Chlebíčky s paštikou z hlívy
Recept ještě nebyl hodnocenO hlívě ústřičné se říká, že je královnou mezi houbami. Obsahuje totiž spoustu zdraví prospěšných látek. Z hlívy můžete připravit paštiku na chlebíčky, která příjemně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
O hlívě ústřičné se říká, že je královnou mezi houbami. Obsahuje totiž spoustu zdraví prospěšných látek. Z hlívy můžete připravit paštiku na chlebíčky, která příjemně…
Bábovka je právem řazena mezi královny moučníků. Připravte si tuto jemnou, vanilkou provoněnou, bábovku. Těsto bude díky použití másla a tvarohu ideálně vláčné. A…
Bylinkou, která symbolizuje jaro, je bezesporu medvědí česnek. Jeho listy sbíráme než začne kvést, jsou totiž nejšťavnatější. Z medvědího česneku můžete připravit…
Bršlice kozí noha není jen otravný plevel, je jedlá a plná vitamínů. Připravit z ní můžeme třeba pesto, které využijeme na špagety nebo na topinky. Chuť bršlice je lehce…
Beránek je symbolem nevinnosti a evokuje tak v nás jakousi jemnost. A takový může být i ten, kterého upečete na slavnostní tabuli. Jemné těsto z másla a tvarohu doplní…
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Vejce ušleháme s oběma cukry do bělavé a husté pěny. Při nejnižší rychlosti šlehače zašleháme smetanu a pak už…
Skvělou volbou pro zdravou a chutnou snídani je křupavá granola z pohankových a ovesných vloček plná ořechů a semínek. Domácí granola neobsahuje žádný přidaný cukr, zato…
Tyto nadýchané knedlíčky můžete připravit k obědu, nebo jako malý dezert. Dochutit je můžete dle svého, ale pokapané medem s opraženými vlašskými nebo lískovými ořechy…
Koláčovou formu o průměru cca 27 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vypeckujeme višně a taktéž jemně nastrouháme ořechy. V dostatečném předstihu zapneme…
Rádi zkoušíte nové, neotřelé chutě? Máme pro vás tip. Osvěžující okurkový salát s jemně pikantním dresinkem, doplněný plátky hermelínu, voňavým česnekem a sladkou tečkou…
Oblíbeným snídaňovým pokrmem je vaječná omeleta, kterou lze připravit na spoustu způsobů. Pokud máte po ruce čerstvé švestky, pak musíte vyzkoušet omeletu na sladko,…
Tento koláč na plech je velice jednoduchý a umožňuje využití širokého spektra sezónního ovoce, jeho kombinací a chutí. Nasekané vlašské ořechy příjemně křupnou a v…
Pečený pstruh je sám o sobě dokonalou pochoutkou. Tentokrát jej upečeme i s cuketou a česnekem. Z cukety pak připravíme pyré, do kterého přidáme také vlašské ořechy.…
Výborné těsto ochucené ořechy a Grankem, potřené kávou, rumem a rybízovým džemem, doplňuje čokoládová poleva. Dort, který jistě potěší milovníky čokolády, kakaa a kávy,…
Legendární salát původem z New Yorku spojuje křupavý celer, sladká jablka, hrozny a vlašské ořechy v jemném dresinku. Lehký, osvěžující a elegantní předkrm, který se…
Z ostružin můžeme připravit mnoho různých sladkých dobrot. Jednu takovou snídaňovou chuťovku najdeme i v tomto receptu. Tmavé plody zapečeme pod ořechovou drobenkou s…
Nadýchaný a vláčný kakaový piškot, který je plný ořechů, strouhaných jablek a křupavé máslové drobenky. Díky vyšlehanému sněhu z bílků je moučník jako obláček. Jablka se…
Studené zeleninové polévky jsou ideální pro horké dny. Osvěží nás, zasytí a dodají spoustu vitamínů, protože zeleninu nebudeme vařit. Místo rajčat na přípravu polévky…
Utřeme máslo, cukr a žloutky do pěny. Přidáme vanilkový cukr, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva, sůl, rum a citronovou kůru. Vypracujeme hladké těsto, do…
Všechny ingredience kromě oříšků vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladké těsto. Vmícháme namleté oříšky a tvoříme sušenky, do kterých uděláme důlky. Poklademe na plech…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou…
Vymažeme pečící formu, kterou vysypeme ovesnými vločkami.Všechny suroviny smícháme dohromady a vlijeme do formy.Dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme po dobu…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou…