náplně a neodmyslitelně patří k vánočním svátkům. Snadné na přípravu, nepřekonatelné na chuti. Klasika…
Plněné ořechy jsou klasikou na vánočním stole. Z tohoto množství surovin jich budete mít opravdu hodně. Určitě si je ale můžete upéct třeba jen ze třetinového množství,…
Ischelské dortíčky, lahodná klasika rakouské cukrářské tradice, si získaly srdce milovníků sladkého po celou generaci. Tyto drobné křehké kousky z máslového těsta,…
Ořechy a karamel, to je prostě nerozlučná dvojce. Z máslového těsta, do kterého přidáme mleté ořechy upečeme kolečka, která po vychladnutí slepujeme karamelovým krémem z…
V míse nebo na desce smícháme suroviny a spojíme v těsto. Z těsta tvoříme kuličky, klademe na papírem vyložený plech a v každé uděláme dolíček.Pečeme při cca 150°C asi…
Elegantní vídeňské dortíčky vás zaujmou svou jemností a bohatou chutí. Tyto malé dezerty přinášejí dokonalé spojení křehkosti máslového těsta a oříškového krému. Ideální…
Elegantní vídeňské dortíčky vás zaujmou svou jemností a bohatou chutí. Tyto malé dezerty přinášejí dokonalé spojení křehkosti máslového těsta a oříškového krému. Ideální…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici aspoň hodinu odležet.Těsto pak vyválíme asi na tloušťku 2 mm, vykrájíme, pokládáme…
Milujete koledu Bílé Vánoce od Karla Gotta? Určitě by se k ní hodilo toto cukroví. Pracny patří mezi tradiční cukroví, které zdobilo vánoční stoly i našich prababiček.…
Legendární nanukové řezy připomínají dětství. Pekly je naše babičky i maminky. Ať už na oslavu nebo ke kávě, nikdy nezklamou. Krémový zákusek z ořechového těsta, s…
Košíčky jsou klasickým vánočním cukrovím, které okouzlí svou jemností a rozmanitostí chutí. Vyzkoušejte je připravit sami a obohaťte vánoční stůl o tento oblíbený druh…
Vanilkové rohlíčky jsou klasickým symbolem Vánoc a oblíbeným cukrovím, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Křehké těsto s jemnou chutí vanilky a ořechů se…
Smícháme prosátou mouku s cukrem a ořechy.K tomu přidáme na kousky nakrájené máslo. Uděláme tuhé těsto, kterým plníme formičky na ořechy. Plníme jen z poloviny.Pečeme ve…
Smícháme prosátou mouku s cukrem a ořechy.K tomu přidáme na kousky nakrájené máslo. Uděláme tuhé těsto, kterým plníme formičky na ořechy. Plníme jen z poloviny.Pečeme ve…
Méně známé nepečené cukroví, které je výborné a snadné a připravené během chvilky. Těsto vypracujeme z kombinace ořechů a povidel, která jde velmi dobře dohromady.…
Šťavnatá buchta, která je vláčná díky mrkvi a banánu, a je potřená výborným tvarohovým krémem. Afrika řezy jsou tolik oblíbené právě kvůli svěží chuti a jemné…
Zpracujeme těsto a naplníme jím formičky na ořechy, které nevymazaváme. Těsta dáváme jen málo, neboť ořechy při pečení nabudou. Pečení obezřetně hlídáme, ořechy se…