Vnoučkův chleba se špaldou
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny dáme do veliké pekárny, nejprve tekuté, pak sypké - nahoru na mouku droždí a kvásek - a použijeme program Základní (Klasik). Chleba je velký, poměrně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny dáme do veliké pekárny, nejprve tekuté, pak sypké - nahoru na mouku droždí a kvásek - a použijeme program Základní (Klasik). Chleba je velký, poměrně…
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáváme olej, pak část mouky se skořicí a kakaem, mléko, nastrouhaná jablka,prosypeme kokosem a otrubami, promícháme a nakonec zbytek mouky…
V domácí pekárně program těsto. Vykynuté těsto propracujeme na vále a vytvoříme 10 žemliček, uprostřed nařízneme ostrým nožem a ještě necháme kynout asi 15 minut než se…
Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché, droždí a kvásek nahoru na mouku, do protilehlých rohů.Pekárnu zapneme na program Základní (Klasik). …
S těstem mi pomohla pekárna, ale můžete i klasicky - vytvoříte kvásek z vody, droždí, cukru a trošky mouky. Pak přidáte vše ostatní, vypracujete nelepivé těsto a necháte…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Pečeme na celozrnný…
Suroviny dáme do pekárne v poradí od tekutých po sypké, ak máme čerstvé droždie zamrazené, dávame ho s tekutinami, ak máme droždie čerstvé alebo sušené, dávame ho na…
Mrkev a jablko nastrouháme na jemno. Banán rozmačkáme.Vločky smícháme s tvarohem a semínky, oříšky... přidáme banán, jablko a mrkev.Naředíme vodou, protože semínka i…
Na plechu necháme asi 30 minut kynout. Pak pomašlujeme vejcem a pečeme při 180°C / 15 minut.
1. Všechny druhy mouky a žitných otrub vsypte do větší mísy a promícháme. U prostřed vyhloubíme důlek a dejte do něj rozdrobené droždí prozpuštěné ve třech lžících…
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Pečeme na celozrnný…
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém signálu…
Smícháme suché přísady - žitné i ovesné otruby, všechna semínka, jedlou sodu, koření a trochu soli.Přidáme jogurt, vejce a zlehka vmícháme mungo výhonky a koření.Těsto…
Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).Hotový vyklepneme z formy a na…
Celer je celoročně dostupnou zeleninou, ze které připravíme nepřeberné množství pokrmů. Jako chuťovku si z něj můžeme usmažit křupavé placičky s česnekem a kurkumou,…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme namočený šrot a zbytek všech surovin a opět…
V misce nejprve smíchejte všechny suché suroviny, poté přidejte mléko a vodu. Vše promíchejte. Půlku vzniklé hmoty dejte na plech vyložený pečícím papírem. Hmota se…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu můžeme…
Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakyryté necháme kvasit asi 10 hodin. Zároveň uděláme záparu - oboje zrno pomeleme v tříštivém kávomlýnku na hrubší šrot, přidáme…